Leicester – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 22.
Leicester
Teljesítmény:
V N N V D
  • King Power Stadium
  • Május 23. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
V N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Akkor jöjjön részünkről is egy nagy hajrá! A csapatok készen állnak, van, aki a bajnoki címre hajt, vannak olyan együttesek, akiknek az európai kupaindulás a céljuk, akadnak olyanok, akiknek a kiesés elkerülése a legfontosabb feladat, és olyanok is, akiknek ez az utolsó forduló csak púp a hátukra.

És vagyunk mi, akik a mai napot még remélhetőleg nagyon megnyomjuk. Megnyomjuk, mert holnap a legtöbb bajnokság végére pontot tesznek, mi pedig közel egy hónapig elit sportesemények nélkül maradunk. Persze, lesznek kisebb ligák, de minél kevésbé ismersz egy bajnokságot, annál nehezebb nyerni. Tudjátok, csak a szorzó alapján nem szabad fogadni…

Reményeink szerint ma két angol, két francia és egy olasz meccset teszünk közzé, kezdésnek egy olyan mérkőzéssel, aminek sportértéke is magas, és hát fogadási szempontból sem utolsó. A Leicester – Tottenham mérkőzésről beszélek, amely mindkét gárda számára fontos, egyiküknek a Bajnokok Ligája indulás van veszélyben, a másiknak pedig az Európa Liga. Vagy a Konferencia-liga…

Szerencsére ez a szezon rengeteg izgalmat tartogatott, és még nincs vége… Mennyből a pokolba, pokolból a mennybe, rengeteg ilyen sztori volt a 2020/2021-es idényben. És most a végére érünk…

Hajrá!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Leicester

Thomas Tuchel és Brendan Rodgers fiai a múlt hét végén, az FA Kupa döntőjében már megmérkőztek. Akkor a londoniakat tartották esélyesnek, ám Youri Tielemans gólja a rókák győzelmét hozta el. Ha esetleg nem láttátok a belga találatát, ne hagyjátok ki, igazi ínyencfalat…

A Bajnokok Ligája döntőse ezt a meccset nem engedhette el, éltette őket a visszavágás, valamint az, hogy győzelem esetén előznek, és fellépnek a dobogó harmadik fokára.

Ennek megfelelően az egész első félidőt uralták, a Jamie Vardy, Ayoze Perez és James Maddison fémjelezte leicesteri támadósor hozzá sem szagolt a meccshez, egy kaput eltaláló lövést nem tudtak felmutatni.

A Chelsea viszont igen. Timo Werner sokat dolgozott, a felemás teljesítménnyel záró német két gólt is szerzett, melyek egyikét sem adta meg a játékvezető. Először les miatt annulálták a támadó találatát, majd kezezés miatt. A második esetén a VAR segítségét is igénybe vették, az elsőnél elég volt a partjelző is. Mindkét esetben amúgy jól döntött Mike Dean.

A folytatás is Chelsea fölényt hozott, és ez hamar góllá is érett a szünet után. A gól váratlan helyről érkezett, Antonio Rüdiger jóvoltából. Az arccsonttörésen átesett német válogatott egy mindenki feje felett átszálló szögletre érkezett tökéletesen, és közelről testével besodorta a gólvonal mögé a labdát.

A londoniak második gólja pedig tizenegyesből született, az Arsenal ellen komoly hibát elkövető Jorginho nagy magabiztossággal értékesítette a büntetőt, amit azért kaptak a londoniak, mert Fofana szabálytalankodott teljesen ártalmatlan helyzetben Wernerrel szemben.

A vendégeknek nem sok momentuma volt, de a tavasszal magára találó Kelechi Iheanacho azért a szépítő gólt összehozta, de több erő már nem volt az amúgy erőtlen Leicesterben.

Mivel a Liverpool nagy sorozatban van, így nem a negyedik, hanem egyből az ötödik helyre csúsztak vissza. Nagy veszélyben a Bajnokok Ligája indulás…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.20.Premier League
tottenham
0:2
leicester
Premier League
2020.07.19.Premier League
tottenham
3:0
leicester
Premier League
2019.09.21.Premier League
leicester
2:1
tottenham
Premier League
2019.02.10.Premier League
tottenham
3:1
leicester
Premier League
2018.12.08.Premier League
leicester
0:2
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Aston Villa

Hazai pályán, a White Hart Lane-en fogadta Dean Smith együttesét a Spurs, a mezőny legfiatalabb vezetőedzőjének pedig muszáj volt, muszáj lett volna győzelemre vezetni a csapatát. Nem sikerült Ryan Masonnek, a motiváltabb és – tegyük hozzá – szerencsésebb Villa mindhárom pontot hazavitte Birminghambe.

Ezt a 9. percben még nem mondtuk volna meg, Steven Bergwijn ugyanis akkora gólt rúgott, mint ide Lacháza. A holland támadó Nakambától lopta el a labdát, harcolt egyet McGinnel, majd a tizenhatoshoz érve szétpókhálózta a bal felsőt.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, amit Sergio Reguilón, a Spurs balbekkje szerzett. A spanyol védő egy balról érkező beadást körülbelül 15 méterre a kaputól akart kivágni, de annyira rosszul találta el a játékszert, hogy épp az ellentétes irányba – azaz saját kapuja felé – szállt a labda. Hugo Llorist is meglepte a dolog, és már nem ért oda. Reguilón térdre rogyott, de Eric Dier azonnal ott termett és felhúzta a társat, jelezvén, hogy csinálja tovább, szedje össze magát.

De nem szedte, a második gól a baloldalról érkezett, miután az egész londoni védelem képtelen volt felszabadítani, Bertrand Traoré lábáról Ollie Watkins elé pattant a labda, fejjel megtolta, és annak ellenére, hogy védője szorongatta Llorisnak a hálóból kellett elővarázsolni a bogyót.

A második félidő a Tottenham támadásairól szólt javarészt. Steven Bergwijn nagyon élt, azonban két nagy helyzetet is elpuskázott, pontosabban Emiliano Martinez hárított mindkét szituációnál.

A Villa kontrákra rendezkedett be, és Bertrand Traoré révén majdnem le is zárta a meccset, de csavarása végül centikkel elkerülte a kaput.

Maradt az 1-2, ha az utolsó fordulóban kikap a Tottenham, akkor akár még az EKL-ről is lemaradhatnak.

Összefoglalás

Harry Kane és Gareth Bale számára az utolsó mérkőzés jöhet a Tottenham mezében. A walesi visszatér majd a Real Madridhoz, Kane pedig nagyobb csapatba vágyik, ahogy minden nyár, most is az ő átigazolásáról fog szólni. Eddig mindig maradt, de azt hiszem, eljött az idő a váltásra.

Míg José Mourinhonál Tanguy Ndombele masszív kezdő volt, addig Mason kegyeiből teljesen kiesett, Giovani Lo Celso lehet a középpályán Pierre-Emile Hojbjerg párja.

A lehető legerősebb kezdővel fognak nekivágni a csapatok, a vendégeknél Japhet TAnganga és Ben Davies marad ki sérülés miatt, a Leicestertől pedig James Justin, Harvey Barnes, Cengiz Ünder és Jonny Evans.

Többségében közönségszórakoztató meccseket játszanak, volt itt már 5-4-es meg 1-6-os eredmény is nem is olyan régen, és a tét most is óriási. Ebből két dolog sülhet ki: Egy nyögvenyelős, egygólos meccs, vagy egy olyan ütközet, ahol nem kímélik majd egymást a felek.

Én most az utóbbira tippelek. Mindkét csapatnak szüksége van a három pontra, és ezért tenniük is kell. Nem lehet beállni védekezni, nem lehet őrizni az eredményt, annak rossz vége lehet. A Leicester győzelme mellett azt tartom reálisnak, ha 2,5 gólnál több születik a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső