Leicester – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 27.
Leicester
Teljesítmény:
V V N V V
  • King Power Stadium
  • December 28. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Liverpool
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Boxing Day legjobb meccsét Brendan Rodgers együttese hozta, az Etihadban játszottak a Manchester City ellen, a vége egy kilencgólos thriller lett, nem unatkozhattunk tehát. Most szintén kemény meccs vár a rókákra, ugyanis érkezik a King Powerbe a Liverpool, egy másik élcsapat, amely a bajnoki címért küzd.

Jürgen Klopp legényeinek mérkőzése elmaradt a Leeds United ellen, Marcelo Bielsáéknál nagyobb a zűr, a rengeteg sérülés mellett a koronavírus is felütötte a fejét az Elland Roadon, így nem tudtak volna gyakorlatilag kiállni a fehérek. Majd meglátjuk, hogy ez a Pool szempontjából jó vagy rossz (mármint maga az elmaradt 26-i meccs), de inkább az előbbi felé hajlunk, a Boxing Day a játékosok számára sosem egy olyan esemény, amelyen szívesen vesznek részt. Többször próbálták is már a törlést kérni, nekik is jár pihenő, pláne a karácsonyi – újévi időszakban. Most komolyan, kinek van kedve két nappal Szenteste után lenyomni egy meccset? Szóval ez az extra pár nap biztos jól jött Jotáéknak.

Egyébként a két együttes nem is olyan rég, december 22-én mérkőzött meg legutóbb, a Ligakupában játszottak egy nagyszerű mérkőzést, amelynek végén tizenegyespárbajra is sor került. A szétlövést jobban bírták a liverpooli legények idegekkel, így végül a Leicester búcsúzott a legjobb nyolc között.

A Leicester – Liverpool mérkőzés lesz mai utolsó tippünk, holnap pedig újabb két mérkőzéssel jelentkezünk. Az év utolsó két napján már nem tervezünk újabb tippeket hozni, a nagyüzemi termelés pedig majd január harmadikán indul el, az újév első hétvégéjén megpróbálunk mi is pihenni egy kicsit.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Leicester: 6-3

G.: Sterling (2), De Bruyne, Mahrez, Gündogan, Laporte ill. Maddison, Lookman, Iheanacho

A meccsre két és fél gól feletti eredményt vártunk, de álmunkban sem gondoltunk volna egy ilyen végeredményre. Nagy kockázatot nem vállaltunk, hiszen két jó csapatról van szó, de a kilenc gól… Nekünk leesett az állunk. Főleg attól, ahogy a mérkőzés alakult. Először négy góllal elhúztak a hazaiak, majd tíz perc leforgása alatt ebből hármat ledolgoztak a vendégek. A csoda azonban nem jött össze, végül a City magabiztosan győzött, tartotta otthon a három pontot, és továbbra is őrzi vezető helyét a tabellán.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – J. Cancelo, R. Dias, Laporte, Zinchenko – De Bruyne, Fernandinho, Gündogan – Mahrez, B. Silva, Sterling

Leicester:

Schmeichel – Albrighton, Amartey, Vestergaard, Thomas – Perez, Tielemans, Dewsbury-Hall, Lookman – Maddison – Iheanacho

Jamie Vardy ezúttal is csak a kispadon foglalt helyet, a rókák gólvágója nem is lépett pályára a mérkőzésen. Ennek oka az volt, hogy a Pool elleni LK meccsen elszenvedett egy combsérülést. Pedig szükség lett volna rá a találkozón, mégiscsak a Leicester egyik legjobbja…

És főleg, mert a City valósággal kivégezte társait az első félidőben. Történt ugyanis, hogy Kevin De Bruyne találatával a házigazda már öt perc elteltével eredményes volt, a belga irányító Fernandinho magas labdáját vette át a Leicester tizenhatosán belül kapunak háttal, hárman is támadhatták volna, de egyik védő sem tette, így De Bruyne gond nélkül fordulhatott meg, és lőhette ki a jobb alsót. Öt perccel később egy tizenegyest is befújt a hazaiaknak a játékvezető, Aymeric Laporte-ot rántották le egy szögletnél. A labda mögé Rijad Mahrez állt, és védhetetlenül a bal felsőbe bombázott.

A 21. percben már három gól volt a különbség, Ilkay Gündogan is kapuba talált, a gólban pedig vastagon benne volt Kasper Schmeichel, aki egy jobboldali, lapos labdát tenyerelt pontosan a német középpályás elé. Gündogan nem lepődött meg, az üres kapuba lőtt.

És még mindig nem volt vége, a 24. percben Youri Tielemans akasztotta meg a büntetőterületen belül Raheem Sterlinget, az angol támadó pedig a saját maga által kiharcolt tizenegyest ugyanoda lőtte, mint Mahrez, Schmeichel kapus ezúttal is tehetetlen volt.

Kevesebb mint fél óra alatt kiütötte tehát ellenfelét a City, számíthattak innentől kezdve a szurkolók egy gólfesztiválra. Ezt végül megkapták, de Leicester előtt jár a főhajtás, mert a négygólos hátrányt majdnem sikerült ledolgozni. A második félidőben az 55. és a 65. perc között háromszor is betaláltak, az elalvó City védelem nagyban hozzájárult ezekhez a gólokhoz. Először James Maddison talált be egy kontra végén, majd Ademola Lookman lőtte be saját ziccerét négy perccel később. Közös a két gólban, hogy mindkét esetben Kelechi Iheanacho adta a gólpasszt. Aztán a nigériai maga is betalált: James Maddison lőhetett 16 méterről, Ederson a felsőlécre paskolta a labdát, a kipattanóra érkezett a támadó, és 4-3-ra módosított.

Viszont a City ezt követően felébredt, és mielőtt a rókák nagyon belelkesültek volna letörték a szarvukat. Lélektani szempontból rendkívül fontos volt Aymeric Laporte fejesgólja, amit a spanyol védő a 69. percben Rijad Mahrez szöglete után szerzett.

Ez megtörte a vendégek lendületét, és így végül nem kellett izgulni az utolsó percekig. Nagyon nem, mert Raheem Sterling még a befejezés előtti percekben újfent betalált, kialakítva a 6-3-as végeredményt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.12.22.Angol Ligakupa
liverpool
5:4
leicester
Angol Ligakupa
2021.02.13.Premier League
leicester
3:1
liverpool
Premier League
2020.11.22.Premier League
liverpool
3:0
leicester
Premier League
2019.12.26.Premier League
leicester
0:4
liverpool
Premier League
2019.10.05.Premier League
liverpool
2:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Liverpool: 2-2

G.: Kane, Szon ill. Jota, Robertson

Mivel a Pool nem játszotta le a Leeds elleni meccsét, így az előző találkozójukra vetünk egy pillantást, amit a Tottenham ellen játszottak. Nem túlzás azt állítani, hogy Szalahék örülhetnek az egy pontnak, egy nagyon motivált, de a kapu előtt hibát hibára halmozó Spursszel szemben léptek pályára. Lüktető, remek csata volt, ahol Antonio Conte együttese győzelmet érdemelt volna.

A kezdők:

Tottenham:

Lloris – Emerson Royal, Sánchez, Dier, Davies, Sessegnon – Ndombele, Winks, Alli – Kane, Szon

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson – Keita, Morton, Milner – Szalah, Jota, Mané

A meccsen Trent Alexander-Arnold lőtt először kapura, a jobb-bekk 18 méterről tüzelt, Hugo Llorist azonban nem tudta átejteni, a francia portás kitolta a labdát. Később aztán a Tottenham kelt életre, és bár az első helyzetük még kimaradt, a másodiknál már nem hibáztak. Harry Kane kapott remek labdát a találkozó 13. percében Tanguy Ndombelétől, helyzeti előnye volt Ibrahima Konatéval szemben, és mielőtt a védő becsúszva megpróbált volna szerelni Kane a hosszúba lőtt, 1-0.

Nem sokkal később Szon Hung-min is gólt szerezhetett volna, Kane keresztlabdájánál azonban mellé lőtt a dél-koreai.

Akinek egyébként nem ez volt az egyetlen helyzete, a félidő közepén egy az egyben maradt Alisson Beckerrel, megpróbálta elhúzni mellette a labdát, ám a brazil résen volt, és lelopta a játékszert a lábáról.

Conte arcán sokasodtak a ráncok, mert ennyi ziccert kihagyni nem lehet büntetlenül. Főleg, hogy még Dele Alli is majdnem betalált, de Alisson ismét remekelt. És igen, a futball íratlan szabályai között szerepel az a tétel, hogy a sok kihagyott helyzet előbb-utóbb megbosszulja magát. Ez így is történt, a 35. percben Andy Robertson beadását Diogo Jota váltotta gólra, a semmiből egyenlítettek a vörösök.

A félidő végén a vendégek akár a vezetést is átvehették volna, de az Alexander-Arnold – Lloris csörte második részét is a kapus nyerte.

A fordulás után sem vettek vissza a csapatok, és a Tottenham a kapu előtt ismét bizonytalan volt, így nem tudta visszavenni a vezetést. Pedig az esély megvolt előttük, Dele Alli és Harry Kane például ordító ziccert hibáztak, előbbi egy hosszú indítással lépett ki, önzetlenül társa elé passzolt, de túlságosan röviden, így végül Alisson Becker közbe tudott avatkozni.

Egyre-másra jöttek a londoni ziccerek, a kihagyott helyzetek, és a Pool ismét büntetett. A 69. percben Alexander-Arnold beadását Andy Robertson várta középen, ezzel pedig már a vendégeknél volt az előny.

Nem sokáig, mert a mérkőzésen remeklő Alisson nagy bakiját Szon Hung-min már nem hibázta el, miután a kapus lyukat rúgott az üres kapuba passzolt, 2-2.

Több gól már nem esett a mérkőzésen, még egy piros lapot láthatott a White Hart Lane közönsége, Andy Robertson a gólja és gólpassza mellett egy kiállítással gazdagodott, miután nagy erővel rúgta szét Emerson Royal bal lábát.

Jó kis meccs volt ez, amelyet a Spursnek gólokkal kellett volna megnyernie.

Összefoglalás

Csak egy csapatnak van többsérültje, mint a Leicesternek: A Leeds United rendelkezik kilenc hiányzóval, nyolcan nem léphetnek pályára a rókáknál. Ricardo Pereira, Jonny Evans, Caglar Söyüncü, Patson Daka, Wesley Fofana, James Justin, Harvey Barnes és Ryan Bertrand játékára sem számíthat majd Brendan Rodgers mester.

A Poolnál is akadnak hiányzók szép számmal: Nat Phillips és Adrián sérültek, Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones és Tihago Alcantara elkapták a koronavírust, Harvey Elliott a szezon elején bokáját törte, és ráadásként ott van még Andy Robertson eltiltása a Spurs elleni kiállítás miatt…

Akárhogy is számolom, ez szintén nyolc ember…

A Leicester megmutatta a City ellen, hogy van tartásuk, fel tudtak állni négygólos hátrányból is, de végül üres kézzel távoztak az Etihadból. Ahogyan ehhez mostanság hozzá is szokhattak, utolsó öt meccsükből négyet elveszítettek.

A Pool viszont ötből négyet megnyert, ha győzelemnek vesszük a rókák elleni Ligakupa meccset, ahol végül ugye tizenegyesek döntöttek egy 3-3-as eredményt követően.

Ennyi hiányzóval a tarsolyban azt mondanám, hogy a hazaiaknak nincs esélyük, de mint látszik, a Pool sem állhat fel a legjobbjaival. Egyben biztosak vagyunk: A csapatok ezúttal sem fogják majd vissza magukat, és ennek mi, nézők lehetünk a győztesei. A múltban is szép számmal estek gólok a két csapat egymás elleni mérkőzésén, most sem várunk mást. Legalább két és fél találatra számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső