Leicester – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 13.
Leicester
Teljesítmény:
N N D V V
  • King Power Stadium
  • Augusztus 14. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
V N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy utolsó Premier League meccs bennünk van, és őszinték leszünk, számunkra ez a legszimpatikusabb, valamint a leginkább várt mérkőzés. Szintén szombaton, szintén 16:00-tól rendezik a Leicester – Wolves találkozót. A tavalyi szezon egyik nagy vesztese a Leicester, hiszen még az ezüstre is volt esélyük, a végén mégis a kiábrándító ötödik hellyel kellett beérniük. Nem feltétlenül kiábrándító a világ legerősebb bajnokságában Európa-ligát érő helyen végezni, de az előzmények tudatában, miszerint a rókák végig ott settenkedtek a dobogón elég nagy csalódás.

Ahogy a Wolves szezonja sem sikerült, de előtte elég magasra rakták a lécet, valószínűleg ezért is gondoljuk azt, hogy bennük több volt. A nyáron ott nagy változások mentek végbe, többek között az edző személye is változott, Nuno Espirito Santo elhagyta a csapatot, de a portugál vonal maradt, utódja Bruno Lage lett, aki korábban leginkább a Benfica utánpótlását irányította, egy éven keresztül a felnőtteket is, valamint az angol közeg sem ismeretlen számára, megfordult a Sheffield Wednesday és a Swansea csapatánál is, mint a vezetőedző asszisztense. Most kemény fába vágta a fejszéjét.

Ha a természetet nézzük, akkor a rókáknak nincs esélye a farkasok ellen. De ez most nem a természet, hanem a futballpálya. Itt a rókák esélyesebbek arra, hogy nyerjenek.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Leicester

Brendan Rodgers elégedett lehet a keretével, ebben a mezőnyben ötödik helyet elérni nagy szó. Más kérdés, hogy ők szúrták el azt, hogy ne kerüljenek a Bajnokok Ligájába, tavaly az utolsó fordulóban hazai pályán 4-2-es vereséget szenvedtek a Tottenham együttesével szemben, emiatt csúsztak le az első négyről…

A cél viszont idén sem lehet más, ennek megfelelően pedig Rodgers nekilátott a csapatépítésnek. Tegnap vált hivatalossá, hogy Jannik Vestergaard, a Southampton és a dán válogatott védője átteszi a székhelyét Leicesterbe. Rá is fér az erősítés a hátsó alakzatra, a PL 2020/2021-es szezonjában az élcsapatok közül ők kapták a legtöbb gólt…

Aki szintén biztosan leigazolásra került, az a Salzburg új csodagyereke, Patson Daka. 22 esztendős, csatárként bevethető, született gólvágó. Hogy mennyire? Annyira, hogy Szoboszlai Dominik volt csapatában két szezon alatt 59 bajnoki meccsen 51 gólt szerzett. Nem is sajnálták rá a pénzt, kereken 30 millió euróba került.

Szintén egy fiatal a klub második – egyben egyelőre utolsó – igazolása. Boubakary Soumaré tipikus vízhordó, gyors, fiatal, agilis játékos, aki abban kap majd nagy szerepet, hogy a védőket támogatva megállítsa az ellenfél támadásait. A francia bajnok Lille-től érkezett, ő 20 millióért váltott klubot.

Rebesgetik egyébként még Ozan Kabakot is a csapatnál, a fiatal török még a Schalke alkalmazásában áll, de biztosan nem marad a német másodosztályban. Tavaly már szerzett rutint a Liverpool játékosaként, amire amúgy szüksége is volt, mert követett el nagy hibákat. Ettől függetlenül a tudását nem vonjuk kétségbe.

A csapatot csak olyan játékosok hagyták el, akikre Brendan Rodgers amúgy sem számított alapemberként. Például Christian Fuchs (Charlotte), Matty James (Bristol City), Rachid Ghezzal (Besiktas) vagy az örökifjú Wes Morgan, aki azért 37 évesen már szögre akasztotta a csukáját.

Az viszont aggasztó, hogy James Maddisonra szemet vetett az Arsenal. A Leicester kiválósága pedig nem zárkózott el a transzfertől…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.07.Premier League
wolverhampton
0:0
leicester
Premier League
2020.11.08.Premier League
leicester
1:0
wolverhampton
Premier League
2020.02.14.Premier League8
wolverhampton
0:0
leicester
Premier League8
2019.08.11.Premier League8
leicester
0:0
wolverhampton
Premier League8
2019.01.19.Premier League8
wolverhampton
4:3
leicester
Premier League8
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves

Nagyobb változások vannak készülőben a Wolverhampton gárdájánál. Egyrészt a vezetőedző személyéről beszélünk, másrészt játékosmozgás is akadt a csapatnál. És még bőven nincs vége az átigazolási szezonnak.

Az első távozó Rui Patricio volt, a portugál válogatott kapusa honfitársa hívószavára igazolt az AS Romához.

Nem tétlenkedett sokáig Bruno Lage, az Olympiakosztól megszerezték José Sát, aki persze, hogy portugál… És nem ő az egyetlen, a Barcába betörni nem tudó Trincao is a farkasoknál folytatja, ahol végre főszerep hárulhat rá és kiteljesedhet. Egyelőre csak kölcsönben, de vásárlási opcióval adták őt a gránátvörös-kékek.

Egy számunkra kedves igazolásról is beszámolhatunk: A MOL Fehérvár FC játékosa, a válogatott Bolla Bendegúzt is megvásárolták kétmillió euróért, de idén őt nem láthatjuk a Wolves mezében, azonnal továbbpasszolták a svájci fiókcsapatuknak, a Grasshoppersnek.

Hm, ki is van még? Á, igen Rayan Ait Nouri, ő tavaly már kölcsönben a klubnál volt, most 11 millióért megvették. Valamint Kolumbiából vásároltak középső védőt, Yerson Mosqueráról egyelőre sokat nem tudunk, csak annyit, hogy előző klubjában alapember volt, de a kolumbiai válogatottban még nem mutatkozhatott be.

Willian José és Vitinha nem váltották meg a világot, nem is ragaszkodtak hozzájuk a csapatnál, de jó hír, hogy Rafa Mir, a spanyol U21-es válogatott reménysége sokat fejlődött, ő is lehet egy opció a következő szezonra csatárposzton. Hacsak nem csaklizza el előlük az Atletico Madrid…

Állítólag az Arsenalnál Maddison mellett szeretnék Rubén Nevest is megszerezni, aki szintén nagy érték a csapatában, a pletykák szerint a Wolves még Okay Yukuslut, a Celta Vigo török szűrőjét nézte ki.

Összefoglalás

Ahogy a várható kezdőt tanulmányoztam eszembe jutott, hogy hoppá, Raúl Jimenez is itt van. Olyan régen játszott szegén mexikói, hogy teljesen megfeledkeztem róla. Tavaly szenvedett koponyatörést ősszel, emiatt az egész szezont ki kellett hagynia. Minden bizonnyal ő kezd, mellette pedig azonnal mélyvízbe dobják Trincaot, és persze Adama Traoré is harcra készen áll.

Daniel Podence és Pedro Neto sérültek, ahogy Jonny, Willy Boly és Owen Otasowie is.

A rókák a múlt héten a Manchester City ellen játszottak a Community Shield trófeáért, és sikerült is győzniük 1-0-ra. Akkor mondjuk elég fura csapattal álltak fel, Wilfried Ndidi például jobbhátvéd volt.

A Leicesternél is akadnak sérültek: Wesley Fofana, Timothy Castagne, Jonny Evans, James Justin és Nampalys Mendy.

Így Söyüncü párja majd valószínűleg Amartey lesz, elől a Barnes, Maddison, Ayozé Perez hármasra számítunk. Csatárposzton pedig… Hát, Jamie Vardy még mindig az elsőszámú csatár, ám Kelechi Iheanacho egyre többször követel helyet magának a kezdőben, a City ellen az ő tizenegyesgólja döntött…

És akkor még szóba sem került Patson Daka.

2019-ben egy nagyszerű 4-3-as meccset játszottak, aztán elzárták a gólcsapot. Azóta négy mérkőzésük volt, azon összesen született egyetlen gól. Három 0-0-s meccs, meg egy szűk Leicester siker, ez a mérleg.

Tavaly a King Powerben rengeteget hibáztak a rókák, ezt idén el kell kerülniük, és akkor valóban feljebb léphetnek. Első lépésként a Wolves az ellenfél, mi pedig bízunk Vardyékban.

Összeszokottak, az utolsó öt hazai meccsükből hármat meg is nyertek, és a City legyőzése bizonyára jót tett a lelküknek. 1-2 gólos hazai sikert várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső