Leicester – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 30.
Leicester
Teljesítmény:
N N N D V
  • King Power Stadium
  • április 03. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen a forduló rangadója, az első és a harmadik helyezett csatája, azaz a Leicester – Manchester City találkozó. Ennek a meccsnek több győztese is lehet, és bizonyos esetekben a két gárda közé ékelődött Manchester United is nyerhet.

Merthogy a bajnoki cím talán már eldőlt, erről a válogatott szünet alatt íródott összefoglalónkban olvashattok, de nyitott kérdések még bőven vannak. Például az, hogy ki lesz a dobogó második és harmadik fokán.

Erre a legnagyobb esélye a Manchester Unitednek és a Leicesternek van, fej-fej mellett haladnak hétről hétre. Most épp Ole Gunnar Solskjaer együttese van lépéselőnyben, előnyük egy pont a rókákkal szemben.

Nyolc forduló van még vissza (vannak, akiknek kilenc vagy tíz), az események pedig gyorsan történnek, néha csak kapkodjuk a fejünket. Amit most látunk még egyáltalán nem biztos, hogy így is marad, de ha Jamie Vardyék kikapnak az éllovastól, akkor a MU meg tud lépni négy pontra…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Sheffield United

Eddig sem ment igazán a Sheffieldnek, nem hiába kullognak csak az utolsó helyen, ráadásul most mesterüket, Chris Wildert is elküldték (pontosabban közös megegyezéssel távozott a szakember), így jelentős lemaradással, ideiglenes edzővel és nulla önbizalommal kellett volna valami jót produkálni a Leicester otthonában, a King Power Stadionban. Nem sikerült.

Az első félidő még nem is volt annyira vészes, mert bár nyomtak a hazaiak, de gól sokáig nem született, mert Ramsdale ismét jól védett. Végül a 39. percben Jamie Vardy tört be a tizenhatoson belülre, védője szorításában középre passzolt, ahol az üresen érkező Kelechi Iheanacho a kapuba gurított.

Ez volt az első félidő, sokkal jobban és bátrabban futballoztak a rókák.

Az igazi problémák a második félidőben jöttek. Egyre több jel utalt arra, hogy jönni fog a második gól, Vardy lövését Basham a gólvonalról fejelte ki, végül a 65. percben ismét megtört a jég, Ayozé Perez távoli bombája kötött ki a jobb alsó sarokban. Innentől kezdve futószalagon gyártotta a gólokat Brendan Rodgers együttese: Kelechi Iheanacho még kétszer betalált – így mesterhármasig jutott -, a találkozót pedig Ethan Ampadu öngólja zárta le.

Így végül Paul Hickingbottom bemutatkozása borzalmasan sült el, a Sheffield pedig még lejjebb csúszott. Lassan már nem lesz lejjebb. Talán, már nincs is…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.27.Premier League
man city
2:5
leicester
Premier League
2020.02.22.Premier League
leicester
0:1
man city
Premier League
2019.12.21.Premier League
man city
3:1
leicester
Premier League
2019.05.06.Premier League
man city
1:0
leicester
Premier League
2018.12.26.Premier League
leicester
2:1
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Manchester City

A Fulhamnek a Leeds előtt még volt egy bajnokija, ahol a Manchester Cityt fogadták. Talán még a londoniak drukkerei sem hittek abban, hogy sikerülhet csodát tenni, és nem is sikerült. A Manchester City már az első félidőben is közel állt a gólhoz Bernardo Silva révén, de akkor a portugál szélső egy nagy cselsorozat végén annyira elfáradt már, hogy lövése hazaadással ért fel, amit Alphonse Areola könnyedén fel is tudott kapni.

A második félidő első negyedórája azonban meghozta az áttörést, igazából ennyi foci elég volt, hogy eldöntsék a vendégek a három pont sorsát. Főszerepet vállalt a gólokban a Fulham védelme, de előbb említsük meg John Stones gólját, aki egy baloldalról elvégzett szabadrúgásba tette bele a lábát.

Nyolc perccel később következett a védelem bakiparádéja, nem egy, hanem mindjárt két gólt ajándékoztak a Citynek. Előbb a védők rúgták agyon egymást, ennek köszönhetően Gabriel Jesus léphetett ki egyedül, elhúzta Areola mellett a labdát, majd az üres kapuba bombázta a labdát, utána meg Adarabioyo kezdett utolsó védőként cselezgetni, Ferrán Torres elvette tőle a labdát, a védő meg már a tizenhatoson belül belépett elé. Tizenegyes, azt pedig Kun Agüero végezte el. Areola a sarkot eltalálta, de védeni nem tudott.

A Fulhamnek sok köze nem volt a meccshez, hogy őszinte legyek, a Man City pedig hozta a kötelezőt és továbbra is meggyőző fölénnyel vezeti a Premier League-et.

Összefoglalás

Lehetséges, hogy ez csak nevében rangadó? Lehet, hogy a remek formában levő Manchester City átgázol a rókákon is? Én azt azért nem hinném. Bár a Leicester hazai pályán már rengeteg alkalommal bukott idén (összesen hatszor), azért még mindig az egyik legveszélyesebb alakulat lehet a Cityre.

Kétlem, hogy egy hazai győzelem nagyban befolyásolná a bajnokság végkimenetelét, konkrétan a City bajnoki címét, de Brendan Rodgerséknek nagyon nagy szüksége lenne rá.

Van-e erre esély? Van-e esélye nyerni a Leicesternek? Hát persze, hogy van! Ősszel az Etihadban eléggé megszórták Pep Guardiola együttesét, a végeredmény akkor 5-2 lett. Igaz, akkor még közel sem volt formája csúcsán a bajnokesélyes. Mindenesetre ez egy intő jel számukra.

Találkozóik többségén általában mindketten betalálnak, ha az utolsó tíz meccsüket nézzük (minden sorozatban), akkor az eredmény a következő: Hétszer talált be mindkét fél, és háromszor nem jött ez össze.

Gólokban sincs hiány, ha ez a két együttes összefut, a közelmúltban volt itt 5-1-es eredmény, 5-2-es…

Lehet még változás természetesen a válogatott meccsek miatt, de egyelőre úgy tűnik, hogy hazai oldalon Wes Morgan, James Justin és Cengiz Ünder nem szerepelhet, a vendégeknél pedig nincs sérült.

Hülye lennék, ha nem arra fogadnék, hogy legalább 2,5 gól esik a találkozón. Mindkét csapat a támadásokra fókuszál, és a Leicesternek nagyon kell a győzelem. Adott tehát minden ehhez az eredményhez…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső