Leicester – West Brom: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 21.
Leicester
Teljesítmény:
N V V N N
  • King Power Stadium
  • április 22. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Brom
Teljesítmény:
N N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jut nekünk csütörtökre is pár meccs, és természetesen ezt a napot sem hagyjuk ki. Angliából egy találkozó várható nálunk, az pedig a Leicester – West Brom lesz. Jamie Vardyék hétfőn este léptek legutóbb pályára, de nem a bajnokságban, hanem az FA Kupában a Southampton ellen. Szűk győzelmük azt jelentette, hogy trófeáért harcolhatnak, ellenfelük pedig a Chelsea együttese lesz, akik a Manchester Cityt verték – szintén 1-0-ra.

A bajnokságban viszont gond van. Az ezüsttől elbúcsúzhatnak, a Manchesternek tetemes előnye van már, most inkább azért kell izgulni, hogy a bronzérem meglegyen. Közvetlenül mögöttük ott van a West Ham, a Chelsea és a Liverpool is, még szó szerint bárki befuthat a dobogó legalsó fokára.

Hát, nem szó szerint, mert a West Brom például nem. De értettétek, hogy gondoltam! A West Brom egy utolsó rohamot indított két hete azzal a céllal, hogy a jövő évet is az első osztályban töltsék, két elég meglepő győzelmet produkáltak, és már a Fulham nyakán vannak.

Ami semmit nem jelent, mert még a londoniak is eléggé le vannak maradva a többiektől…

No, nem húzom az időt, kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Leicester

Nem volt kicsi a tét. A City elleni vereség miatt ismét zárkózni tudtak a kalapácsosok, és egy esetleges győzelemmel kvázi elfogyott volna a rókák előnye. Illetve, maradt volna minimális egy pont. A volna ezúttal helytelen szóhasználat, mert a West Ham remek játékkal legyőzte Brendan Rodgers együttesét.

És hogy ki volt a meccs hőse? Hát persze, hogy Jesse Lingard. A támadó ezúttal két gólt szerzett, az első különösen szép volt. A 29. percben jobboldali támadást vezettek a hazaiak, Coufal passzolt középre, az ott ácsorgó Lingard lövésére először még Kasper Schmeichel is nyugodtan tekintett, aztán a labdából kijött a kifli. Akkor meg már késő volt…

A megtáltosodott támadó még a 44. percben is betalált, de a gól itt kevésbé az ő érdeme volt, inkább Jarrod Bowené, aki önzetlenül passzolt, ezzel hozta kihagyhatatlan helyzetbe a csapattárást.

A Leicester keveset mutatott, megérdemelten mentek kettővel a hazaiak.

A második félidő elején meg már hárommal mentek, miután Jarrod Bowen maga is betalált. Ja, és volt egy negyedik gól is, de azt a bíró nem adta meg.

Innentől a WHU erőteljesen visszavett, és ahogy az ilyenkor lenni szokott: Büntetett az ellenfél.

Kelechi Iheanacho egy hazai védelmi hibát használt ki a meccs hajrájában, nem sokat teketóriázott, miután megszerezte a labdát, a lövés némileg váratlanul érte Fabianskit.

És a nigériai nem állt le, a hosszabbításban még közelebb hozta csapatát. De többre nem maradt idő. Az volt az érzésem, ha még van 5-10 perc ebből a találkozóból, akkor egyenlítettek volna a vendégek…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.13.Premier League
west brom
0:3
leicester
Premier League
2018.03.10.Premier League
west brom
1:4
leicester
Premier League
2017.10.16.Premier League
leicester
1:1
west brom
Premier League
2017.07.19.Barátságos Mérkőzés
leicester
7:6
west brom
Barátságos Mérkőzés
2017.04.29.Premier League
west brom
0:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom – Southampton

Itt, ezen a meccsen is meglepetés született. Még akkor is igaz ez a mondat, ha tudjuk, hogy a Southampton a szezon közepétől kezdve hullámvasúton ül, bár inkább több a lefelé tartó szakasz, mint a felfelé ívelő. Hát, ez újra egy lejtmenet volt, nem is akármilyen.

Szinte teljes csapattal mehettek neki a kiesőhelyen álló West Bromnak, Sam Allerdyce csapata mégis nagyon könnyedén, három góllal nyert.

Az ötödik percben kezdték meg a gólgyártást, bár azt még a játékvezető selejtesnek ítélte meg – ha már itt ilyen hasonlatok futnak… -, mivel a gólszerző, Mbaye Diagne lesen volt a lövése pillanatában.

De csak idő kérdése volt a vezetés megszerzése. Forster kapus egy kicsit be is segített, miután ledöntötte a lábáról Matheus Pereirát és a bíró a büntetőpontra mutatott. A brazil úgy döntött, ő végzi el a tizenegyest, és jól tette, az elmozduló kapus helyére lőtt, 1-0.

Még egy gól jutott az első félidőre, ezt is a WBA lőtte: A remekül játszó Matt Phillips értékesítette Diagne remek centerezését.

Félidőben alapos fejmosást kaphattak a szentek, de ez nem segített: Callum Robinson a második félidőben nem rontott ziccerben, ezzel már 3-0 volt az eredmény. A meccs legvégén legalább a szépítés összejöhetett volna a vendégeknek, tizenegyeshez jutottak, amit nem Danny Ings végzett el – akkor már nem volt pályán -, hanem James Ward-Prowse, a jobbra tartó labdát Johnstone kiütötte.

Így lett egy nagyon sima meccse a West Bromnak, és élnek a bent maradási reményeik.

Összefoglalás

Harvey Barnes és James Justin a szezonban már biztosan nem léphetnek pályára, rajtuk kívül Wes Morgan és Ricardo Pereira nem léphet pályára. Barnes ugyan hiányzik, de Kelechi Iheanacho nem pótolja rosszul, még ha a poszt nem feltétlenül ugyanaz. A Southampton elleni siker az FA Kupában jobbkor nem is jöhetett volna, mert félő volt, hogy szétesnek a rókák, az pedig a bronzérmükbe kerülne.

A West Brom… Hát, nagy kérdés, hogy mi lesz velük. Természetesen esélyesebb a kiesés, a bukik elég nagy pénzt fizetnének arra, hogy bennmaradnak, de az elmúlt két fordulóban nyolc gólt hintettek, ez bizonyára a Leicester figyelmét is felkeltette.

Diagne nagyszerű vétel volt, Matheur Pereira a hátán cipeli a gárdát, Johnstone is remekelt az elmúlt időszakban… Náluk csak a veterán Branislav Ivanovic hiányzik.

Ősszel 3-0-ra nyert a Leicester idegenben, de ez a meccs más lesz. A szezon vége az, amikor a papírforma egyre kevesebbet jelent, amikor jönnek a meglepetések. Ennek több oka van, többek között a fáradtság is szerepet játszik ilyenkor.

Látok értéket a Leicester győzelmében, úgy gondolom, hogy behúzzák a meccset, még ha nem is lesz annyira sima, mint az előző meccsük. Sokszor botlottak már otthon, de ha kell, akkor össze tudják kapni magukat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső