Leicester – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 13.
Leicester
Teljesítmény:
D V D N V
  • King Power Stadium
  • Október 16. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester United
Teljesítmény:
D N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megtorpanni látszik a Manchester United? Ole Gunnar Solksjaer együttesét sokan bajnokesélyesnek gondolják, bevallom, mi is köztük vagyunk, az egyik legjobb igazolásokat a MU hajtotta végre, visszatért Cristiano Ronaldo, valamint 125 millióért érkezett Jadon Sancho és Raphael Varane. Az eredményeken ez egyelőre nem igazán látszik, a Bajnokok Ligájában is becsúszott már egy kínos vereség, illetve a Premier League-ben is van két iksz és egy vereség. Épp a legutóbbi fordulóban kapta el őket hazai környezetben az Aston Villa, ami a kör legnagyobb meglepetése volt.

Szerencséjükre az aktuális ellenfél, a Leicester borzalmas formában van, Brendan Rodgersék négy mérkőzés óta nyeretlenek, két vereséget két döntetlen követett, ráadásul hazai pályán idén is becsúszott már pár baki.

Akkor – kérdezhetitek – borítékolható a Manchester United sikere? Nem, egyáltalán nem, de nagyobb eséllyel nyernek a vörös ördögök. A válogatott szünet viszont jótékony hatással is lehet a hazai játékosokra, akik okozhatnak majd meglepetést.

Azon leszünk, hogy kiderítsük, milyen eredmény várható a Leicester – Manchester United találkozón…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Leicester: 2-2

G.: Olise, Schlupp ill. Iheanacho, Vardy

Elpocsékolt lehetőség, Brendan Rodgers bizonyára nem elégedett azzal, ahogy a Crystal Palace elleni mérkőzés zajlott, hiszen Vardyék már két góllal is mentek, de a második félidőben Patrick Vieira csapata felállt a padlóról, és egy pontot otthon tartott a Selhurst Parkban.

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – Gallagher, Milivojevic, McArthur – Ayew, Edouard, Zaha

Leicester:

Schmeichel – Castagne, Söyüncü, Vestergaard, Bertrand – Lookman, Choudhury, Tielemans, Barnes – Iheanacho, Vardy

Rodgers mesternek négy olyan sérültje is van, akik egészségesen minden valószínűség szerint a kezdőben kapnának helyet, Wesley Fofana mellett Jonny Evans, James Justin és Wilfried Ndidi is az ágyat nyomja különböző sérülések miatt.

James Maddison csak a kispadon foglalt helyet, de ehhez lassan már kezdhet hozzászokni, úgy tűnik, a szépreményű támadó középpályás kikerült a pixisből.

Nagyszerűen kezdte a találkozót a hazai együttes, Kasper Schmeichelnek négy alkalommal is hárítania kellett, veszélyeztetett Wilfried Zaha, Conor Gallagher és Jordan Ayew is. Aztán a semmiből, de totálisan a semmiből mégis a rókák ünnepelhettek gólt. Ebben főszereplő volt Kelechi Iheanacho – aki a gólt szerezte, illetve Joachim Andersen, aki utolsó emberként döntött úgy, hogy cselezgetni kezd. Kár volt, a nigériai elvette tőle a labdát, majd Guaita mellett higgadtan a kapuba lőtt. Ezt a gólt senki nem látta jönni, ahogy a másodikat sem, ami hat perccel később, vagyis a 37. percben született.

Szerzője Jamie Vardy volt, aki Harvey Barnes passzát vágta kapuba.

A Crystal Palace azonban nem adta fel, és ezt Odsonne Edouard felsőkapufával jelezte a második félidő elején. A Celtictől vásárolt támadó a nagyszerű bemutatkozás óta – hét perc alatt duplázott a Tottenham ellen – nem tudott betalálni, játékára azonban panasz nem lehet.

Az 53. percben Jordan Ayewet Michael Olise váltotta, a cserecsatár pedig nem sokkal ezután szépített. Kellett egy kis szerencse a gólhoz, hiszen első próbálkozását blokkolták, de a labda ismét elé került, akkor pedig már esélytelen volt Schmeichel.

Tíz perccel később pedig jött az egyenlítés, ismét egy csereember, most Jeffrey Schlupp talált be egy perccel azután, hogy Conor Gallaghert váltotta.

Akár a győzelem is meg lehetett volna a hazaiaknak, egy veszélyes fejes kanyarodott nem sokkal mellé. Így sem lehetnek teljesen elégedetlenek a hazaiak, kétgólos hátrányból sikerült felállni, Brendan Rodgers viszont mérgelődhet, csapata a második félidőben borzalmasan gyengén játszott…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.11.Premier League
man united
1:2
leicester
Premier League
2021.03.21.FA Kupa
leicester
3:1
man united
FA Kupa
2020.12.26.Premier League
leicester
2:2
man united
Premier League
2020.07.26.Premier League
leicester
0:2
man united
Premier League
2019.09.14.Premier League
man united
1:0
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Everton: 1-1

G.: Martial ill. Townsend

Ole Gunnar Solksjaer együttese nagyon kétarcú csapattá vált idén. Vannak frenetikusan jó meccseik, és vannak olyanok, ahol nem győzzük összeszedni az állunk a padlóról. Ez most valami ilyen volt, mert az Everton számtalan sérülttel rendelkezett, így Rafa Benitez egy erősen felforgatott kezdőt tudott pályára küldeni. Tudjuk, mi lett az eredmény…

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Bruno Fernándes, Martial – Cavani

Everton:

Pickford – Godfrey, Mina, Keane, Digne – Townsend, Doucoure, Allan, Gordon – Gray, Rondon

A tartalékos kezdő ellenére az Everton nem játszott alárendelt szerepet, sőt egész komoly lehetőségekig jutottak. Először Salomon Rondont szerelték az utolsó pillanatban, aki a védők között kilépve került gólhelyzetbe, de a lövéssel túl sokáig várt. Aztán egy Andros Towsnend által beívelt szabadrúgást fejelt kapura Michael Keane… Nem sokkal tévedett.

Éledezett a Manchester United is, Edinson Cavani fejesénél Jordan Pickfordra volt szükség, a válogatott portás aztán jól leüvöltötte a csapattársak fejét, amiért az uruguayit ilyen szabadon hagyták.

Az első félidőben még egy helyzete volt a vendégeknek, Demarai Gray szólója után David de Gea jobb kézzel szedte ki a Leverkusentől érkezett támadó lövését. És a mérkőzés 43. percében gólt is láthatott a több mint 70 ezer fő, aki kilátogatott az Old Traffordra. Bruno Fernándes tette ki a labdát a balszélre, ahol Anthony Martial érkezett, és nagy gólt vágott a vendégek kapujába.

A folytatásban az Everton ugyanazt a bátor focit mutatta, és bár Gray második kísérlete sem zárult góllal, Andros Townsend tett az egyenlítésről. A 65. percben Doucouré remekbe szabott átadásával mehetett kapura, és a jobb alsót választotta, David de Gea meg sem tudott mozdulni a lövésre.

A győzelemhez is közel járt a liverpooli együttes, Yerri Mina a kapuba is talált Tom Davies átadásából, ám lesen tartózkodott a kolumbiai, így a vége 1-1 maradt, a Manchester United nem játszott jól, nem érdemeltek győzelmet.

Összefoglalás

A Manchester United több mint egy éve nem tudott nyerni a Leicester ellen, erre utoljára 2020. júliusában került sor, azóta kétszer nyertek a rókák, egy meccs pedig 2-2-es döntetlennel végződött.

Most a bukik mégis sokkal kisebb oddsot adnak a vendégek győzelmére. Ennek oka többek között az, hogy a Leicester nincs jó formában. A bajnokságban négy mérkőzés óta nyeretlenek, az Európa-ligában két forduló alatt egy pontot sikerült csak összeszedniük, legutóbb a Legia Varsótól szenvedtek egygólos vereséget.

Brendan Rodgers ugyanokra a játékosokra nem számíthat – elvileg -, akiket már fentebb is említettem, azaz Wilfried Ndidire, James Justinra, Wesley Fofanára és Jonny Evansre, bár az északír védő talán szombatra már felépül és játékra kész állapotban lesz.

A Manchesternél Amad Diallo mellett Marcus Rashford és Harry Maguire nem bevethető.

Számomra úgy tűnik, hogy leáldozóban van a Leicester csillaga. Lehetséges, hogy nincs igazam, de az eddig látottak alapján azt lehet elmondani, hogy az eredmények mellett a játék sem meggyőző, többször vesztettek pontot, pontokat úgy, hogy közük nem volt a meccshez.

Ezért tartják és tartjuk mi is esélyesebbnek a Manchestert, akiknek szintén voltak már idén gyengébb meccseik, de összességében jobb csapat benyomását keltik, hosszabb kispaddal, kevesebb fontos sérülttel, megfelelő pótlással.

Részünkről menni fog a pénz a vendégek győzelmére, viszont emellett azt is megfogadjuk egy kisebb összeggel, hogy mindkét csapat hálóba talál. Nem olyan masszív ez a manchesteri védelem…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső