Legia Varsó – Szpartak Moszkva: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 08.
Legia Varsó
Teljesítmény:
V N N V V
  • Józef Piłsudski Stadium
  • December 09. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Szpartak Moszkva
Teljesítmény:
N D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az utolsó csoportmérkőzéséhez érkeztek az Európa-liga küzdelmei is, a csütörtöki napon kiderül, mely csapatok folytatják az egyenes kieséses szakaszban, kik mennek át az Európa Konferencia-ligába, és kik lesznek azok, akiknek véget ér a kupakaland. Több minden már előre kiderült, így például az is, hogy a Ferencváros, vagyis a magyar bajnok az utóbbiak táborát erősíti. Eddig egyetlen pontot sem sikerült gyűjteniük, de piszok nehéz csoportba kerültek, ezt nem lehet elhallgatni.

Ma velük nem fogunk foglalkozni, hiszen a mérkőzésnek nincs már tétje, próbáltunk olyan mérkőzéseket választani, ami valamilyen szempontból izgalommal kecsegtet, és persze azt is számba kellett venni, hogy sportfogadói szemmel ezek tartogatnak-e értéket, vagy sem. Mert, ha nem, akkor nincs helyük itt a blogon.

Szóval ma hat Európa-liga mérkőzés tippjéről olvashattok majd, holnap pedig már a hétvégi fordulóval foglalkozunk. Ne feledjétek, hogy az év vége igencsak sűrű lesz, egyből jön egy hétközi forduló az angoloknál, illetve a németeknél, hogy aztán karácsony előtt – szinte – mindenki lepihenjen. Velünk együtt, Szenteste előtt 2 nappal olvashatjátok majd az év utolsó tippjeit, és mi is belerogyunk a fotelba, értelmetlen karácsonyi filmeket nézünk, pukkadásig tömjük magunkat halászlével, bejglivel és szaloncukorral, és ezt leöblítjük pár tojáslikőrrel.

Jövőre pedig újra találkozunk!

De most még pihenésről szó sem lehet, kezdjük a Legia Varsó – Szpartak Moszkva mérkőzés beharangozóját!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Leicester – Legia Varsó: 3-1

G.: Daka, Maddison, Ndidi ill. Mladenovic

Több dolog miatt is fontos volt a Leicester számára a Legia elleni siker. Egyrészt tudták, ha nem nyernek, akkor hátrányba kerülnek a továbbjutásért vívott harcban, másrészt Varsóban sikerült vereséget szenvedniük a – valljuk be – szerényebb képességű ellenfél ellen. Vissza kellett vágni, és ezt egy félidő alatt meg is tették Barnes-ék.

A kezdők:

Leicester:

Schmeichel – Castagne, Söyüncü, Amartey, Thomas – Soumaré, Maddison, Ndidi – Lookman, Barnes, Daka

Legia Varsó:

Miszta – Ribeiro, Johansson, Jedrzejczyk, Wieteska, Mladenovic – Muci Slisz, Martins, Luquinhas – Emreli

Fél óra alatt vágott hármat a rókák csapata, Brendan Rodgers ismét egy kissé felforgatottabbnak mondható kezdőt küldött pályára, ami viszont egészen jól szerepelt, a játékosok érezték egymást, szépen építgették a támadásokat, mígnem aztán a 11. percben ez a fölény góllá is érett. Harvey Barnes a balszélen kapott labdát – miután a Legia saját térfelén elszórta azt -, majd befelé indult el. Egy-két játékos mellett még elhúzott, ám a harmadik már megállította őt. Így is hatalmas szerencséje volt, a labda pont Patson Daka elé került, a zambiai játékos ügyesen helyet csinált magának (bár ez egy lengyel szerint szabálytalan volt), és ballal Miszta mellett a hálóba lőtt.

Hamarosan a King Power nézői ismét felugorhattak a helyükről, ezúttal James Maddison talált be. Az irányító középpályás Ademola Lookmantől kapott egy passzt a tizenhatoson belül, térült-fordult a játékszerrel, majd ballal gyönyörűen csavart a kapuba. Miszta nem, de a védelem azért számonkérhető, ugyanis hagyták, hogy egy zsebkendőnyi területen forgolódjon Maddison.

A Legia számára is összejött a gól, Wilfred Ndidi kezezését követően Mahir Emreli végezhetett el tizenegyest. A Varsóban lejátszott összecsapáson a Legia az ő góljával tudott nyerni, bízott benne az albán nemzetiségű csatár, hogy ezúttal is nyerőember lehet. De nem lett, lövését Kasper Schmeichel kivédte. Viszont a kipattanóra a vendégek érkeztek korábban, egészen pontosan Filip Mladenovic, aki belsővel megszerezte a szépítő találatot.

A frusztráltabbá váló szurkolók hamar megnyugodhattak, ugyanis egy 33. percben elvégzett James Maddison szögletet a tizenegyest összehozó Wilfred Ndidi bólintott a hálóba. Ebben azért Miszta benne volt, elindult a labda irányába, de a védekező középpályás megelőzte őt.

A folytatás meglehetősen unalmasra sikeredett, egyik csapat sem vitte túlzásba a támadásokat, mintha mindketten meg lettek volna elégedve az eredménnyel. Ez hazai oldalról érthető, de a vendégekéről kicsit sem.

A meddő mezőnyjátékot néha szakította csak meg kapura tartó vagy kaput eltaláló kísérlet, a csereként beállt Jamie Vardy volt az, aki egy remekbe szabott passzt követően rohamozhatta meg a Legia kapuját, ám próbálkozását Miszta kivédte.

Így maradt a 3-1-es eredmény, a játékosok és a szurkolók egyaránt elégedettek lehettek.

Előző meccs eredménye
2021.09.15.Európa-liga
spartak moskva
0:1
legia
Európa-liga
2011.08.25.Európa-liga
spartak moskva
2:3
legia
Európa-liga
2011.08.18.Európa-liga
legia
2:2
spartak moskva
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szpartak Moszkva – Napoli: 2-1

G.: Sobolev (2) ill. Elmas

A Napoli számára úgy látszik, hogy a Szpartak Moszkva lesz a mumus, velük lehet majd ijesztgetni esténként a Spalletti legényeket. Az olasz együttesnek – amelynek előnye a Serie A-ban egyre fogy és fogy – sem a Diego Armando Maradona Stadionban, sem pedig az Otkrityije Arénában nem sikerült három ponttal távozni. De még eggyel sem, mindkét meccset a Szpartak nyerte. Lehetséges, hogy a továbbjutás ezért úszik el, de ez majd csütörtökön este kiderül…

A kezdők:

Szpartak Moszkva:

Selikhov – Caufriez, Dzhikiya, Gigot – Moses, Ignatov, Umyarov, Litvinov, Ayrton – Sobolev, Promes

Napoli:

Meret – Di Lorenzo, Juan Jesus, Koulibaly, M. Rui – Lobotka, Zielinski – Lozano, Mertens, Elmas – Petagna

Mindösszesen három percre volt szüksége a hazai együttesnek, hogy gólt szerezzen. Quincy Promes mellett szükség volt ehhez Stanislav Lobotkára is, a szlovák védekező középpályás kezdőként kapott lehetőséget a bizonyításra, de nem tudott élni vele, a tizenhatoson belülre befutó holland átesett a lábán, így jöhetett máris egy büntető. Amit Alexander Sobolev végzett el, az orosz csatár a kapu bal oldalát választotta félmagasan, míg Alex Meret jobbra vetődött.

A válogatottban csak epizódszerepet kapó csatár húsz perccel később ismételten lecsapott, ezúttal akcióból. Victor Moses kavargatott a jobbszélen, addig bűvölte Mario Ruit, amíg lett egy kis területe a beadáshoz, az pedig tökéletes volt Sobolev fejére. Koulibaly megfeledkezett a csatárról, Meret meg nem ért oda a fejesre, 2-0.

Sobolev egyébként a nagycsapatokra van specializálva, a Leicesternek is kettőt vágott azon a 4-3-as őrületen…

A hátralévő időben sok helyzetet már nem láthattunk, de a Szpartak magabiztosan őrizte előnyét a félidei hármas sípszó felharsanásáig.

A második játékrész már kevésbé volt jó az oroszok szempontjából. Teljesen beszorultak saját tizenhatosuk elé, a Napoli minden mindegy alapon próbált begyötörni egy gólt. Három ponttal az olaszok továbbjutottak volna, de nyilván a nullánál az egy is jobb…

Végül egy gól azért összejött a világoskék mezben játszó vendégek számára, a találkozó 64. percében Andrea Petagna beadása üresen találta meg Elif Elmast, az észak-macedón szélső pedig Selikhov kapujába fejelt, 2-1.

Egyenlíteni azonban nem sikerült, holott a nápolyiak az egész félidőben próbálkoztak. Solikhovot többször nem csapták be, a Szpartak így az utolsó fordulóra esélyessé vált a továbbjutásra.

Összefoglalás

Nem annyira megy mostanában a lengyeleknek, a bajnokság még mindig szenvedős, most hétvégén a Cracovia otthonában szenvedtek 1-0-s vereséget, őrület, de tizenhét fordulót követően a címvédő (!) kiesőhelyen (!) áll. Elképesztő…

Láthatóan az edzőváltás sem segített, Golobiewski irányítása alatt a csapat semmivel nem lett jobb, mint korábban.

Jobban áll egy kicsit a Szpartak, de a jótól ők is távol állnak. Legalább nem kiesőhelyen, mint a Legia. De a középmezőnnyel ott sem lehetnek boldogok a szurkolók, nem ehhez vannak szokva.

A hiányzókkal Dunát lehetne rekeszteni, főleg a vendégoldalról, máris írom, hogy kik nem léphetnek majd pályára az oroszoknál:

Egyrészt a múltkor duplázó Alexander Sobolev összeszedte a sárga lapjait, így eltiltását tölti majd, csak úgy, mint Ruslan Litvinov.

A kezdőcsapatot alkotó játékosok közül még fontos kieső Maximiliano Caufriez, Jordan Larsson, valamint Ezequiel Ponce.

A további sérültek: Jorrit Hendrix, Pavel Maslov, Roman Zobnin, George Melkadze.

A lengyel csapatból Joel Abu Hanna és Bartosz Kapustka hiányzik, utóbbi volt az a játékos, aki szalag-szakadást szenvedett gólöröm közben, még egy keveset várni kell a visszatérésére.

És van a csapatnak egy eltiltottja is, Artur Jedrzejczyk, a védelem oszlopa. Őt majd Nawrocki pótolhatja.

Az odavágón a Legia Moszkvában tudott 1-0-ra nyerni, de az embernek most az a fura érzése van, hogy a lengyelek nem akarják már ezt. Nagy bajban vannak a saját bajnokságukban, így jó lenne arra koncentrálniuk.

Nem mondom, hogy feladják a mérkőzést, de azt sem, hogy minden energiájukkal azon lesznek, hogy legyőzzék a Szpartak Moszkva együttesét. Így a mi tippünk a vendégek győzelme, amit annak ellenére tartunk valószínűnek, hogy az együttes tele van sérültekkel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső