Leicester – Napoli: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 15.
Leicester
Teljesítmény:
V N V N N
  • King Power Stadium
  • Szeptember 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Napoli
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szerintünk utoljára hagytuk a nap mérkőzését. Mármint az biztosnak tűnik, hogy az Európa-ligában ez a nap rangadója, azt meg majd meglátjuk, hogy ez lesz-e a nap mérkőzése is? A Leicester – Napoli találkozóval fejezzük be az első kört, remélhetőleg mindegyik tippet olvastátok, levontátok a megfelelő konzekvenciát, és aztán ujjak keresztbe, holnap izgulhatunk, hogy jól láttuk-e a dolgokat.

De még olvassátok el ezt a cikket is, lesznek benne érdekességek a két csapattal kapcsolatban. Például az, hogy a Leicester számára nagy valószínűséggel csalódás, hogy csak a másodikszámú európai kupában vehetnek részt, nem sokkal maradtak le a Bajnokok Ligája indulásról, és nagyon csúnyán mondva ezért csak saját magukat okolhatják, a véghajrában még a bronzéremre is volt esély, aztán mi lett belőle?! Csalódást keltő ötödik hely…

A Napoli helyzete nagyon hasonlít a rókákéhoz. Ők is az ötödik helyen végeztek, ők is egy hajszállal maradtak le a BL-ről, és ők is magukat okolhatják ezért, ugyanis az utolsó körben a Veronát nem tudták legyőzni. Ha így tettek volna, akkor megvan a BL, és valószínűleg még most is Gennaro Gattusonak hívnák a nápolyiak mesterét. De már nem úgy hívják…

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Leicester

A rókáknak tehát nem sikerült a Bajnokok Ligája, Brendan Rodgers viszont maradhatott a kispadon, ez az ellenfélnél ugye már túl sok volt, és Gattuso menesztésre került. Az angol menedzser a nyár folyamán viszonylag sok pénzt elvert, az igazolások egészét három játékosra.

A Southampton csapatától megszerezte Jannik Vestergaard-t és Ryan Bertrandot, Ademola Lookmant kölcsönvették a Lipcsétől, illetve összesen ötvenmilliót áldozott két nagyon fiatal spílerre: Boubakary Soumaré a Lille középpályása volt, Patson Daka pedig a Salzburg támadója.

Egyelőre egyikük sem tudta beverekedni magát a kezdőbe, ennyi idő alatt azt lehet mondani, hogy nem volt kifizetődő ez a két transzfer, de azért adjunk még nekik időt, nem hiába játszottak ott, ahol és úgy, ahogy.

Nem igazán megy a rókáknak a játék, két győzelmet arattak eddig a Premier League-ben és kétszer hagyták el vesztesen a pályát. De, amikor nyertek, az sem volt épp egy diadalmenet, a Norwich ellen például nagyon közel álltak a pontvesztéshez, de a VAR megmentette őket.

Legutóbb a Manchester City együttesét fogadták a King Power Stadionban, és 1-0-s vereséget szenvedtek. Emiatt csak a tabella 9. helyét foglalják el.

Kellene egy kis vérfrissítés az együttesbe, de az újak nem igazán kapják meg a lehetőséget… És így nehéz lesz bebizonyítani, hogy megérték a pénzt, amit fizettek értük.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Napoli

Amíg a Leicester rangadót bukott a hétvégén, addig a Napoli nyert egyet. A Juventus együttesével csaptak össze, és 2-1-re tudtak győzni Matteo Politano és Kalidou Koulibaly góljaival.

Egyelőre a csapatnak bejött az edzőváltás, a Nápoly három forduló elteltével hibátlan, a Juve előtt a Veneziát és a Genoát intézték el – szűken. Ami pedig az új edzőt illeti: Luciano Spalletti lett az új mester, aki korábban több olasz elsőosztályú csapatnál is megfordult, számára az olasz bajnokság nyitott könyv.

Két fontos játékosukat is elengedték a nyáron, méghozzá ingyen. Nikola Maksimovic végül a Genoában kötött ki, Elseid Hysaj pedig a Lazioban. Eladták még Arkadiusz Miliket a Marseille-nek, de a mag a csapattal maradt.

Ráadásul a tavaly náluk szereplő Matteo Politanot is meg tudták szerezni végleg. A Fulham kölcsönadta Nadré Zambo Anguissát, illetve ingyen érkezett Juan Jesus az AS Roma együttesétől. És ezzel ki is tárgyaltuk a Napoli átigazolási idényét dióhéjban.

A csapat hosszú ideig legfontosabb játékosa, a belga válogatott Dries Mertens szinte a teljes tavalyi évet kihagyta sérülés miatt, és most sem állhat rendelkezésre. Amúgy is rengeteg sérültjük van, de erről részletesen a következő blokkban fogunk mesélni…

Összefoglalás

Ami már itt is van. Szóval, Napoli sérültek: Dries Mertensen kívül két másik fontos játékosát is nélkülöznie kell Spallettinek: Lorenzo Insigne és Mario Rui is kiesett. Ez jó esély Hirving Lozanonak, hogy megmutassa magát az új trénernek, a mexikói mellett biztosan Politano és Osimhen fog szerepelni.

Ruit a védelemben valószínűleg Kevin Malcuit fogja pótolni. A védelem többi része adott, ahogy a középpályán sem kell csodát várni. Piotr Zielinski felépült, mögötte majd Fabian Ruiz és Zambo Anguissa szűr majd.

A Leicesternél Jonny Evans először kezdhet, de a City ellen már játszott, ő váltotta a 61. percben Vestergaard-t. Egyes hírek szerint erőteljes rotálás lesz a rókáknál, kezdőként kap majd lehetőséget Lookman, Soumaré, Daka, Iheanacho és Ayozé Perez is, míg Harvey Barnes, James Maddison és Jamie Vardy csak a kispadon fog helyet foglalni.

A hazai csapatól majd James Justin, Nampalys Mendy és Wesley Fofana fog hiányozni, utóbbi valószínűleg elég sok időre dőlt ki…

Úgy gondoljuk, hogy az Európa-liga első körében ez az a rangadó, ahol a két legnagyobb renoméjú csapat feszül egymásnak. Nyilván lehet ezzel vitatkozni, de ha belegondolunk, hogy az olasz, valamint az angol ötödik helyezett játszik, akkor egészen értelmet nyer. Persze, számunkra fontosabb a Fradi fellépése Leverkusenben, de… Az most nem számít.

A két csapattal szemben így magas az elvárás, és ez sok esetben csalódással végződik. Valami ilyesmire számítunk mi is. Nem számítunk gólesőre, nem számítunk rengeteg helyzetre, inkább kőkemény belépőkre, fegyelmezett játékra, taktikai csatára.

Ezzel pedig szembe megyünk a fogadóirodákkal, akik sokkal valószínűbbnek tartják a sokgólos (értsd: 2,5 gól feletti) meccset. Ezt most megcsíphetjük, az under 2,5-re ugyanis 2-es feletti oddsot kaphatunk mindenhol.

Számunkra ez egy tipikus egygólos meccs, ahol az fog nyerni, aki először a kapuba talál. A sportfogadó énem azt mondja, legyen igazam, a futballt szerető énem pedig erőteljesen tiltakozik, és szeretné, hogy tévedjek. Az első énem nyert: 2,5 gól alatti eredményre tippelünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső