Leicester – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 25.
Leicester
Teljesítmény:
N D N N D
  • King Power Stadium
  • Február 28. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
V D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez a meccs úgy tűnik, hogy csak nevében rangadó, hiszen az Arsenal a bajnokságban nem remekel, de az Európa Ligában még menetelhetnek, ma este Pireuszban csapnak össze a Benficával. A Leicester viszont ismét nagyszerű szezont fut, jelen pillanatban a 3. helyen állnak, ugyanúgy 49 ponttal, mint a Manchester United. Olyan együtteseket utasítanak – egyelőre – maguk mögé, mint a Liverpool, a Tottenham vagy a Chelsea. Ja, és ők is harcban vannak az EL címért…

Ahhoz képest, hogy egy dobogóért harcban levő együttes fogad egy kvázi középcsapatot nagyon magas a szorzó, ennek pedig többek között az lehet az oka, hogy a King Power Stadion idén látott már nem egy-nem kettő meglepő hazai vereséget. Konkrétan ötöt: Leeds, Everton, Fulham, Aston Villa, West Ham.

Ez öt olyan meccs, amit hozni kellett volna, és akkor nem a harmadik vagy a második helyért küzdene Brendan Rodgers együttese, hanem a bajnoki címért.

De a futballban nincs „ha”, ez mindig azonnal szöget üt az ember fejében.

Nézzük a Leicester – Arsenal mérkőzést!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Leicester

Egy nehéz pályán sikerült három ponttal gyarapodnia a rókáknak, az idén meglepően jól teljesítő Aston Villa ugyan nem a legerősebb az otthonában, de tud kellemetlen meglepetéseket okozni, erről tudna mesélni pár nagycsapat. Vagy épp a Leicester, mert bár a King Powerben, de ősszel kikaptak Jack Grealishéktől. Aki nem lehetett a pályán sérülés miatt, őt El-Ghazi pótolta, aki anno Ross Barkley kiválásakor ugrott be, és több meccset is eldöntött góljaival.

A Leicesternél az egyedüli változás a Pereira – Albrighton csere, az angol ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, és végig ott is maradt.

Ezen a találokozón James Maddison és Harvey Barnes lett a hős, hiszen négy perc alatt két gólt is berámoltak Emi Martinez kapujába.

Előbb a 19. percben Maddison lapos lövése talált utat a kapuba, majd négy perccel később az argentin hálóőrről pattant ki Jamie Vardy combos lökete, a kipattanóra pedig Barnes eszmélt a leggyorsabban. Hiába vetődött Martinez, a szélső felette rúgta el a labdát.

A Grealish nélkül felálló hazaiak ebben a szakaszban nem nagyon tudtak helyzetbe kerülni, így 2-0-val mentek szünetre a felek.

Aztán a fordulás után Bertrand Traoré révén összejött a szépítés: Targett sokadik jó felfutása után középre emelt, ahol először még nem talált labdát a birminghami játékos (ha jól láttam, akkor Watkins), de így továbbcsorgott a játékszer Traoré elé, ő meg becsúszva belőtte a kínálkozó ziccert.

A gól után történt esetet érdemes megnézni, mert egyrészt megmosolyogtatja az ember, másrészt bosszantja is. Kasper Schmeichel ugyanis a földön fekvő gólszerzőre térdelt rá, és játszotta az értetlent, csak akkor kezdett kakaskodni, amikor már ketten próbálták lelökni Traoréról.

Nálam ez az egész színlelt értetlenség megért volna egy sárgát, nem volt egy szép jelenet.

Hazai oldalon több helyzet nem született, de a Villa védelmének és kapusának akadt még dolga, újabb gólt viszont már nem láthattunk.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.25.Premier League
arsenal
0:1
leicester
Premier League
2020.09.23.Angol Ligakupa
leicester
0:2
arsenal
Angol Ligakupa
2020.07.07.Premier League
arsenal
1:1
leicester
Premier League
2019.11.09.Premier League
leicester
2:0
arsenal
Premier League
2019.04.28.Premier League
leicester
3:0
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Manchester City

A lehető legnehezebb főpróba volt ez a Benfica elleni mérkőzés előtt. A manchesteriek bombaformában vannak, nagyon magabiztosan vezetik a bajnokságot, és mivel az összes többi csapat bukdácsol (értsd: Néha pontokat hullajt), ezért borítékolható a bajnoki címük.

A játékra sem lehet panasz, bár a helyzetkihasználás az egész szezonban problémát okozott Guardiola csapatának, ez azóta sem sokat javult. Hiába van meccsenként 5-10 ígéretes helyzetük, ha abból csak 1-2-t tudnak belőni. Mondjuk, ha azok is elegendők ahhoz, hogy nyerjenek, akkor kit érdekel, igaz?

Nem adta könnyen magát az Arsenal, jó kis meccset játszottak, de a kezdéskor a védelem elaludt, így Raheem Sterling már a második percben kapuba fejelte Rijaz Mahrez beadását. A félidőben még két Arsenal helyzetet láthattunk: Kieran Tierney bombája nem okozott gondot Edersonnak, Nicolas Pépé pedig csak az oldalhálót találta el.

A második félidőben a színvonal valamelyest visszaesett, az ágyúsok egyszer sem tették próbára a City brazil kapuvédőjét, de Lenonak azért bőven akadt dolga. A legszebb jelenet Joao Cancelo külsővel elcsavart, sunyi kis lövése volt, ami centikkel ment kapu mellé.

Véleményem szerint megérdemelten nyert a City.

Összefoglalás

A mai este az Arsenalnak még van egy fellépése Pireuszban, a Leicester pedig hazai pályán fogadja a Slavia Praha együttesét. Egyikük sem tudta megnyerni az odavágót, Arteta együttese 1-1-et játszott, míg a rókák gólnélküli döntetlent.

Fél szemmel viszont már a bajnoki meccsüket figyelik, arra készülnek, és lehetséges, hogy a mai este tartogat meglepetést, de én inkább azt sejtem, hogy mindkét angol csapat továbbmegy.

Ebben az esetben megy minden tovább a szokott mederben, azaz a Leicester az esélyesebb, de Aubameyangék meglephetik ellenfelüket. Ha valaki kiesik ma, az azért visszavetheti őket és rányomhatja a bélyegét a hétvégi mérkőzésre is.

Volt egy időszak, amikor minden meccsen csak úgy potyogtak a gólok, de az utóbbi időben ez nem jellemző, 5 meccsükből 4 végződött mindössze 1 vagy 2 góllal.

Ami rossz hír, hogy James Maddison megsérült a Villa ellen, a válogatott játékos a csípőjét fájlalta és nem is játszhat ma este, a hétvégi szereplése megint kérdéses. Rajta kívül Praet, Wes Morgan, Ayoze Perez, James Justin és Wesley Fofana nem játszhat, míg a másik oldalon Thomas Partey és Rob Holding. Barnes mellett minden bizonnyal a Pereira, Ünder, Albrighton hármas közül kettő fog játszani, elől pedig Jamie Vardy természetesen.

Hát, többek között ezért ilyen nagy az odds a Leicesterre, és ez arra sarkallt, hogy én is változtassak. A korábbiak miatt ezúttal a kevés gól mellett teszem le a voksom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső