Leicester – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 18.
Leicester
Teljesítmény:
N N N D D
  • King Power Stadium
  • Január 19. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ismét egy rangadó a Premier League-ből, ezúttal a Leicester – Chelsea meccset fogjuk kivesézni, remélhetőleg egy jó tippel a végén. Rangadó, hiszen két jó képességű csapat feszül egymásnak, a Leicester a harmadik helyen áll, a Chelsea viszont visszacsúszott a hetedik pozícióba, pár gyengébb meccs elég volt ahhoz, hogy leszakadjanak az élbolytól. Ettől függetlenül nagy meccs várható.

Mindkét együttes győzelemmel hangolt az összecsapásra, a Leicester a jó formában levő Southamptont győzte le hazai pályán, a Chelsea viszont megszenvedett az újonc Fulhammel, még úgy is, hogy a kiscsapat emberhátrányban játszott.

Sokat pletykálják, hogy Frank Lampard helye nem biztos a kékek kispadján, egy győzelem sokat dobna a megítélésén. Csakhogy a Leicester mostanság nem könnyű legyőzni.

Essünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Southampton

A rókák győzelmét jósoltuk ezen a találkozón, szerencsére itt jött a papírforma és Jamie Vardyék három ponttal zárták a meccset. Egész magas volt a hazaiakra az odds, hiszen a Southampton egy fordulóval ezelőtt a Liverpoolt győzte le, benne volt egy újabb meglepetés.

Agresszíven játszottak a hazaiak, minden labdás embert szinte azonnal letámadtak, amivel a szentek nem is nagyon tudtak mit kezdeni. Az első helyzet is egy ilyen labdaszerzésből született, Albrighton aztán Vardy felé passzolt, aki nagyon okosan átlépte a labdát, így került az Harvey Barnes elé, a középpályás lövését azonban védte McCarthy.

A vezetést a 37. percben James Maddison szerezte meg, aki szinte lehetetlen szögből talált a kapuba. Hiába gyötörte őt egy védő, közel az alapvonalhoz Maddison pokoli erővel zúdította a labdát a rövid felsőbe, McCarthy tehetetlen volt.

Szinte azonnal egyenlíthettek volna a vendégek, Ward-Prowse ugratta ki Bertrandot, akinek lövését Kasper Schmeichel ütötte szögletre.

A szünetet követően kinyíltak a vendégek, jobb futballt mutattak be, mint az első játékrészben. Smallbone lövésénél ismét a dán válogatott hálóőrére volt szükség, Armstrong távoli bombájánál viszont már ő sem tudott játékba avatkozni, de a kapufa megmentette a Leicestert.

Jamie Vardy is kihagyott egy ordító ziccert, miután egyre többet foglalkoztak a vendégek a támadásokkal, a védelmük fellazult, így Justin labdájával ki tudott lépni a támadó, ám hiába fektetett el egy védőt Vardy, McCarthy eszén nem tudott túljárni.

Végül, a 95. percben zárta le a meccset a hazai csapat, Youri Tielemans csípett el egy labdát, majd Harvey Barnes elé játszott, a szélső pedig okosan eltette a labdát McCarthy mellett.

Nagyon nehéz szülés volt, a Soton ismét nagyot játszott, de legjobbja nélkül csak ennyire volt képes.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.28.FA Kupa
leicester
0:1
chelsea
FA Kupa
2020.02.01.Premier League
leicester
2:2
chelsea
Premier League
2019.08.18.Premier League
chelsea
1:1
leicester
Premier League
2019.05.12.Premier League
leicester
0:0
chelsea
Premier League
2018.12.22.Premier League
chelsea
0:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Chelsea

A Tottenham elleni meccset követően megszakadt egy rossz sorozata Scott Parker csapatának, 13 pontnélküli londoni rangadót követően ikszeltek José Mourinho együttese ellen. Jöhetett egy másik londoni meccs, ezúttal a Chelsea látogatott a Craven Cottage-re, és egy igazán élvezetes meccset játszottak. Élvezetes, annak ellenére, hogy csak egy gólt láthattunk.

Egy kis apróság még az összefoglaló előtt: A kispadon két egykori Chelsea játékos, Lampard és Parker foglaltak helyet, akik a 2004/2005-ös szezonban csapattársak voltak, lényegében Scott Parker volt Frank Lampard helyettese. Na, ennyit a nosztalgiáról, ugorjunk a meccsre.

Az első félidőben nem láthattunk gólt, csak három helyzetet vagy helyzetecskét. Hakim Zijes lapos lövése nem okozott gondot Alphonse Areolának, Mason Mount közeli lövésénél viszont a francia ledermedt, szerencséjére a kapufát találta el az angol.

A másik oldalon Cavaleiro kapott egy zseniális labdát, és így ziccerbe került, de nem találta el a játékszert, ami a támaszkodó lábáról pattant mellé.

A 44. percben aztán Robinson volt túlságosan vehemens, ennek pedig César Azpilicueta itta meg a levét. A Fulham csatára nagyon csúnyán csúszott rá a spanyolra, nem is lehetett más a sztori vége, mint piros lap.

A fordulás után sokáig nem esett gól, a Fulham hősiesen védekezett, miközben még egy-két támadásra is futotta az erejükből, de eredmény nélkül.

Végül Mason Mount lett a meccs hőse, aki kihasználta Areola hibáját és kapásból a bal alsóba lőtt. Azért mondom, hogy hibázott a francia kapus, mert egy beadást középre ütött ki, az pedig végzetes hiba.

A kelleténél nehezebben nyert a Chelsea, a Fulham pedig hatalmasat harcolt a második félidőben.

Összefoglalás

Ha csak a forma alapján kellene dönteni, akkor egyértelműen a hazaiak mellett döntenék, a Leicester az elmúlt hat meccsén veretlen maradt (Premier League + FA Kupa), pedig játszott a Tottenhammel, a Manchester Uniteddal és a Southamptonnal is.

Eközben a Chelsea érdekes eredményeket produkál: Vereség a Wolvestól és az Arsenaltól, iksz az Aston Villával szemben…

Továbbra is tartom, hogy remek játékosokból áll össze a Chelsea, viszont csapatként még mindig nem az igazi valami. Havertz teljesítménye egyáltalán nem meggyőző, mostanában Timo Werner sem jeleskedik a gólszerzésben, az egyedüli biztos pont Mendy, akivel nagy vásárt csináltak. Igaz, ő nem tud gólt, gólokat szerezni…

A keretekben összesen egy sérült van, a hazaiak oldaláról Praet hiányzik, bár az ő felépülése is jól halad és előfordulhat, hogy már zöld utat kap az orvosoktól.

A Leicester nagyon régen, 2015-ben tudott utoljára nyerni bajnokit a King Power Stadionban, az elmúlt három bajnokijuk pedig egyaránt döntetlennel végződött.

Itt az idő ezt a sorozatot megszakítani, a mostani formájuk indokolttá teszi, hogy erre esélyesnek találjuk őket. Épp ezért, a múlt szelleme ellenére arra fogadok, hogy a találkozót James Maddisonék nyerik majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső