Leicester – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 09.
Leicester
Teljesítmény:
N V N N N
  • King Power Stadium
  • Szeptember 11. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két mérkőzésről terveztünk ma tippet közreadni, ebből egy az angol Premier League-ből érkezik. Az elsőben megismétlődik a Community Shield döntője, azaz Leicester – Manchester City mérkőzést rendeznek, míg a második egy német rangadó, a Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund lesz. A holnapi napot pedig egy az egyben a hétvégi tippeknek szenteljük.

A rókák augusztusban elhódították az első trófeájukat, megfosztva ettől a Manchester Cityt, a Community Shield – az angol szuperkupa – döntőjében 1-0-ra verték Pep Guardiola együttesét, a győztes gólt a 90. percben szerezte Kelechi Iheanacho. Kötélidegzettel rendelkezett a nigériai, tizenegyesből volt eredményes.

A bajnokságot rosszul kezdte a legnagyobb favorit, a Tottenham ellen szenvedtek 1-0-s vereséget, azóta viszont tíz gólt rúgtak két meccsen. A Leicester szintén nem veretlen már, őket a második fordulóban kalapálta el a West Ham. Értitek…

Ha a tavalyi meccseikből indulunk ki, akkor tanácstalanok vagyunk, az előző idényben mindkét alkalommal az nyert, aki idegenben lépett pályára.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Norwich – Leicester: 1-2

G.: Pukki ill. Vardy, Albrighton

A Norwich számára nem indult jól az idény, de ehhez valószínűleg a kanárik már hozzászoktak. Tavaly ismét meggyőzően teljesítettek a Championshipben, de egy osztállyal feljebb már egyáltalán nem úgy megy a szekér. Ezért lifteznek annyit a két osztály között. Most két vereséggel rajtoltak, először hármat kaptak a Liverpooltól, majd ötöt a Manchester Citytől. Ezek alapján azt gondolhattuk, hogy Brendan Rodgers együttese is simán elbánik velük. De nem így történt. Elég szenvedős meccs lett ez a rókák szempontjából.

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Williams – Lees Melou, Gilmour, McLean – Cantwell, Pukki, Rashica

Leicester:

Schmeichel – Pereira, Amartey, Söyüncü, Thomas – Albrighton, Ndidi, Tielemans, Barnes – Vardy, Maddison

Nem cicózott sokat a Leicester csapata, és a nyolcadik percben azonnal kihasználták az első hibát, amelyet a Norwich vétett. A jobboldalon Brandon Williams veszített labdát, Ricardo Pereira a megszerzett játékszerrel egészen az alapvonalig rohant, bent több társ közül is választott, és naná, hogy Jamie Vardy volt a célpont, aki 10 méterről, szemben a kapussal ritkán szokott hibázni. Most sem tette, Tim Krul hiába vetődött el, esélytelen volt, hogy hárítani tudjon.

A szép számban megjelent szurkolók már fogták a fejüket, hogy szemtanúi lesznek egy újabb nagy vereségnek. De nem így lett.

Igazából a félidő hátralévő részében az újonc jobban játszott, helyzeteket dolgoztak ki, még Kasper Schmeichelt is megdolgoztatták, ám az egyenlítés nem akart összejönni, egészen a 45. percig, ekkor Caglar Söyüncü rúgta fel a tizenhatoson belül Lees Melout. A játékvezető először szögletet ítélt, majd a VAR segítségével az ítéletét módosította, jöhetett a büntető, amit Teemu Pukki lőtt a bal alsóba.

A második félidőben sem nőtt az esélyesebbnek gondolt Leicester ellenfele fölé, sőt… Inkább a Norwich játszott veszélyesebben. A gólt viszont a vendégek rúgták. Ennek a meccsnek az egyik tragikus hőse Brandon Williams, a balbekk bűne ezúttal az volt, hogy menteni akart Marc Albrighton elől, de a labda pont úgy pattant meg a lábán, hogy Tim Krult átverje, és a kapuban kössön ki.

A találkozó 80. percében még egyszer egyenlítettek a hazaiak, Kenny McLean gyönyörű fejese landolt a hálóban, ám Kasper Schmeichel megrohamozta a játékvezetőt, miszerint Todd Cantwell lesen tartózkodott a fejes pillanatában, ezzel pedig zavarta őt is. A dán kapusnak adtak igazat, a gólt nem adták meg, így a Norwich elszenvedte zsinórban a harmadik vereségét…

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.07.Community Shield
leicester
1:0
man city
Community Shield
2021.04.03.Premier League
leicester
0:2
man city
Premier League
2020.09.27.Premier League
man city
2:5
leicester
Premier League
2020.02.22.Premier League
leicester
0:1
man city
Premier League
2019.12.21.Premier League
man city
3:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – Arsenal: 5-0

G.: Gündogan, Ferrán Torres (2), Gabriel Jesus, Rodri

Az Arsenal szezonkezdete szintén nem volt valami erős, három forduló elteltével utolsó helyen állnak az ágyúsok, úgy, hogy még gólt sem lőttek. Azt még a Norwich is elmondhatja magáról, hogy legalább egy nyamvadt gólt tudtak szerezni… Nagyon nehéz idény előtt áll Mikel Arteta. Már, ha kihúzza a szezon végéig…

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Silva, Rodri, Gündogan – Gabriel Jesus, Ferrán Torres, Grealish

Arsenal:

Leno – Soares, Chambers, Holding, Kolasinac, Tierney – Saka, Ödegaard, Xhaka, Smith Rowe – Aubameyang

Láthatóan védekező felfogásban, öt védővel lépett pályára a vendégcsapat, ám a dolgok hamar rosszra fordultak: Negyedóra alatt kaptak két gólt, az első félidőt pedig már tíz emberrel fejezték be, Granit Xhaka jutott a kiállítás sorsára.

A hetedik percben lőtték a hazaiak az elsőt, Ilkay Gündogan fejelte be Gabriel Jesus jobboldali beadását. Öt perccel később Ferrán Torres is betalált, ezt a gólt nagyban köszönhetik a vendégek saját maguknak.

A 35.percben jött a kiállítás, a svájci középpályás páros lábbal csúszott oda Joao Cancelonak. Igaz, a lábát nem igazán találta el, Martin Atkinson játékvezető inkább a szándékot büntette.

És minden remény elúszott ezerszázalékosan az első játékrész lefújása előtt, Gabriel Jesus lőtte meg a City harmadik gólját.

A második félidőben elképesztő egykapuzás folyt, a labdabirtoklás 88-12% volt a City javára, hihetetlenül felbillent a pálya, és csoda, hogy Bernd Leno csak kétszer kapitulált…

Rodri az 53. percben alakította 4-0-ra az állást, majd a hajrában a spanyol Ferrán Torres talált be újfent, ezzel kialakítva a megalázó, 5-0-s végeredményt.

Összefoglalás

Harry Kane leigazolása ugyan nem jött össze, de kinek van szüksége rá, amikor olyan támadók futkosnak a gyepen, mint Ferrán Torres, Gabriel Jesus, Jack Grealish vagy Raheem Sterling? És akkor a sérült Phil Fodenről még szó sem esett.

A fiatal angolon kívül egyébként Ederson és Gabriel Jesus szintén nem lesz bevethető, ugyanis a City nem engedte el őket a válogatotthoz, amiért a FIFA egy meccsre eltiltotta a két játékost.

És még mindig nincs vége a sérültek listájának: Aymeric Laporte túlterhelt, neki szüksége lesz pihenőre, Zack Steffen pedig elkapta a koronavírust. Így Scott Carson fog helyet kapni a kezdőben, vagyis a harmadikszámú portás.

Benjamin Mendyt biztosan nem látjuk többet a City mezében, miután erőszak miatt bíróság elé állt, Kevin De Bruyne visszatérése viszont közeleg.

A másik oldal is jól el van látva hiányzókkal: Wesley Fofana, James Justin, Nampalys Mendy, Jonny Evans, Jannik Vestergaard és Ricardo Pereira sérültek, utóbbi három játékára esetleg számíthat Rodgers, de valószínűbb, hogy nem. Ó, és Ayoze Pérez meg eltiltott, miután nagyon megtaposta Fornalst a West Ham elleni vereség alkalmával.

Mindkét együttes tehát ezer sebből vérzik, de még így is bőven a Cityt tartjuk esélyesnek. Azonban nem lesz ez egy diadalmenet, mint az Arsenal ellen.

Arra számítunk, hogy a támadók ki tudják használni azt, hogy mindkét együttesben vannak hiányzók, így oda-vissza megrezdül a háló. Emellett pedig a Manchester City győzelmére fogadunk, törleszteni kell a Community Shield vereség miatt…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső