Lengyelország – Anglia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 07.
Lengyelország
Teljesítmény:
N N V D V
  • PGE Narodowy
  • Szeptember 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Anglia
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csoportunk rangadója következik. Sajnos nem mi vagyunk azok, akik úgymond méltók a rangadóra, mert jelen pillanatban a magyar válogatott csak a negyedik helyen tanyázik a csoportjában. Sajnos eléggé elterjedt a magyar szurkolói kultúrában az a nézet, ha egy csapat zsinórban két vereséget szenved, akkor minimum két generációnyi munkatáborral akarják büntetni őket egyesek. Szerintem ne tegyétek. Egyrészt ezt a sorozatot sem kell feltétlenül temetni, másrészt legyünk már reálisak. Anglia jócskán előttünk jár, Lengyelország pedig szintén erősebb, csak az maradt meg a fejekben, hogy mennyire gyengék voltak az EB-n. Az biztos, hogy mi akkor is szurkolni fogunk nekik, ha nem jutnak ki a VB-re…

Elkalandoztam, elnézést érte. Szóval, az utolsó meccsünk a Lengyelország – Anglia mérkőzés, ami tehát a csoport rangadója. Az első és a második helyezett csap össze egymással. Anglia gyakorlatilag már kvalifikálta magát, ha itt nyernek, akkor gyakorlatilag tényleg már csak a matematikai esély marad a többieknek. Vannak, akiknek még az sem… Októberben és novemberben játszanak még selejtezőket, de a háromoroszlánosok megmérkőznek Andorrával, San Marinoval, Albániával… És velünk is.

Ez alsó hangon 10 pont, és akkor próbáltam nagyon pozitív lenni…

De vajon hibátlanok tudnak-e maradni Gareth Southgate tanítványai? Erre keressük a választ.

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

San Marino – Lengyelország: 1-7

G.: Nanni ill. Lewandowski (2), Swiderski, Linetty, Buksa (3)

Az albánok elleni végeredmény alapján azt mondhatnánk, hogy a lengyelek visszatértek a helyes útra, de aki látta a mérkőzést az tudja, hogy a 4-1-es eredmény nem biztos, hogy hűen tükrözi a valóságot. Az albánoknak rengeteg lehetőségük volt, a lengyeleknek pedig csak négy. De ilyen helyzetkihasználás mellett ez is elég… Most a csoport talán leggyengébbje ellen léptek pályára, és tartottak gólfesztivált.

A kezdők:

San Marino:

Benedettini – D’Addario, Fabbri, Brolli, Rossi, Grandoni – Lunadei, Golinucci, Mularoni – Nanni, Vitaioli

Lengyelország:

Szczesny – Kedziora, Helik, Piatkowski, Puchacz – Kaminski, Szymanski, Linetty, Moder – Swiderski, Lewandowski

Paulo Sousa is tudta, hogy itt a B csapat is elég lehet, az albánok elleni meccshez képest nyolc helyen változtatott. Csak Szczesny, Moder és Lewandowski maradt a kezdőben.

És ha már ott volt a gólzsák, akkor gyorsan, a negyedik percben be is talált. Egy indításnál a san marinói lescsapda csődöt mondott, Robert Lewandowski átvette a labdát, majd Benedettini mellett a hálóba lőtt.

Tíz perccel később Puchacz hozta kihagyhatatlan helyzetbe Karol Swiderskit, majd Szymanski ismét Lewandowskit.

Hamar elhúztak tehát a vendégek, és az első félidő végére még maradt bennük egy gól, Karol Linetty találatával már 4-0 volt Lengyelország javára.

A második félidőben sem vettek vissza a vendégek, a csereként beállt Adam Buksa volt a meccs sztárja, aki a szünetben Lewandowskit váltotta. De mielőtt a Buksa-show elindult volna San Marino váratlanul szépített. Egy eladott labdát szerzett meg Nicola Nanni, majd higgadtan lőtt Skorupski hálójába. Szegény kapus, alighogy beállt azonnal gólt kapott a világ talán leggyengébb csapatától… De teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt.

Úgy tűnt, nem lesz itt már semmi érdekes, de akkor jött Adam Buksa, és 5-1-re módosított a 67. percben. A hosszabbításban pedig még kétszer is betalált, ritka az, amikor valaki a cserepadról beszállva tud mesterhármast elérni…

Könnyed kis győzelem volt ez, ahogy azt tudni lehetett előre. Az igazi megmérettetés viszont holnap este lesz Varsóban…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.31.VB-selejtező 2022
anglia
2:1
lengyelország
VB-selejtező 2022
2013.10.15.VB-selejtező 2014
anglia
2:0
lengyelország
VB-selejtező 2014
2012.10.17.VB-selejtező 2014
lengyelország
1:1
anglia
VB-selejtező 2014
2005.10.12.VB-selejtező 2006
anglia
2:1
lengyelország
VB-selejtező 2006
2004.09.08.VB-selejtező 2006
lengyelország
1:2
anglia
VB-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anglia – Andorra: 4-0

G.: Lingard (2), Kane, Saka

Gareth Southgate a magyarok elleni fölényes győzelmet követően lehetőséget adott legjobbjainak a pihenésre, illetve a többieknek a bizonyításra. Szó szerint a teljes kezdőt kicserélte, egyetlen egy játékos sem volt pályán azok közül, akik Budapesten a kezdőben voltak. De Andorra ellen ez is bele kellett, hogy férjen…

A kezdők:

Anglia:

Johnstone – James, Mings, Coady, Trippier – Bellingham, Henderson, Alexander-Arnold – Lingard, Bamford, Saka

Andorra:

Gomes – Chus Rubio, Llovera, Vales, Garcia, San Nicolas – Jordi Rubio, Rebes, Clemente – Vieira, Sánchez

Még simább volt ez a meccs, mint a lengyeleké, dacára annak, hogy itt a háromoroszlánosok „csak” négyet lőttek.

És egyébként helyzetek tekintetében bőven megvolt az esély egy még nagyobb különbségű győzelemhez, de Andorra remekül védekezett, és sokáig tartotta az egygólos vereséget, ami számukra valójában felért volna egy győzelemmel… Ám a hajrára elfáradtak.

Jesse Lingard lőtte az elsőt, aki a sikeres tavaszt követően újfent a Manchester United kispadján találta magát (Jó, oké, az első meccsen sérült volt…), de a válogatott meghívóját megkapta Southgate-től. Tőle indult az akció a meccs 18. percében, Bukayo Sakát lőtte ki a bal szélen, akinek beadását Vales épp a támadó középpályás elé fejelt, ő meg – kissé kacskán, de – a bal alsóba helyezett.

Az első félidőben volt még egy ígéretes Conor Coady-helyzet, a Wolves védője a kapunak háttal, ollózó mozdulattal lőtt, de fölé ment a kísérlet.

A második félidőben három alapemberét is pályára küldte Southgate: Bejött Mount, Grealish és Harry Kane. Utóbbi játékos lőtte a második hazai gólt tíz perccel később egy tizenegyesből, miután Mason Mountot egy nagy szóló végén teperték le az andorrai védők.

Hat perc múlva újra Jesse Lingard gólörömét láthattuk, de itt már a vendégek láthatóan rettenetesen fáradtak voltak, nem is tudták mindig lekövetni a fehérmezeseket. Ahogy a negyedik gólnál sem. Alexander-Arnold beadását Bukayo Saka fejelte be.

Végig sima volt, de Andorra előtt le a kalappal, amiért 70 percen keresztül féken tudták tartani az EB-döntőst.

Összefoglalás

Eddig egyetlen összecsapáson kapott gólt Anglia válogatottja, azt éppen Lengyelország rúgta nekik márciusban. Méghozzá úgy, hogy Robert Lewandowski azon a meccsen nem léphetett pályára. A Bayern München támadója most bevethető, viszont Krzysztof Piatek, Dawid Kownacki, Sebastian Szymanski, Kacper Kozlowski nem, Mateusz Klich játéka pedig erősen kérdéses.

A másik oldalon Southgate a magyarok elleni kezdőt küldheti újra pályára, annak ellenére, hogy Jesse Lingard közel tökéletes teljesítménnyel rukkolt elő Andorra ellen. De vétek lenne kihagyni Grealisht, Mountot vagy Sterlinget.

Dominic Calvert-Lewin és Jadon Sancho sérültek, míg Tyrone Mings eltiltott.

Véleményünk szerint a legideálisabb tipp erre az, hogy mindkét együttes a hálóba talál. Robert Lewandowski jelenléte már egy fél gólt ér, ráadásul Adam Buksa is beindult, az amerikai légiós két válogatott meccsen négyszer talált be. A másik oldalon az angol támadó harmadot nem kell külön ecsetelni… A bukik szerint ez a valószínűtlenebb forgatókönyv, mi viszont bízunk annyira a lengyel csapatban, hogy megfogadjuk ezt az opciót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső