RB Leipzig – Tottenham: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 09.
RB Leipzig
Teljesítmény:
D D N N N
  • Red Bull Arena
  • Március 10. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Tottenham
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jönnek a visszavágók a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, kedd este a RB Leipzig az angol Tottanhammel játszik. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

José Mourinho csapata egyértelműen gödörben van. A visszavágóra 1-0-s hátránnyal érkeznek és a bukik nem igazán adnak esélyt egy esetleges londoni továbbjutásra. Elvesztették két legjobbjukat, sem Harry Kane sem pedig Szon nem állhat majd rendelkezésre és a bajnokságban is bukdácsolnak. Innen lenne igazán szép nyerni, de ehhez Gulácsi Péteréknek is lesz egy-két szava.

Az odavágóról írt összefoglalónkat itt olvashatjátok, de azért emlékezzünk meg pár szóban, mi történt három héttel ezelőtt. Az egész meccsen agilisabban játszó németek teljesen megérdemelten arattak győzelmet, a Tottenhamnek volt pár helyzete, de Gulácsi Péter eszén nem tudtak túljárni Aliék. A győztes gólt Timo Werner lőtte tizenegyesből, Ben Davies buta szabálytalansága után.

Mourinho a meccs után elmondta, hogy a párharc egyáltalán nem dőlt el, nem 10-0-ra kaptak ki, és volt már olyan a futball történelmében, hogy adott csapat egy hazai vereség után idegenben harcolja ki a továbbjutást. Nem lesz könnyű dolguk, annyi szent.

A bajnokságban mutatott produkciójuk sem ad okot bizakodásra, a hét közepén kiestek az FA kupából, a Premier League utolsó helyezettje, a Norwich büntetőkkel bizonyult jobbnak. A hétvégén pedig a Burnley otthonába látogattak, ahol csak egy pontot sikerült szerezni.

Ha az elmúlt öt mérkőzésüket nézzük, elég kétségbeejtő a helyzet. Minden sorozatot figyelembe véve 4 vereség és egy döntetlen a mérleg.

Rettenetesen hiányoznak a gólerős játékosok, akikre lehet számítani. Jelenleg Morinho próblkozik, ki lehetne a legjobb, de sem Dele Alli, hol Lucas Moura játszik éket, de természetesen nem tudják azt a színvonalat hozni, mint Kane vagy Szon. Ez persze érthető, hiszen Alli és Lucas is a csatárok mögött érzik igazán otthonosan magukat, de a kényszer nagy úr.

Sérültjeik a két említett játékoson kívül még Sissoko, aki a térdével bajlódik, illetve kérdéses a játéka Foythnak és Sessegnonnak, bár utóbbi a Burnley ellen már le tudott ülni a kispadra.

Előző meccs eredménye
2020.02.19.Champions League
tottenham
0:1
leipzig
Champions League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Leipzig a hétvégén óriási lehetőséget szalasztott el, beérhette volna (még ha csak ideignelesen is) a Bayern Münchent a Bundesligában, de az EL résztveő Wolfsburg ezt megakadályozta, 0-0-s döntetlennel végeztek a felek. A végeredmény igazságosnak mondható, mindkét fél előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de azok rendre kimaradtak. Lipcsei oldalról Angelino helyzete volt a legnagyobb, szép csel után a kapussal állt már csak szemben, de lövése méterekkel elkerülte a kaput.

És ha már Angelino. A spanyol szélső az első BL mérkőzésen is sokszor forgatta meg a Tottenham védelmét, különösen vigyázni kell rá a visszavágón.

Nagelsmann több játékosára sem számíthat, bár tegyük hozzá, egyikük sem alapember a mostani Leipzigben (leszámítva persze a magyar Willi Orbant, de ő már hosszabb ideje kidőlt). Nem valószínű, hogy az Adams, Ampadu, Kampl, Konate négyes nevezve lesz a keddi meccskeretbe, ha mégis, akkor valószínűleg csak a padon foglalhatnak helyet.

Fontos szerep hárul Gulácsi Péterre. A magyar válogatott első számú kapusa az odavágón a meccs embere volt, még a hét álomcsapatába is bekerült. Nem volt sok helyzete a Tottenhamnek, négy alkalommal veszélyeztettek, de Gulácsi mindig védeni tudott. A legnagyobb helyzetnél Giovani Lo Celso szabadrúgását tolta a kapufára.

A Tottenhamnek egy esélye van: Minél korábban gólt kell lőni, mert ahogy fogy majd az idő, egyre türelmetlenebb és kapkodóbb lesz a játék.

Jelenlegi formát tekintve esélyesebbnek tartom a Lipcsét, de elég egyetlen hiba, hogy a Tottenham kiegyenlítse a párharcot. Én azonban azt gondolom, hogy Wernerék innen már nem engedik ki a továbbjutást a markukból. A bukik majdnem hatszoros pénzt fizetnének a Tottenham győzelmére, egyértelműen látszik, hogy ők sem adnak sok esélyt José Mourinhonak és csapatának.

A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában viszont bármi megtörténhet, itt már minden találkozó háromesélyes. Azonban úgy gondolom, nem születik meglepetés. Tippem a mérkőzésre: 1-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső