Legia Varsó – Slavia Praha: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 25.
Legia Varsó
Teljesítmény:
D N V D V
  • Józef Piłsudski Stadium
  • Augusztus 26. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Slavia Praha
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha egy kicsit lehetek önző, akkor én Slavia Praha sikert szeretnék látni. Októberben ugyanis pár napot a Sinobo Stadionban töltök és jó lenne egy Európa-liga meccset élőben megnézni. Ez azonban rajtam kívül senkit sem érdekel, a játékosokat meg pláne nem. Ők nyerni akarnak és csoportkörbe jutni.

Abszolút nyílt a visszavágó, a Legia Varsó – Slavia Praha párharc első mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget. Így hát egy icipicit a lengyelek számítanak esélyesnek a találkozó előtt. Vagy nem? A bukik szerint nem, ők még mindig tartják, hogy a cseh bajnok fog az Európa-liga csoportkörébe kerülni, nagyon lebecsülik a Legia együttesét. Látva az odavágót van ráció a fogadóirodák gondolkodásában, ám a Legia kemény dió tud lenni.

Tudna erről mesélni a Dinamo Zagreb, illetve már a Praha is.

A forma mindenesetre valóban a csehek mellett szól, elég sokat bukdácsol mostanság a zöld-fehér lengyel csapat. De ez még kevés. Vágjunk bele a mérkőzésbe és derítsük ki, találkozhat-e még egyszer a Fradi és a Slavia, vagy a Legia Varsó a visszavágón is meglepi a cseh bajnokot?

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Slavia Praha – Legia Varsó

Ahogy a tipsterek és a fogadóirodák többsége, úgy mi is bíztunk a hazaiak győzelmében, ezért az ő győzelmükre fogadtunk, emellett pedig arra, hogy a találkozón nem lesz 2,5 gólnál több. A végeredményt ismeritek. Ha nem, akkor viszont olvassatok tovább, ebből a részből kiderül, milyen eredménnyel zártak Trpisovskyék.

A kezdőcsapatok:

Slavia Praha:

Kolar – Bah, Holes, Zima, Dorley – Traore, Hromada – Masopust, Stanciu, Sima – Schranz

Legia Varsó:

Boruc – Juranovic, Rose, Wieteska, Nawrocki, Mladenovic – Skibicki, Martins, Guimares Lopes, Luquinhas – Emreli

Ahogy az várható volt, Jindrich Trpisovsky a kezdőbe nevezte Abdallah Simát és Ivan Scharnzot is, a támadójátékon ez a kis változtatás nyomot hagyott. A védelemben a Fradi ellen kétszer is hibázó Taras Kacharaba csak a kispadon foglalt helyet.

A Legia meglehetősen defenzív taktikát választott – ami a Fradinak bejött -, öt védővel vágtak neki a meccsnek, egy szem ékkel elől, az azeri Mahir Emrelivel.

Rögtön két nagy esélyt puskázott el a meccs elején a Slavia. A 9. percben Jakub Hromada csavart jócskán kapu fölé ígéretes helyről, egy perccel később Abdallah Sima fejese kerülte el a kaput. Egyik nagyobb lehetőség volt, mint a másik.

A 20. percben aztán az addig semmit sem mutató Legia szerzett vezetést meglepetésre. Egy hosszú indítást követően Mahir Emreli lépett meg, a kifutó Kolar fölött átemelte a labdát, ami magas ívben szállt ugyan, de végül a kapuba esett. Emreli egyébként nagyon szép gesztust tett Tomas Pekhart felé, kiszaladt hozzá a lelátóhoz és megölelte a bemelegítés közben megsérült társat. Ha ez nem történik Pekharttal, ez a gól nem születik meg…

Szűk negyedórával később a Slavia szép góllal egyenlített: Lukas Masopust végzett el szögletet a jobb oldalról, ám beívelés helyett erőből Alexander Bah irányába passzolt laposan. A jobbhátvéd nem bíbelődött holmi labdaátvétellel, kapásból csavart jobbal a jobb felsőbe.

Szépségdíjas volt az egyenlítés, de akkor mit mondjunk a másik jobbhátvéd, Josip Juranovic találatára? A 37. percben talán másodszor lépte át a Legia a félpályát, a bekk egy darabig cipelte a labdát, majd 20 méterről észveszejtően nagy gólt rámolt be Kolar kapujába. Bár a kapuvédő ott állt közel, nem is tudott elindulni a lövésre, akkora erő volt benne.

Ez volt az utolsó lengyel kapura lövés a mérkőzésen, és még egyszer kiemelnénk: A 37. percben esett Juranovic találata.

Nagy nyomás alá helyezték őket már a félidő előtt. A 44. percben Ivan Schranz, a 45.-ben Nicolae Stanciu is kapura lőtt. Előbbiét a veterán Artur Boruc védte, utóbbi pedig kapu mellé lőtt.

A hosszabbítás harmadik perce viszont elhozta a második egyenlítést is. A gól szerzője Lukas Masopust volt, aki Ibrahim Traoré középre gurított labdáját vágta a – gyakorlatilag – üres kapuba. A cseh válogatott szélső kísértetiesen hasonló gólt rúgott a Fradi elleni visszavágón is, akkor Sima adott középre, a befejezés pedig hasonlóra sikeredett.

Vártuk volna a nagyszerű folytatást, ám ez mindkét részről elmaradt. A Legia Varsó együttese konkrétan még csak kapu felé tartó lövést sem tudott felmutatni, és a Slavia játékosai sem izzasztották meg Borucot.

A 70. percben egy gyenge kísérletet láthattunk Daniel Samek részéről, ezt könnyedén vette fel a kapus. Hat perccel később Stanciu ugyanígy a portás kezébe lőtt.

A második játékrész legnagyobb lehetőségét Ondrej Lingr hagyta ki, a támadó hat méterről fordult kapura, majd a lövése szinte megborotválta a jobboldali kapufát.

Hiába játszott jobban a Slavia a második félidőben, hiába jutott el helyzetekig is, ott ritka gyenge befejezéseket választottak, ennek köszönhetően pedig a Legia döntetlen eredményt ért el.

Előző meccs eredménye
2021.08.19.Európa-liga
slavia praha
2:2
legia
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Az látszik, a Slavia védelme továbbra sem működik olajozottan. Hogy is fogalmazott Trpisovsky a Fradi meccs után? Az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. Na, itt a védelem megint kétszer mondott csődöt, sürgősen ki kell találnia valamit a mesternek, különben még Európa-liga sem lesz ebből.

A Legia Varsó kevéske helyzetét majdhogynem tökéletesen használta ki, hazai pályán pedig ugyanezt a játékot várjuk tőlük. Azért ők is tudják, melyikük az erősebb csapat, csak azért, mert hazai pályán játszanak még nem fognak fejjel a falnak rohanni.

A vendégeknél a védelembe valószínűleg Tomas Holes, a válogatott védekező középpályása fog beszállni, míg Hromada és Traoré maradnak középen. Szükség is van egy Holes szintű játékosra a védelem közepén, aki képes irányítani a többieket.

Probléma, hogy Lukas Masopust a közelmúltban kapott egy rúgást a bokájára, és bár állítólag bevethető állapotban van… Kérdés, mennyire fáj még az a láb. Ha nem játszhat, talán a legjobbját veszítené el a Slavia.

Akik a hétvégén egyébként bajnokit játszottak, az Ostrava ellen „B-csapattal” is simán, 4-0-ra nyertek. Stanislav Tecl ékként kezdett, góllal vette ki a részét a győzelemből, előfordulhat, hogy végül Trpisovsky őt favorizálja Kuchtával és Schranz-cal szemben.

Abdallah Sima helyett pedzegetik a nigériai légiós, Ubong Ekpai játszatását, ám mi kitartanánk a szélvészgyors szélső mellett, aki megteremtheti a különbséget a két csapat között.

Sérültek:

David Hovorka, Lukas Provod, Petr Sevcik, Srdjan Plavsic és Peter Olayinka biztosan nem játszhat, David Zima, Lukas Masopust, Jan Kuchta és Michael Krmencik pedig kérdéses.

A lengyeleknél Tomas Pekhart elvileg rendben van – ettől függetlenül Emreli fog kezdeni szerintünk -, így egyedül Bartosz Kapustka nem játszhat majd a visszavágón.

Tippelni kéne, igaz? Hát, akkor tippeljünk. Látva az odavágót a Slavia védelme sebezhető, a Legia pedig gyengébb csapat, mint a csehek. Röviden és tömören ezt szűrtük le az első meccsből. Nem fogják könnyen adni a bőrüket Luquinhasék, de bízunk a vendégek sikerében, így az ő győzelmükre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső