Lengyelország – Albánia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 01.
Lengyelország
Teljesítmény:
V D V D D
  • PGE Narodowy
  • Szeptember 02. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Albánia
Teljesítmény:
V D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fontos mérkőzést játszik Lengyelország együttese csütörtökön este. Albánia látogat hozzájuk, fél szemmel pedig nekünk is jó lenne követni ezt a meccset, merthogy vasárnap már Tiranában van vendégszereplésre a magyar csapatnak, jó lenne felmérni az erőviszonyokat.

Nem lehet félvállról venni az albánokat, akikre nem lehet ugyan azt mondani, hogy baromi erősek lennének, de hazai pályán nem árt majd vigyázni velük.

A lengyel válogatott – csúnya lenne, ha azt mondanám, hogy szokásos módon – rendkívül gyenge produkcióval rukkolt elő egy világeseményen, ám ez valahol érthető is volt. Az új szövetségi kapitánynak, az általunk is nagyon jól ismert Paulo Sousának alig volt ideje felkészíteni a csapatot, átformálni saját szemléletére, március elején vette át a stafétát a kispadon.

Az EB óta alig két hónap telt el, így ez a probléma valószínűleg még most is fennáll. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a bukik által favorizált barátaink könnyedén húzzák majd be ezt a mérkőzést.

Mindenesetre mi a legfontosabb információkat összegyűjtjük, adunk egy – vagy több – tippet is, aztán majd kiderül, Lewáék meg tudják-e előzni Albánia válogatottját…

Jöjjön a Lengyelország – Albánia meccs!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Lengyelország

Tömve van remek játékosokkal a lengyel válogatott, a világeseményeken valahogy mégsem megy nekik. A 2016-os EB-n ugyan jól szerepeltek, és negyeddöntőig jutottak, de 2018-ban, az oroszországi világbajnokságon nagyon dicstelenül, az utolsó helyen hullottak ki egy nem túl erős csoportból (Kolumbia, Japán, Szenegál).

Azóta sok kiemelkedő játékos már elbúcsúzott a nemzeti együttestől, sokan szögre akasztották a cipőt, Paulo Sousa is rengeteg újoncot hívott meg a csapatába, próbálta teljesen megreformálni a csapatot. Ez nem igazán sült el jól.

Lengyelország jelen pillanatban a csoportunk negyedik helyén tanyázik, három mérkőzésen négy pontot gyűjtöttek. A korábbi tippünkben már említettük a Magyarország elleni mérkőzést, ott csak a szerencsének – és a mi figyelmetlenségünknek – köszönhetően tudtak visszajönni a meccsbe, no meg kellett Robert Lewandowski zsenialitása, hogy másodszor is egyenlíteni tudjanak, a vége 3-3 lett.

Ezt a meccset követte egy Andorra elleni 3-0-s siker, ahol ismét Lewa volt a hős, végül pedig Angliába, a Wembley Stadionba látogattak a fiúk, és szoros meccsen kaptak ki 2-1-re Harry Kane-éktől.

Az EB után Paulo Sousára irányult a reflektorfény, sokan a fejét követelték a nagyon gyenge szereplés miatt. Hiszen egyetlen szerzett ponttal estek ki az utolsó helyen. Még a harmadik pozíciót sem sikerült elcsípni, ami akár még továbbjutást is eredményezhetett volna. Egy pontjukat épp a csoport legerősebb csapata, a spanyol válogatott ellen szerezték, de Szlovákiától és Svédországtól egyaránt kikaptak.

Nagy meglepetésekkel nem szolgált Paulo Sousa, lássuk a keretét az Albánia, San Marino és Anglia elleni mérkőzésekre:

Kapusok: Bartłomiej Drągowski, Łukasz Skorupski, Wojciech Szczęsny

Védők: Jan Bednarek, Bartosz Bereszyński, Paweł Dawidowicz, Kamil Glik, Michał Helik, Tomasz Kędziora, Kamil Piątkowski, Tymoteusz Puchacz, Maciej Rybus

Középpályások: Przemysław Frankowski, Kamil Jóźwiak, Jakub Kamiński, Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Jakub Moder, Nicola Zalewski, Piotr Zieliński

Támadók: Adam Buksa, Robert Lewandowski, Karol Świderski

Előző meccs eredménye
2008.05.27.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
1:0
albánia
Barátságos Mérkőzés
2005.05.29.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
1:0
albánia
Barátságos Mérkőzés
1971.05.12.EB-selejtező 1972
albánia
1:1
lengyelország
EB-selejtező 1972
1970.10.14.EB-selejtező 1972
lengyelország
3:0
albánia
EB-selejtező 1972
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Albánia

Az albán futball tény és való, sokat fejlődött az elmúlt évtizedben. Olyannyira sokat, hogy a 2016-os EB-re ki is jutott a válogatott. Ott aztán egyáltalán nem vallottak szégyent, csoportjuk harmadik helyén fejezték be a küzdelmeket Franciaország és Svájc mögött, és nem sikerült bekerülni a legjobb négy csoportharmadik közé.

Viszont ez már jelentős előrelépés volt számukra.

Tény, vannak kiváló játékosok az albán keretben, olyanok, akik nagyobb csapatokban lépnek pályára. Például Thomas Strakosha, Elseid Hysaj, Berat Djimsiti, Marash Kumbulla vagy Armando Broja. Utóbbi még csak most bontogatja a szárnyait, 19 évesen ez teljesen normális. Nyáron igazolt a Southampton együtteséhez, előtte a Vitesse-ben futballozott – a Chelsea adta kölcsön a hollandoknak -, és 30 meccsen tízszer talált a hálóba.

A 2020-as EB-ről lemaradtak, Franciaország, Törökország és Izland mögött végeztek a harmadik helyen, ekkor az látszott, hogy képesek jó eredményekre (Izland ellen 4-2-re nyertek) és rosszakra egyaránt (2-2-t játszottak hazai pályán Andorra ellen).

Most a továbbjutásra körülbelül 0 százalék az esélyük, de akár még meg is lephetnek pár együttest. Csak minket ne, a többi nem érdekel…

A sorozatot győzelemmel kezdték, Andorra ellen idegenben nyertek szűken, 1-0-ra Ermir Lenjani góljával, ezt egy Anglia elleni 2-0-s vereség követte. A harmadik meccsüket viszont szintén nyerték, San Marinot verték meg 2-0-ra (Rey Manaj és Myrto Uzuni szerezték a gólokat).

Ó, igen, Myrto Uzuni ismét meghívót kapott Edoardo Reja szövetségi kapitánytól, és minden bizonnyal láthatjuk is majd a pályán a Ferencváros szélsőjét.

Lássuk a teljes keretet:

Kapusok: Etrit Berisha, Thomas Strakosha, Gentian Selmani

Védők: Elseid Hysaj, Albi Doka, Ardian Ismajli, Berat Djimsiti, Marash Kumbulla, Enea Mihaj, Ramen Cepele, Lorenc Trashi, Mario Mitaj, Erion Hoxhallari

Középpályások: Amir Abrashi, Klaus Gjasula, Enis Cokaj, Ylber Ramadani, Keidi Bare, Qazim Laci, Odise Roshi, Endri Cekici

Támadók: Ernest Muci, Bekim Balaj, Armando Broja, Sokol Cikalleshi, Rei Manaj, Myrto Uzuni

Összefoglalás

A lengyel csapat keretében felfedezhettetek egy nagy hiányzót. Lukasz Fabianski nemrég úgy döntött, hogy visszavonul a válogatottól, és a továbbiakban csak a West Hamre koncentrál. Döntésében bizonyára az is szerepet játszott, hogy Paulo Sousa érkezésével egyértelműen Wojciech Szczesny mellett tette le a voksát. Aggodalomra nincs ok, mert Skorupski és Dragowski is nagyszerű kapusok, mindketten az olasz élvonalban játszanak.

Az albánoknál a nagyok ott vannak, ráadásul a CAS gyors döntésének köszönhetően Nedim Bajramit is „megnyerték”. A svájci utánpótlás-válogatott játékos kérelmét – miszerint albán felnőtt válogatott szeretne lenni – először elutasították, ám a fellebezés után neki adtak igazat, így már akár a lengyelek ellen is játszhat.

Albánia eddig három rúgott és két kapott gólnál jár, a lengyeleknél ez 7/5. Korábbi meccseiken rendre a lengyelek győztek, még egyszer sem fordult elő sem hazai pályán, sem idegenben, hogy nyerni tudtak volna.

Most sem gondolnánk, hogy sikerül ez a bravúr, legyen bármilyen „felkészületlen” a lengyel válogatott, azért jobb játékosokkal rendelkezik.

Véleményünk szerint tehát jó ötlet a hazai győzelemre fogadni, mellette viszont érdemes megfontolni azt, hogy sok gól nem esik a találkozón. Az albán válogatott legerősebb csapatrésze a védelem, illetve a kapus, így nem rendeznek gólfesztivált majd a lengyelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső