Leicester – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 03.
Leicester
Teljesítmény:
D N N N V
  • King Power Stadium
  • Május 07. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
V D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Négy veretlenül megvívott bajnoki után végül elvérzett a Newcastle. Az Arsenal a St. James Parkban már sok volt, pedig többet néztünk ki a szarkákból. Most újabb nehéz feladat, nagy falat következik, a Leicester ellen kellene helytállni a King Powerben.

Az a Leicester, aki eltökélt, hogy a bajnokságot a harmadik helyen fejezze be, akiket szorongat a Chelsea, és akik így győzelmi kényszerrel fognak pályára lépni pénteken este.

Még négy forduló van hátra, a rókák esélyei jók, a sorsolásuk nem vészes, de láttuk már megbotlani Jamie Vardyékat mostanában. Például legutóbb, a Southampton elleni meccsen, amit hiába támadtak végig, hiába játszottak emberelőnyben, csak egy pontot tudtak hazahozni.

A ’Castle pedig úgy tűnik, megmenekül a kieséstől, a Fulham újabb veresége miatt maradt a hétpontos difi kettejük között, és látva Mitrovicékat, nem is lesz már ebből feltámadás.

Folytassuk ezt a szép hétfőt egy angol meccsel, a Leicester – Newcastle bajnokival.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Leicester

Ha nem is egy történelmi verésre, és kilenc lőtt gólra számítottunk a Leicestertől, de arra igen, hogy magabiztosan intézze el a szezon végére teljesen szétesett Southamptont. Hát, ebből igazából semmi nem jött össze, holott majdnem a teljes mérkőzésen emberelőnyben futballozhattak a rókák.

Jannik Vestergaard volt az, akit kiszórt a játékvezető, méghozzá teljesen jogosan. A tapasztalt védő egy ártalmatlan helyzetben vette át rosszul a labdát, Jamie Vardy lecsapott rá, és bár Vestergaard elrúgta a labdát is, attól még Vardy is kapott egyet a lábára.

A megítélt szabadrúgást James Maddison majdnem bevágta, de csak majdnem. A 16. percben meg Redmond révén a szentek álltak közel a gólhoz, de Schmeichel kiütötte a lövést.

Innentől kezdve hatalmas nyomás helyeződött McCarthy kapujára, de a kapus állta a sarat Youri Tielemans, Kelechi Iheanacho és James Maddison próbálkozásánál is.

A második félidőben aztán még jobban felborult a pálya, egy óra elteltével ugyanis tizenegyeshez jutottak a hazaiak. A bíró kezezés miatt fújt a sípjába, és bár a Leicester játékosai nagyon nem értettek egyet az ítélettel, nem volt mit tenni. A csapatkapitány, James Ward-Prowse állt a labda mögé, és bár Kasper Schmeichel érezte a sarkot, védeni nem tudott.

Ezután kezdődött az igazi őrület, a 64. és a 68. perc között a Southampton olyan szinten beszorult, hogy mindenki sejtette, mi lesz a sztori vége. McCarthy megtette, amit tudott, bemutatott két hatalmas védést, de Jonny Evans fejesével már ő sem tudott mit kezdeni.

A nyomás az egyenlítés után is megmaradt, Jamie Vardy lábában pedig ott volt a győztes gól. De ott is maradt, a támadó nagy helyzetben, öt méterről hibázott ziccert. Pár kisebb lehetősége még volt a Leicesternek, de nem sikerült kiharcolni a győzelmet…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.03.Premier League
newcastle united
1:2
leicester
Premier League
2020.01.01.Premier League
newcastle united
0:3
leicester
Premier League
2019.09.29.Premier League
leicester
5:0
newcastle united
Premier League
2019.08.28.Angol Ligakupa
newcastle united
2:4
leicester
Angol Ligakupa
2019.04.12.Premier League
newcastle united
0:1
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Arsenal

Döntetlent vártunk, a szarkák mostanában elég jó meccseket játszottak, és sokszor a szerencse is kellett a jó eredményhez, de azért a Tottenhammel és a Liverpoollal is döntetlent játszottak, a West Hamet megverték, nincs szükség arra, hogy magyarázzuk a bizonyítványt.

Itt viszont nem jött ki a lépés, az Arsenal egészen simán jutott túl rajtuk. Öt perc telt el, amikor megkapták az első góljukat, Mohamed Elneny 16 méteres lövése akadt be. Dubravka kapus egyébként majdnem védett, bele tudott ütni a labdába, de ez kevésnek bizonyult.

Olyan igazán nagy lehetőség ezt követően nem alakult már ki egyik kapu előtt sem, a Newcastle egy kapura tartó lövéssel hozta le az első félidőt. Az Arsenal sokkal többször próbálkozott, de sikert ők sem értek el. Viszont a játék legalább biztató volt.

A második játékrész egy kényszerű cserével indult, David Luiz ezen a meccsen tért vissza a pályára, de újra megsérült. A játék továbbra is olyan volt, mint korábban: Egy-két veszélytelenebb Newcastle támadás, de alapból a vendégek irányították. És Pierre-Emerick Aubameyang révén a második gól is összejött Martinelli beadását követően. A gaboni játékos akrobatikus mozdulattal továbbította kapuba a kis brazil beadását.

A találkozó legvégén aztán megfogyatkoztak a hazaiak, Fabian Scharnek biztosan jutott melegvíz…

Egy mondatban összefoglalva: Ez egy elég sima meccs volt.

Összefoglalás

Nem valószínű, hogy bármit módosít Brendan Rodgers a Southampton elleni csapathoz képest. Új sérültjei nincsenek, de az bizony rossz hír, hogy Harvey Barnes-nak újra kés alá kell feküdni a legfrissebb hírek szerint. Ezt maga Rodgers nyilatkozta, neki meg azért elhisszük. És sajnáljuk, remélhetőleg ez a sérülés nem töri ketté a válogatott játékos karrierjét.

A többiekről: Wes Morgan és James Justin vannak még partvonalon kívül, és minden bizonnyal ott is maradnak. Morgan meg aztán lehet, hogy nem is tér már vissza, benne van a jamaikai a korban.

A NUFC-ból Fabian Schar eltiltás, Isaac Hayden, Jamaal Lascelles és Karl Darlow sérülés miatt fog hiányozni.

Ősszel a két együttes 1-2-t játszott, Maddison és Tielemans rúgták a vendégek góljait, Andy Carroll a meccs végén tudott szépíteni.

Csak a Southampton – West Brom – Sheffield United nyújt rosszabb teljesítményt idegenben, mint a szarkák, akik az egész szezonban négyszer tudtak győzni… És ők rúgták a második legkevesebb gólt, egészen pontosan 14-et.

Hibázgat a Leicester otthon, ez tény. Összesen hétszer vitték már el tőlük a három pontot, de semmi nem utal arra, hogy pénteken meglesz a nyolcadik. Szükség van a győzelemre, még nem kell teljesen lemondaniuk arról sem, hogy végül az ezüst lesz az övék. Szóval, a rókák győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső