Leicester – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 17.
Leicester
Teljesítmény:
N D N V V
  • King Power Stadium
  • Szeptember 20. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
D V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meggyőző játékkal indította az új szezont Brendan Rodgers csapata, amely idegenben verte 3-1-re az újonc West Bromot. Ellenfelük az a Burnley lesz, amelynek első fordulós meccse elmaradt, hiszen a két manchesteri klub is extra pihenőt kapott a „tavalyi” kupaszereplésük miatt.

A vendégeknek ma este lesz az első tétmeccse az új szezonban, a Ligakupa keretei között mérkőznek meg hazai pályán a Sheffield Uniteddel.

A hazaiak meccsének rövid összefoglalója következik, majd egy bemutató a Burnley keretének változásairól, végül egy összegzés arról, hogy mit várhatunk a Leicester – Burnley meccstől.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Brom – Leicester

A tavalyi ötödik helyezés miatt a Leicester egyik szeme sírhat, a másik nevethet. Nevethet, mert sikerült kiharcolni az európai kupaindulást, de sírhat, mivel a koronavírus-szünet előtti időben még a harmadik helyen álltak. Végül a Manchester United és a Chelsea is előzni tudott.

James Maddison sérülése helyrejött, azonban kezdőként nem vállalta a játékot, a megtizedelt védelemben pedig Söyüncü párja az a Wilfried Ndidi lett, aki leginkább a középpályán érzi jól magát.

Gól nem született az első félidőben, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az első fél óra igazán eseménytelenre sikeredett. A meccs elején a West Brom irányított, többször is eljutottak A Leicester tizenhatosáig, de csak kósza lövéseket ejtettek meg, amik jócskán elkerülték a kaput. Így Kasper Schmeichelnek nem volt védeni valója, kollégájának a túloldalon viszont három alkalommal is észnél kellett lenni. Tényleg a 30. perc volt a vízválasztó, ezt követően Barnes kétszer, Jamie Vardy pedig egyszer próbálkozott lövéssel, mindhárom alkalommal védett Johnstone.

A második félidő 56. percében aztán már ő is kevés volt, az újonnan igazolt jobbhátvéd, Timothy Castagne remekül érkezett Praet beadására és a kapu bal oldalába fejelt.

Érezhetően felszabadulttá váltak a Rókák, akik innentől aktívabbak lettek. Az újabb gól a 74. percben született, Vardyt rántotta le Bentley, a tizenegyest a sértett lőtte a kapuba.

Tíz perccel később megismétlődött a szituáció, Justin lábát húzták ki, Vardy pedig ismét gólt szerzett büntetőből.

Valójában Castagne gólja után már egyértelmű volt, ki a jobb csapat, megérdemelten hozták el a három pontot a vendégek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.19.Premier League
burnley
2:1
leicester
Premier League
2019.10.19.Premier League
leicester
2:1
burnley
Premier League
2019.03.16.Premier League
burnley
1:2
leicester
Premier League
2018.11.10.Premier League
leicester
0:0
burnley
Premier League
2018.04.14.Premier League
burnley
2:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley

Ahogy említettem, a Burnley-nek még nem sikerült lejátszania első meccsét, de ma este megszemlélhetjük őket, a Sheffield elleni Ligakupa meccsen.

Beszéljünk a keret változásairól és a lehetséges érkezőkről.

Nem lesz túlságosan hosszú, ugyanis a Burnley nem túl aktív az átigazolási piacon. Leginkább távozókat említhetek, pl. Jeff Hendrick távozott a Newcastle-höz (első meccsén gólt is szerzett), Joe Hart a Tottenham második számú kapusa lesz minden bizonnyal, Aaron Lennon pedig 33 évesen belevágott egy török kalandba, a Kayserspor játékosa lett. És hogy mi a közös ebben a három labdarúgóban? Hogy mindhárman ingyen távoztak a klubtól.

Ami az érkezőket illeti… Egyedül Will Norris leigazolásáról tudok hírt adni, aki a Wolvestól érkezett, a tavalyi szezont viszont a harmadosztályú Ipswichnél töltötte, 15 találkozón védett.

És senki más nem érkezett. Legalábbis egyelőre, a hírek szerint mindenképp szeretnék megszerezni a Mainz svéd szélsőjét/támadó középpályását: Robin Quaisont. Quaisonnak nagy szerepe volt abban, hogy a Mainznak végül sikerült bennmaradni a Bundesligában.

Lassan szappanoperává kezd fajulni James Tarkowski esete. Egy hónappal ezelőtt a Leicester próbálta leigazolni, a Burnley viszont jelezte, hogy 50 millió alatt szóba sem állnak velük. Most már a West Hamről szólnak a hírek, a legutolsó információ szerint 27 milliót tudnának fizetni, meglátjuk, ezúttal elég lesz-e.

Összefoglalás

Nagyon szűknek gondolom a vendégek keretét, sehol egy érkező, cserébe három olyan játékos távozott, akik azért játszottak a szezonban, pótlásuk pedig nem igazán jött össze eddig.

A Leicester sem vitte túlzásba, ott egyedül Castagne érkezett, de a keret maga bő, így ilyen problémával nem néznek szembe, mint az ellenfél.

Kíváncsi leszek, hogy a Sheffield ellen mit játszanak, három nappal az első bajnoki előtt mennyire lesznek élesek, egyáltalán ki fog játszani? Egy fiatalokkal, cserékkel megtűzdelt csapat, vagy a legjobbjait küldi pályára Sean Dyche.

Lássuk a statisztikát:

Utoljára 2009-ben tudott nyerni a Burnley a King Power Stadionban, az azóta lejátszott kilenc mérkőzésből ötször nyertek a Rókák, négy döntetlen született.

Tavaly pl. 2-1-re nyertek, a gólokat Vardy és Tielemans szerezték.

Amúgy az összképet tekintve minimális előnye van a Leicesternek, 12-szer ők, 9-szer a vendégek örülhettek.

Nagyon hajlok a hazai győzelem felé. Egyrészt a Leicester már lejátszott egy bajnoki mérkőzést, másrészt a keretük is sokkal erősebb. Talán most felhúzzátok a szemöldökötök, de nem értem, hogy a Burnley hogyan tudott olyan csapatokat megelőzni, mint az Everton vagy a Newcastle. Nem igazán tartom erősnek ezt a keretet, és ugyebár erősödniük sem sikerült, cserébe három – mondhatni – alapember távozott.

Így nehéz dolguk lesz, szóval azt mondom: A Rókák győzelmét megéri megfogadni, ezúttal is hasonló játékot várok tőlük, mint az első fordulóban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső