Leicester – Szpartak Moszkva: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 03.
Leicester
Teljesítmény:
V N N N N
  • King Power Stadium
  • November 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Szpartak Moszkva
Teljesítmény:
D V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Aki azt gondolta, hogy a rókák számára az Európa-liga C csoportja sétagalopp lesz, az óriásit tévedett. Igen, ott a Napoli, de Brendan Rodgers együttesétől mindenki azt várta, hogy a Szpartak Moszkva, valamint a Legia Varsó ne jelentsen akadályt. Erre mi történt? Ikszeltek a legerősebb csapat ellen, majd kikaptak Varsóban, végül a moszkvai hidegben egy valóságos horror-meccsen 4-3-ra verték az oroszokat.

Ha most lenne vége a csoportkörnek, akkor a Leicester csak az Európa Konferencia-ligába mehetne tovább, az meg nyilván nem annyira vonzó a nagyobb csapatok számára. Akik ott vannak arra használják, hogy a fakó is kapjon pár percet. Talán ez most durva volt, de tényleg nem a legnagyobb nívójú kupáról van szó, ennek megfelelően kezelik a nagy bajnokságok csapatai, inkább csak nyűg számukra.

A maradék három fordulóban legalább két győzelmet kell aratniuk a sikerhez, az igazi persze az lenne, ha az olaszokat is meg tudnák verni. Nem lesz egyszerű…

A Leicester szerencséjére a Szpartak nagyon nincs formában, nem is olyan régen a Zenit egy hetest gurított nekik a Premjer Ligában, az utóbbi évek legsúlyosabb vereségét szenvedte el Rui Vitoria együttese.

Az angolok négy meccsen keresztül hozták a három pontot (meg a továbbjutást a Ligakupában), de a remek formában levő Arsenal átgázolt rajtuk, erről majd bővebben lentebb mesélek.

Izgalmas meccsre van kilátás, de azért a hazaiak számítanak favoritnak, nem is kicsit. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a Leicester – Szpartak Moszkva meccsből.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Szpartak Moszkva – Leicester: 3-4

G.: Sobolev (2), Larsson ill. Daka (4)

Valóságos thriller a moszkvai hidegben. Röviden így lehetne összefoglalni a Szpartak és a Leicester meccsét. Az angolok részéről Patson Daka, a nyáron Salzburgból igazolt zambiai támadó négyszer köszönt be, megmutatta ezzel Brendan Rodgersnek, hogy nem volt hiba leigazolni, és hogy talán több lehetőséget érdemelne.

A kezdők:

Szpartak Moszkva:

Maksimenko – Rasskazov, Gigot, Dzhikiya – Moses, Zobnin, Litvinov, Ayrton – Bakaev, Sobolev, Larsson

Leicester:

Schmeichel – Amartey, Evans, Söyüncü – Pereira, Soumare, Tielemans, Maddison, Thomas – Iheanacho, Daka

Ez volt a forduló leggólgazdagabb meccse, amit szerdán délután bonyolítottak le az Otkrityije Arénában, Moszkvában. A házigazda alaposan meglepte a rókákat, ugyanis a 11. percben már gólnak örvendtek. Szerzője Aleksandr Sobolev volt, a támadó 16 méteres csavarása a jobb alsóban kötött ki. Nem volt ez bombagól, a rutinos Schmeichelnek ezt talán védenie kellett volna. Persze, én egy monitor mögül könnyen beszélek…

A félidőnek nem 1-0-val lett vége, de nem az történt, amire a legtöbben számítottak. Nem a Leicester egyenlített, hanem a hazaiak növelték az előnyüket. Victor Moses volt az előkészítő, a svéd Jordan Larsson pedig pofonegyszerű dolgot hajtott végre. Középen, üresen, tíz méterről belsőzött a kapu közepébe. Schmeichel vetődött, de nem ért oda.

Az angoloknak még a lefújás előtt sikerült szépíteni, a két csatáruk összjátékának köszönhetően találtak hálóba. Iheanacho kiugratását Patson Daka értékesítette. A zambiai innentől kezdve „megőrült”, összesen tíz percre volt szüksége ahhoz, hogy mesterhármasig jusson. A második félidőben további háromszor talált be, először a 48. percben (megint Iheanacho adta az asszisztot), majd az 54.-ben, végül a 79.-ben. A Szpartak nagyon kitámadt, mindhárom második félidős gól úgy született, hogy a moszkvaiak kitámadtak, kinyíltak, ezt pedig kegyetlenül használták ki a kékmezesek.

4-2 után nem adták fel a hazaiak, bár láthatóan megviselte őket Daka ámokfutása. A 86. percben sikerült szépíteniük – ismét Sobolev volt eredményes -, de egyenlítésre már nem maradt elég idő. Határozottan a forduló legjobb meccse volt, egy hétgólos őrületet a csütörtöki visszavágón is el tudnánk fogadni.

Előző meccs eredménye
2021.10.20.Európa-liga
spartak moskva
3:4
leicester
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Saját szurkolóik sem értik, mi folyik a Leicesternél. Egyik héten ütik a Manchester Unitedet egy parádés meccsen, négy rúgott góllal, aztán az EL-ben is ennyit vágnak a Szpartak Moszkvának, nyernek a Brentford otthonában – ami nem könnyű feladat -, majd jön egy hazai vereség az Arsenaltól. Nyilván nem lehet minden meccset nyerni, ráadásul az ágyúsok jó formában is vannak. Nem is ez az érdekes. Hanem az előtte levő meccsek. Döntetlen a Crystal Palace és a Burnley ellen, vereség a Brighton és a Legia Varsó otthonában… Hullámvölgyek és hullámhegyek kísérik eddig Brendan Rodgers együttesét, ami természetesen a mi dolgunkat is megnehezíti. Most épp milyen napot fogtak ki? Milyen lábbal keltek ki az ágyból?

Az Arsenal elleni meccs egyébként nagyon pechesen alakult, kétszer annyi lövéssel zártak a rókák, mint londoni ellenfelük, a labda a játék kétharmadában náluk volt, gólt mégis a vendégek rúgtak. A tavalyi szezon 5. helyezettje most csak a 11. helyen áll, már négyszer kaptak ki ebben az idényben…

A Szpartak Moszkva szintén nem élete formájában játszik, az elmúlt öt meccsükön összesen 14 gólt kaptak. Volt egy nagyon csúnya vereségük, a Zenit 7-1-re kalapálta el Rui Vitoria együttesét. A szurkolók abban bíztak, hogy ezután legalább a Rosztov ellen összekapják magukat hazai környezetben. Nem így történt. Ruslan Litvinov ugyan a meccs hajrájában vezetést szerzett, de a vendégek a 95. percben Glebov révén egyenlítettek…

Az oroszok is gyengén szerepelnek tehát, teljesítményük csak a kilencedik helyre elegendő, és már 11 pont a hátrányuk a listavezetőhöz képest. Tavaly a második helyen végeztek a Premjer Ligában, most ez is nagyon távolinak tűnik…

Összefoglalás

Az odavágót eltiltás miatt Maximiliano Caufrieznek ki kellett hagynia, ám a védő visszatérhet, és kapásból a kezdőben kaphat helyet. Összesen négy játékos fog hiányozni a portugál mester keretéből. Ezequiel Ponce, Nail Umyarov, Pavel Maslov és George Melkadze sérülés miatt nem szerepelhet.

A csapat sztárjai viszont ott lesznek, a védelemben Dzhikiya, a középpályán Victor Moses és Lucas, előttük Quincy Promes és Jordan Larsson, csatárként pedig az az Aleksandr Sobolev szerepel majd – valószínűleg -, aki az odavágón kétszer is bevette Kasper Schmeichel kapuját.

Hogy a Leicesternél mi a helyzet sérült-fronton? Máris mondom!

Továbbra is a hiányzók között találhatjuk Wilfred Ndidit, Wesley Fofanát és James Justint. Nem csak a védekező szekcióban vannak gondok, hanem előttük is. Marc Albrighton, Ayozé Perez és Ricardo Pereira szereplése is erősen kétséges, az angol biztosan nem tud pályára lépni, a többiek mellett ott a kérdőjel.

Nincs könnyű helyzetben az a csapat, akit egy sérüléshullám sújt, és közben több küzdelemben kell helyt állniuk. A Leicester számára a prioritást a PL élvez, ez a kezdőkből kiderül, az EL-ben pedig sokszor rotál az angol, hogy mindenki megkapja a lehetőséget. A hétvégi kezdőhöz képest a pályán találhatjuk majd Jannik Vestergaard-t, Patson Dakát, Ryan Bertrandot, Ademola Lookmant és Harvey Barnes-t, aki tavalyhoz képest kiesett Rodgers kegyeiből.

Csereként bevethető lesz majd persze Jamie Vardy, James Maddison és Kelechi Iheanacho is, ha ég a ház, ők jöhetnek segíteni. Patson Daka a vártnál kevesebbet szerepel, pedig megmutatta már mesterének, hogy lehet rá számítani, a zambiai egymaga intézte el Moszkvában a Szpartakot, de erről fent már olvashattatok.

A meccs végeredményét tekintve bízunk a hazai győzelemben, de hogy az oroszok ismét nem adják könnyen magukat, az biztos. Ha nem is egy 4-3-as thrillert látunk, attól még gólokat talán igen, bízom ez ügyben a srácokban. 2,5 feletti gólszámot szeretnénk még látni a lefújáskor. Vagy inkább már jóval előtte. Nem igazán akarunk izgulni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső