Leicester – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 23.
Leicester
Teljesítmény:
N V N N N
  • King Power Stadium
  • December 26. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy azt a Premier League-ből megszokhattuk, karácsonykor sincs megállás. A két ünnep között bajnoki fordulót rendeznek, ezt pedig nem lehet kihagyni. A Leicester – Manchester United pedig jó meccsnek ígérkezik, olyannak, amit nem érdemes kihagyni.

A Leicester az idei szezonban sokszor kiismerhetetlen. Vegyük alapul a legutolsó meccsüket, amikor olyan simán győzték le a Tottenhamet, hogy öröm volt nézni. Már annak, aki a Rókák sikeréért drukkolt. Én nem tartoztam közéjük…

A Manchesterre ugyanez mondható el, néha megverik a Párizst, majd ugyanez a gárda kikap Isztambulban. Oké, ez a példa most a Bajnokok Ligájából volt, de értitek, mire gondoltam.

A bajnokságban mindkettejüknek jól megy a szekér, a Leiceter a Spurs elleni győzelemmel fellépett a második helyre, míg a United a harmadik. Szóval, igen, ez a forduló abszolút rangadója.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Leicester

Volt szerencsém végig követni a találkozót, és már az elejétől fogva látszott, hogy nem lesz könnyű dolga a José Mourinho vezette Tottenhamnek, ha nyerni szeretnének. A Leicester agresszívan állt a játékhoz, nem hagyták kibontakozni a Spurs játékosait, rengeteg hiba jellemezte az első félidőt. És emiatt a rengeteg hiba miatt nagyon nem is láthattunk lehetőségeket. Harry Kane szabadrúgását kellett védenie Kasper Schmeichelnek, aztán ismét az angol került főszerepbe, amikor Szon szögletét fölé fejelte. Mielőtt azonban a játékvezető félidei szusszanásra engedte volna a játékosokat, befújt egy tizenegyest: Fofana és Aurier csaptak össze a tizenhatos sarkán utóbbi hátulról lökte fel előbbit, és bár Pawson először nem fújt a sípjába, a VAR segítségével mégiscsak jöhetett a tizi. Jogosan, Aurier mozdulata egyáltalán nem a labda felé irányult, annyi volt a célja, hogy Fofanát eltakarítsa onnan. A tizenegyest természetesen Jamie Vardy végezte el, erőből, laposan a kapu közepébe.

A folytatás rosszul kezdődött a Spursnek, de a VAR most őket segítette: James Maddison ugyanis rögtön a második félidő elején betalált, de lesről indult, így maradt a 0-1.

Nem tudtak felpörögni a hazaiak, a Szon – Kane páros most kifejezetten gyengén muzsikált, helyzetük sem nagyon volt és szerencséjük sem. Merthogy jött a következő Leicester-gól az 59. percben. Jamie Vardy felé íveltek fel egy labdát, amit az angol megpróbált visszafejelni társhoz, Toby Alderweireld azonban térdével saját kapujába sodorta a bogyót.

Innentől kezdve bár akart a Tottenham, esélyük sem volt még a szépítésre sem, teljesen megérdemelten nyertek Brendan Rodgersék.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.26.Premier League
leicester
0:2
man united
Premier League
2019.09.14.Premier League
man united
1:0
leicester
Premier League
2019.02.03.Premier League
leicester
0:1
man united
Premier League
2018.08.10.Premier League
man united
2:1
leicester
Premier League
2017.12.23.Premier League
leicester
2:2
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Leeds United

Alaposan kitömték Marcelo Bielsa csapatát a Vörös Ördögök, féltucat gólt rámoltak be ellenfelüknek. A mérkőzés alaphangját Scott McTominay adta meg, aki rögtön a kezdés után duplázni tudott. Első gólja gyönyörűre sikeredett, Bruno Fernandes lekészítését vágta be kapásból a bal alsóba, a lövés annyira pontos volt, hogy a labda és a kapufa közé egy papírlap nem fért volna be. Egy perccel később Martial kiugratását vágta be a kirohanó Meslier mellett. Három perce ment a meccs, de gyakorlatilag már véget is ért, mert ugyan fel lehet állni kétgólos hátrányból, de ha egy csapat annyira meg van zavarodva, mint a Leeds volt ekkor, az szinte lehetetlen.

A gólok sora pedig nem ért véget, sorra jöttek a továbbiak: A harmadik gól Bruno Fernandes nevéhez fűződik, majd egy szögletet követően Victor Lindelöf is a hálóba talált. A lefújás előtt Liam Cooper ugyancsak szögletből szépített, félidőben tehát 4-1-re mentek a hazaiak.

A folytatásban sem vett vissza a United, Daniel James a 66., Bruno Fernandes a 70. percben újabb gólokkal terhelte Meslier-t, aki szerintem már alig várta a lefújást. Újabb találat már hazai oldalról nem született, a Leedsnek sikerült még kicsit kozmetikázni az eredményt, Stuart Dallas pompás csavarásával alakult ki a 6-2-es végeredmény. Igazán meggyőző volt a Manchester, bár ezt a játékot a Leeds „engedélyezte” nekik.

Összefoglalás

Azért is jó ez a Premier League idény, mert nagyon szoros az élmezőny. Valamelyik cikkemnél már leírtam, hogy ez sokkal nagyobb energiát kölcsönöz egy-egy meccsnek. Nézzétek csak: A második és a hetedik helyezett között egy győzelemnyi a különbség. A Liverpool egy icipicit elhúzott, ők négy ponttal előrébb állnak, mint a Leicester.

A Leicester – Manchester találkozók irama, gólszáma eléggé változó. Van, hogy egy relatíve gyengébb meccsen valaki begyötör egy gólt, de volt itt már 5-3-as meccs meg 4-1-es is. Az még fontos, hogy a MU az idei idény összes mérkőzését megnyerte az Old Traffordtól távol. Ez összesen hat győzelmet jelent, valamit nagyon tudnak tehát Solskjaerék.

A Leicester is inkább idegenben vitézkedik, hazai pályán lejátszott hét meccséből négyet elveszített. Akkor most ebből az következik, hogy nyerni fog a MU? Lehet, de amennyiben a Rókák ugyanúgy semlegesíteni tudják a kreatív embereket, mint tették azt a Tottenham ellen, akkor ez egyáltalán nem biztos.

Befürödtem már a MU – City meccsen, amikor sok gólt vártam és langyos lötyögést kaptam cserébe, de ezúttal nagyobb esélyét látom annak, hogy gólok szülessenek. Idegenben Martialék sok gólt szereznek, a másik oldalon Maddison is egyre jobban elkapja a fonalat, no meg ott van Jamie Vardy, aki lehet akárhány éves, nagyon érzi a kaput. Épp ezért 2,5 gól fölötti meccset várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső