Leicester – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 16.
Leicester
Teljesítmény:
D D V N N
  • King Power Stadium
  • November 20. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jön azért ma egy kevés angol foci is, és nem a Leicester – Chelsea lesz az egyetlen Premier League találkozó, amelyről írunk. Viszont ez tűnik a legizgalmasabbnak, vétek lenne nem foglalkozni a rangadóval. Rangadó ez? Végül is, igen, nevezhető annak, még akkor is, ha Brendan Rodgers együttese gyengélkedik is. A Leicester tavaly az ötödik helyen ért célba, viszont sokáig még a bronzérem is elérhető volt. A szezon vége viszont gyengén sikerült, aminek következtében csak ez jutott nekik. Meg az Európa-liga.

Idén csak a középmezőnyben tanyáznak, már négyszer szenvedtek vereséget, de tavaly ugyanilyen hektikusan szerepeltek. Kikapnak egy gyengébb csapattól, majd nyernek egy rangadót. Hogy hozzak egy idei példát: Kikaptak a Brightontól, aztán 4-2-re verték a Manchester Unitedet.

Most az élen álló Chelsea érkezik a King Power Stadionba, a rókák lába pedig remeghet… Remeghet, mert otthon amúgy is gyengék, és remeghet, mert a Chelsea egész jó formában van. Nem hiába vezetik a PL-t…

Brendan Rodgerset közben szóba hozták a Manchester Uniteddel, szóval zajlik az élet, mi pedig okoskodunk egy keveset a meccsről, aztán szombaton nagy izgalmakkal leülünk a kanapéra, bontunk egy sört, és megnézzük a találkozót.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Leicester: 1-1

G.: Raphinha ill. Barnes

A tavalyi szezon után a Leeds United idei teljesítménye csalódás, és nem pozitív értelemben. Voltak már kiesőhelyen, messze elmaradnak attól, amit elvárnánk tőlük, elvárnának a szurkolók. No meg a csapat vezetősége. A Leicester elleni döntetlen még úgy is bravúr, hogy a rókák elég sokszor megbotlottak már idén. Brendan Rodgers feje fájhat, ha még a szenvedő Leedset sem sikerül legyőzni, akkor kit fognak?

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Dallas, Llorrente, Cooper, Struijk – Phillips, Forshaw – Raphinha, Rodrigo, Harrison – James

Leicester:

Schmeichel – Pereira, Söyüncü, Evans, Castagne – Tielemans, Ndidi, Soumaré – Lookman, Vardy, Barnes

A Leedsből még mindig hiányzik sérülés miatt Patrick Bamford, aki tavaly a gólokat szállította Marcelo Bielsa csapatának. Talán ez az egyik kulcsa annak, hogy miért gyengélkedik a csapat. Daniel James remek képességekkel megáldott támadó, ahogy Rodrigo is (meg Harrison és Raphinha is), de azért nagyon kéne egy klasszikus, hamisítatlan befejező csatár…

Az is probléma, hogy a rókáknak nem sikerült nyerni, de az talán még nagyobb, hogy a játék képe alapján nem is nekik állt a zászló, összességében az egy pontnak is örülhettek Vardyék. Az első helyzetet Jack Harrison, a Manchester Citytől vásárolt szélső hagyta ki, vagyis inkább volt ez Kasper Schmeichel bravúrja, a fehérmezes hazai játékos mindent jól csinált. Betört a tizenhatosra, majd a hosszút vette célba, a dán portás azonban odaért és szögletre mentett.

A kapus ezután újabb védést mutatott be, a rövidre tartó szögletre Kalvin Phillips robbant be, fejese viszont pont oda tartott, ahol Schmeichel is állt.

Bármilyen meglepő, érett a hazaiak gólja, és a 26. percben Raphinha révén ez össze is jött. Oldalról beívelt szabadrúgása mindenki előtt elszállt, senki nem ért bele, a labda pedig a hosszúban kötött ki. A brazil játékos készült a gólra, a sárga lap tudatában mezét levette, alatta pedig egy póló volt, melyen a nemrég repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt brazil énekesnőre, Marilia Mendoncára emlékezett. Szép jelenet volt.

A bekapott gól után kapcsolt a Leicester, és az idén eléggé mellőzött Harvey Barnes egy csodálatos góllal egyenlített. A szélső gólja két perccel Raphinháé után született, a 16-os sarkáról csavart a bal felsőbe… Esélye sem volt Meslier-nek.

Az első félidő végén még majdnem öngólt vétettek a vendégek – Schmeichel bele tudott kapni a felé tartó labdába -, majd a játékvezető 15 perc pihenőre küldte a srácokat.

A második játékrész elején Ademola Lookman szerzett egy gólt közelről, amit a VAR végül visszavont les miatt, nem tudta egyik csapat sem begyötörni a második találatot.

Ez így is maradt, Raphinha életerős bombája az utolsó jelenetünk, a brazil szélső nem sokkal tévedett, végül a lövése fölé szállt.

Az eredménnyel egyik együttes sem lehet elégedett. Összességében a Leeds közelebb járt a három ponthoz. Ilyen a foci…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.18.Premier League
chelsea
2:1
leicester
Premier League
2021.05.15.FA Kupa
chelsea
0:1
leicester
FA Kupa
2021.01.19.Premier League
leicester
2:0
chelsea
Premier League
2020.06.28.FA Kupa
leicester
0:1
chelsea
FA Kupa
2020.02.01.Premier League
leicester
2:2
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Burnley: 1-1

G.: Havertz ill. Vydra

Meglepő ellenfél ellen bukott el két pontot a Chelsea, a Bajnokok Ligája címvédője hazai pályán nem bírt a Burnley együttesével, akik jelenleg is kiesőhelyen állnak az egész idényben csak egyetlen gárdát tudtak megverni, a Brentfordot. Mondjuk az nem rossz eredmény, még akkor sem, ha az újonc láthatóan hullámvölgyben van. Annyira egyértelmű volt a hazai győzelem, hogy a bukik még 1,30-at sem adtak érte. Akik még ennek ellenére is megfogadták a kékek sikerét… Nos, ők nem jártak jól.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – James, Kanté, Jorginho, Chilwell – Barkley, Hudson-Odoi – Havertz

Burnley:

Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil – Cornet, Wood

Ross Barkley a tavalyi esztendőt az Aston Villánál töltötte kölcsönben, az ottani játéka győzte meg Thomas Tuchelt, hogy a nyáron ne engedjék el őt sehova. Viszont csak elvétve jut játékpercekhez az angol támadó középpályás, noha többet érdemelne. Most is a Chelsea motorja volt, számtalan támadás futott át rajta.

Egy nagy szóló után például Callum Hudson-Odoihoz passzolt, a szélső lövését Nick Pope bravúrral hárította.

Később Andreas Christensen fejese után ugrott talpra a közönség, de ülhettek is vissza a helyükre, a védő bólintása elkerülte a kaput. Ezután megint Ross Barkley ügyeskedett, 20 méteres csavarása centikkel ment mellé. Jobban játszottak a londoniak, a Burnley nagyjából csak a védekezésre tudott fókuszálni.

Sokáig nem lehetett bírni ezt a nyomást, és a vendégek nem is bírták. A 33. percben Reece James a jobboldalról adott be, a labdája teljesen üresen találta a társat, Kai Havertz teljes magányban bólinthatott a kapuba, 1-0.

Általában az ilyen meccsek az első gólig nehezek, viszont a Chelsea számára ezután is az maradt. Valószínűleg egy második góllal lezárták volna a meccset, de az nem akart összejönni, Thiago Silva például a kapufát találta el a második félidőben.

Sorra maradtak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek, hibázott Havertz, hibázott Hudson-Odoi, és a futball nagykönyvében van egy külön fejezet az ilyen szituációkra. A fejezet pedig úgy zárul, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

Így is lett. A hajrában jártunk, amikor a Burnley teljesen váratlanul egyenlített. A gólt a cseh Matej Vydra szerezte, Jay Rodriguez lefejelt labdáját továbbította Edouard Mendy mögé. Ez volt a vendégek második – és utolsó – kaput eltaláló lövése. És ez egy pontot ért a Stamford Bridge-en. A Burnley kihozta a maximumot a találkozóból…

Összefoglalás

Brendan Rodgers régóta nem számíthat három játékosára, és egy darabig még nem is fog tudni számítani rájuk. James Justin, Wesley Fofana és Nampalys Mendy is hosszú időre kidőlt, visszatérésük dátuma még nem ismert.

Pedig egy jó Fofanára nagy szükség lenne, illetve James Justin is meggyőző játékot mutatott, amikor pályán volt… Még tavaly…

A Chelsea számára az okoz problémát, hogy két kezdő csatáruk, Romelu Lukaku és Timo Werner október vége óta nincs bevethető állapotban. És most szombaton sem lesz egyikük sem. A csatárfeladatokat így Kai Havertz veszi a nyakába, mögötte pedig majd a Ross Barkley, Hakim Zijes, Callum Hudson-Odoi hármasból választhat a mester. Illetve badarságokat beszélek, ott van még Christian Pulisic is, az amerikai játékos a Burnley ellen már leülhetett a kispadra.

Az utolsó öt meccsük érdekesen alakult a csapatoknak, kettő meccset a Leicester nyert, kettőt a Chelsea, egy pedig döntetlennel végződött. A King Power Stadionban a rókák tavaly is szenvedtek – egy kicsivel jobb teljesítmény hazai környezetben, és meglett volna a dobogó -, ez idén nem sokat változott, a csapat öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni.

A Chelsea parádés idegenben, a West Ham és a Brighton (!) mondhatja el magáról azt, hogy vendégségben még nem kaptak ki. Edouard Mendy csak egy gólt kapott öt találkozón, joggal bízhatnak abban a kékek drukkerei, hogy a jó sorozat szombaton is folytatódik.

Szerintünk folytatódni fog, mert a Chelsea egész egyszerűen jobb csapat. Lehet, hogy nincs Lukaku és Werner, de a gólszerzést majd megoldja más… Nálunk megy az iksz a vendégek győzelmére.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső