Leicester – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 29.
Leicester
Teljesítmény:
D N N N N
  • King Power Stadium
  • Január 31. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leeds United
Teljesítmény:
N V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elmondani nem tudom, hogy mennyire mérges vagyok a tegnap esti Tottenham mérkőzés miatt. Ilyen gólokat megyei másodosztályban nem látok, amit Dierék összehoztak tegnap, és ahogy ma reggel elkezdtem dolgozni a mai tippeken… Mondjuk úgy, nem kellett kávé, hogy felébredjek.

Nehéz egy ilyen meccsen túltenni az embernek magát, de mindig azt mondom nektek, hogy menni kell előre. És eléggé képmutató lenne, ha leragadnék egy peches meccsen. De attól még fáj…

Azonban tényleg menni kell tovább, ez nem csak valami klisés gondolat, épp ezért maradunk a Premier League-nél és megnézzük magunknak a Leicester – Leeds United meccset.

A rókák harmadik helyen állnak, a hét közben meg is előzhették volna a Manchester Unitedet (akik a Sheffield ellen szenvedtek hazai pályán vereséget), de nem bírtak az Everton csapatával.

Ellenfelük egy jó meccsen verte a Newcastle-t, Marcelo Bielsáék teljesítménye továbbra is nagyon hullámzó.

Na, gyerünk, essünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Leicester

Még egy darabig nélkülöznie kell Brendan Rodgersnek egyik legjobbját, Jamie Vardy ugyanis egy régóta fennálló probléma kezelésére kapott engedélyt, kés alá feküdt és még pár meccsen keresztül nem léphet pályára.

Így csatárként ezúttal nem Kelechi Iheanachonak szavazott bizalmat a tréner, hanem annak az Ayozé Pereznek, aki inkább egy sorral hátrébb érzi jól magát, ott viszont tökéletesen megvan a Leicester: James Maddison, Harvey Barnes az egész idényben remek focit mutat be, és Marc Albrighton is kezd felfejlődni hozzájuk.

Már az első félidőben fölényben játszottak a vendégek, hát még a másodikban, gólt viszont először az Everton szerzett: André Gomes keresztlabdáját Lucas Digne tette le a kolumbiai James Rodrigueznek, aki először megpróbálta megjátszani Calvert-Lewint – sikertelenül -, majd a hozzá visszakerülő labdát áttette a jobb lábára és védhetetlenül lőtt a kapuba. Kasper Schmeichel nem is mozdult…

Mint említettem, Maddisonék irányították a mérkőzést, de Jordan Pickfordnak mégsem akadt sok dolga, egyszerűen nem tudták eltalálni a kaput a vendégek.

Egyre nagyobb volt a nyomás, alig volt a labda az Evertonnál, a 67. percben pedig sikerült 1-1-re módosítani az állást: Youri Tielemans sunyi lövését későn látta meg Pickford, így nem tudott hárítani. Azóta több fórumon is a kapust hibáztatják, van benne valami…

Közelebb álltak a vendégek a győzelemhez, de nem lehet azt mondani, hogy a liverpooliak érdemtelenül tartottak otthon egy pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.02.Premier League
leeds
1:4
leicester
Premier League
2017.10.24.Angol Ligakupa
leicester
3:1
leeds
Angol Ligakupa
2014.01.18.Championship
leeds
0:1
leicester
Championship
2013.08.11.Championship
leicester
0:0
leeds
Championship
2013.03.05.Championship
leicester
1:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Leeds

Zsinórban három vereséggel érkezett a St. James Parkba a Leeds együttese. A Crawley elleni fiaskó bizonyára érzékenyen érintette őket az FA Kupában, még akkor is, ha többségében a tartalékok léptek pályára, attól még kellemetlen és kínos volt ez a nagy arányú vereség.

A bajnokságban ezután a Brighton is megverte őket, így kérdéses volt, hogy a nem túl jó formában (értsd: pocsék formában) levő szarkák ellen mire lesznek képesek. Itt már jobban működött a kémia a játékosok között és a gólok sem maradtak el, az újonc 2-1-re nyert Steve Bruce-ék ellen.

Rodrigo is egyre jobban érzi magát új szerepkörében. Mind a válogatottban, mind a Valenciában klasszikus befejező csatárt játszott, Marcelo Bielsa viszont egy (néha kettő) sorral hátrébb játszatja őt, magyarul Bamford mögött amolyan árnyékékként szerepel.

Épp az említett két játékos hozta össze az első gól előtti szituációt. Bamford passzolt a spanyolhoz, aki a tizenhatoson belül megállt, és felnézett, hogy kit lehetne megjátszani. Raphinha könyörgött a labdáért, meg is kapta és jobblábas lövését a hálóból kellett kihalászni.

Rodrigonak később volt még egy helyzete, amit egy védő blokkolt, és nagyjából ezzel le is fedtük az első félidő történéseit.

Gyengén játszott a Newcastle, viszont kiegyenlítettek. Egy szép akció végén Miguel Almirón vette be Kiko Casilla kapuját.

Pont nélkül maradtak viszont a szarkák, mert a hajrában Jack Harrison is gólt szerzett, így megszakadt a Leeds rossz sorozata.

Összefoglalás

Könnyű lenne azt állítani, hogy a Leicester nyeri ezt a meccset, hiszen lássuk be, ők a favoritok, csakhogy a Leeds valóban képes meglepetést okozni bármilyen pályán. Pozitív és negatív értelemben is. Egyre jobban összeáll a csapat, Bielsa valóban tudja, mitől döglik a légy. Az igazolásai egyre jobban ülnek, csak szegény Diego Llorrente tűnik melléfogásnak, és ő sem a képességei miatt, hanem mert megint megsérült. Már eleve játékra alkalmatlan állapotban érkezett, felépülése után megsérült, majd most a NUFC ellen a 10. percben kellett lecserélni.

Három alternatívája van az Őrültnek, hogy Llorrentét pótolják: Egyrészt ott van Pascal Struijk, aki váltotta őt a bajnoki meccsen, aztán Nathan Phillips is hátrébb húzódhat, és valószínűleg így is lenne, ha Koch egészséges volna… Harmadikként pedig Stuart Dallasra is számíthat Bielsa.

Más változás nem várható.

Nézzük a Leicestert: Perez nem váltotta meg a világot legutóbb, lehetséges, hogy Iheanacho kezd majd a Leeds ellen.

Wilfred Ndidi és Jonny Evans is összeszedtek egy kisebb sérülést az Everton ellen, Söyüncü és Mendy pótolhatják őket.

Az újonc idegenben felemás teljesítményt nyújt: Öt győzelem, öt vereség, döntetlen nélkül. A Leicester is hullámzó a King Powerben, tőlük szokatlan módon már négyszer is kapituláltak saját pályájukon.

Erőteljesen gondolkozom amúgy a hazai győzelmen, Vardy jelenléte ezen sokat dobna. A másik opció pedig a gólszám, legutóbb is 4-1-et játszottak (a rókák nyertek), a Leeds amúgy is szinte minden meccsén gólt kap, szóval ez utóbbi lesz a a nyerő: Over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső