Leeds United – West Ham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 23.
Leeds United
Teljesítmény:
N D V D N
  • Elland Road
  • Szeptember 25. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham
Teljesítmény:
N V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyelőre Marcelo Bielsa együttese nem tudja azt a teljesítményt nyújtani, amit tavaly, újoncként. A Leeds United ettől függetlenül továbbra is egy remek csapat, csak a lépés nem igazán akar kijönni. És bizonyára nem hisztek nekem, ha a tabellára pillantotok. Merthogy a csapat épphogy nem kieső helyen áll, az idényben még egyszer sem tudtak győzni, három döntetlen mellett két döntetlenjük van. A nagyok ellen (Manchester United, Liverpool) nagyon kikaptak, a verhető ellenfelek (Burnley, Newcastle) csak ikszeltek. Kakukktojás az Everton, ott bravúr volt az egy pont megszerzése.

Most egy másik nagycsapat látogat el az Elland Roadra, a West Ham, amely veretlenségét épp a hétvégén veszítette el a Manchester Uniteddel szemben. Közel jártak ahhoz, hogy a vörös ördögök ellen is ponttal vonuljanak le a pályáról, de az utolsó pillanatban ez a remény elveszett.

A West Ham aztán visszaadta a kölcsönt a hét közepén, sikerült megverni az Old Traffordon a Manchestert (1-0-ra) a Ligakupában, és egyébként a Leeds is továbbjutott, a másodosztályú Fulham csapatát egy maratoni hosszúságú tizenegyespárbajban ejtették ki. Nem túl biztató előjelek, de ha hozzátesszük, hogy nem teljesen az A csapat futott ki a pályára, akkor már kicsit árnyaltabb a kép.

Ne húzzuk az időt, jöjjön a Leeds United – West Ham beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Manchester United: 1-2

G.: Benrahma ill. Cristiano Ronaldo, Lingard

David Moyes együttese két meggyőző diadallal nyitott, ezt követte két furcsább döntetlen, most pedig a Manchester United együttesét kellett volna hazavágni a kalapácsosoknak. Moyes számára ez különleges mérkőzés volt, hiszen korábban megfordult – nem túl nagy sikerrel – a United kispadján is.

A kezdők:

West Ham:

Fabianski – Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Vlasic

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Bruno Fernándes, Pogba – Cristiano Ronaldo

Drámai véget ért ez a mérkőzés, amelyen Mark Noble pontot menthetett volna csapatának, ám a tapasztalt játékos hibája miatt végül nulla pontot szerzett a West Ham. De erre majd a végén kitérünk.

Haladjunk sorban, a meccs első helyzetét Cristiano Ronaldo jegyzi, bár nem volt nagy lehetőség, maga a kivitelezés szép volt. A West Ham jobbhátvédjét ültette be a hintába egy-két szép biciklicsellel, a lövésben is volt spiritusz, de pont Lukasz Fabianski szeme közé lőtt, a lengyel kapuvédő így viszonylag könnyedén hárított.

A másik oldalon is volt esemény, ami örömünnepre sarkallta a hazai drukkereket. Said Benrahma húsz méterre a kaputól vállalkozott lövésre, a Brentfordtól igazolt szélső labdája (talán) Varane lábán pattant meg, ez becsapta de Geát, így előnyhöz jutott a WHU.

De csak öt percre, ugyanis Bruno Fernándes piszok jó labdát adott Cristiano Ronaldonak, a portugál első lövését még hárította Fabianski, de a másodikkal már nem tudott mit kezdeni.

Az ötszörös Aranylabdás nagyon élt – most is -, a második félidőben is akadtak helyzetei, volt egy kifejezetten nagy ziccere, amit lábbal hárított a West Ham portása.

Végül azonban olyan helyről jött a Manchester második gólja, amely összetörte a West Ham szurkolók szívét. Ugyanis Jesse Lingard bombagóljával került az előny a vendégekhez, a válogatott szélső pedig a tavalyi tavaszt a kalapácsosoknál töltötte, ahol azonnal a szurkolók kedvencévé vált. Nem is ünnepelt a góljánál, két kezét feltartva kért bocsánatot.

De még maradt ideje a West Hamnek az egyenlítésre, amely majdnem meg is született: A 94. percben Yarmolenko beadásába Luke Shaw kézzel kapott bele – inkább a labda találta el a kezet, mint a kéz a labdát, de a védő nagyon eltartotta testétől a bal kezét -, így az utolsó pillanatban büntetőhöz jutottak a hazaiak.

Ekkor lépett pályára Mark Noble, gyakorlatilag az első labdaérintése a tizenegyesrúgás volt. Nem volt gyenge a lövés, bár nem túl jól helyezett, és mivel de Gea eltalálta a sarkot, így védeni tudott.

Elvesztették veretlenségüket a londoniak, pedig annyira közel jártak a bravúrhoz…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.08.Premier League
west ham
2:0
leeds
Premier League
2020.12.11.Premier League
leeds
1:2
west ham
Premier League
2012.03.17.Championship
leeds
1:1
west ham
Championship
2011.08.21.Championship
west ham
2:2
leeds
Championship
2005.02.26.Championship
leeds
2:1
west ham
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Leeds United: 1-1

G.: Saint-Maximin ill. Raphinha

Steve Bruce és Marcelo Bielsa is az első győzelmére hajtott a hétvégi bajnokin, ám a nyeretlenség tovább tart mindkét csapatnál, nem tudták dűlőre vinni a dolgot, csak egy-egy pontot szereztek, ami esetükben sokat nem ér. A Leedsnek így három, a Newcastle-nek kettő egység áll a neve mellett.

A kezdők:

Newcastle:

Darlow – Manquillo, Hayden, Lascelles, Clark, Ritchie – Almiron, Willock, Longstaff, Joelinton – Saint-Maximin

Leeds United:

Meslier – Dallas, Ayling, Cooper, Firpo – Phillips – Raphinha, Rodrigo, Klich, James – Bamford

Tippünkben reménykedtünk a gólokban, hiszen mindkét védelemből voltak hiányzók, 2,5-nél több gólt vártunk, végül csak kettő esett egyenlő eloszlásban.

Remekül kezdték a vendégek a találkozót, a 13. percben már gólnak örülhettek. A gólszerző Raphinha volt, viszont legalább olyan fontos volt ebben a találatban Rodrigo szerepe is. A brazil a jobb oldalról adott középre, Rodrigo viszont ugrás közben szánt szándékkal nem ért bele a labdába, holott Darlow erre számított. Mire elindult a sérüléséből felépülő portás már késő volt. Rodrigo tehát úgy húzott zseniálist, hogy hozzá sem kellett érnie a bogyóhoz.

A folytatásban oda-vissza forogtak veszélyben a kapuk, Raphinha még egyszer kapura lőtt – ezúttal Darlow védett -, majd Joelinton próbálkozását Illan Meslier védte ki.

A 35. percben Matt Ritchie távolról kísérelt meg gólt szerezni, Meslier-től be is ment volna a labda, de a jobboldali kapufa kisegítette a franciát, ezt követően pedig a védők felszabadítottak.

A 44. percben viszont már nem úszták meg a vendégek, Allan Saint-Maximin négy Leeds-védőt bolondított meg, mielőtt a kapuba lőtt, 1-1.

Pár perccel később – de még az első félidőben – elszórakozott egy hatalmas lehetőséget a Leeds, ahogy a másodikban sem sikerült kapuba találniuk. Pedig az esély meglett volna, nekik is és vendéglátóiknak is. Összességében így mindkét csapat megérdemelten visz haza egy pontot, egyikük sem érdemelte meg azt, hogy üres kézzel hagyja el a St. James Parkot.

Összefoglalás

A hazaiaknál nőtt a lehetséges sérültek listája, méghozzá két kulcsemberrel, könnyen lehet, hogy Raphinha és Patrick Bamford sem tudja vállalni a játékot. Jack Harrison szintén nem lesz ott, ahogy az Ayling, Diego Llorrente, Robin Koch hármas sem. Ó, és ott van még Pascal Struijk, aki még mindig eltiltását tölti.

A védelem így most már szó szerint elfogyott Leedsben, olyannyira, hogy a hírek szerint Kalvin Phillips kénytelen lesz egy sorral hátrébb lépni. Ez azt jelenti, hogy a védelem két tagja is idegen pozícióban lesz. A másik opció, hogy a 18 éves Charlie Cresswell lép be Cooper mellé, de ez azért nem valószínű.

Akkor van igazán baj, ha Raphinha és Bamford nem tud pályára lépni…

A West Hamnél közel vannak Michail Antonio visszatéréséhez, a legjobb góllövőjük valószínűleg kezdőként kaphat szerepet szombaton. Ryan Fredericks is felépülőben, más hiányzója pedig nincs a kalapácsosoknak.

A forma szörnyű hazai oldalon, ráadásul az ág is húzza őket a sérülésekkel, így az a logikus döntés, ha ezúttal David Moyes csapatának sikerére tesszük a pénzünket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső