Lengyelország – Wales: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 30.
Lengyelország
Teljesítmény:
N D V N N
  • Tarczynski Arena
  • Június 01. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wales
Teljesítmény:
D N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megkezdődik a Nemzetek Ligája is, csak most, júniusban négy fordulót lepörgetnek a csapatok, szóval az elkövetkezendő két hétben nem fognak unatkozni azok, akik kedvelik a válogatott meccseket. Mi inkább a klubfutball hívei vagyunk, ami a fogadásokat illeti, de nem vetjük meg ezeket a találkozókat sem. Szimplán azt gondoljuk, hogy kiszámíthatóbb egy klubmérkőzés, a nemzeti csapatoknál sok minden változhat pár hónap leforgása alatt, rengeteg tényező van, amire nincs ráhatásunk, mégis fontos lehet egy-egy találkozó előtt.

No mindegy, kezdjünk bele egy meccsbe az A divízióból, a csoport egyik újonca, Wales csap össze Lengyelországgal. Wales újonc, tavaly a B divízió megnyerésével váltották meg a jegyüket a legjobbak közé, és egy viszonylag kemény csoportba kerültek, ahol Lengyelország mellett még a Benelux-államok két élharcosa, Belgium és Hollandia szerepel.

A lengyelek ezúttal is arra pályáznak, hogy bentmaradjanak, azt hiszem, merészebb céljaik nem lehetnek, legutóbb is épphogy megúszták a kiesést, akkor Bosznia-Hercegovina búcsúzott végül.

Most Wales-re vár ez a szerep? Lehetséges, de Aaron Ramsey-ék azért ennél szívósabb csapat, minthogy már a kezdésnél feladják…

A Lengyelország – Wales mérkőzés következik!

Lengyelország

Paulo Sousa kinevezése talán nem volt a legjobb ötlet, viszont Lengyelország – immáron Czeslaw Michniewicz mesterrel – elérte a célját, és találkozunk velük majd az őszi/téli Világbajnokságon. A gárda nemrég osztályozón keresztül érte el a célját. Az elődöntőben nem kellett részt venniük, mivel Oroszországot kizárták, a döntőben a fáradt svédeket 2-0-ra verték meg Robert Lewandowski és Piotr Zielinski góljaival.

Akkor pörögtek fel igazán, amikor szükség volt rá, hiszen előtte a skótok elleni barátságos meccsen csak ikszeltek – igaz, ott mindenki már a döntőre készült, nem tettek bele sok energiát a találkozóba, és féltették is magukat -, a magyarok elleni – tét nélküli – vb-selejtezőn pedig kikaptak.

Ami a korábbi Nemzetek Ligája szereplésüket illeti: Sikerült kiharcolni a bentmaradást az A divízióban, méghozzá viszonylag simán. A csapat a harmadik helyen végzett, Bosznia-Hercegovinára öt pontot vertek, így nem kellett aggódniuk a kiesés miatt.

Michniewicz korábban az U21-es csapatnál volt, nem meglepő, hogy szép lassan beépíti korábbi játékosait a felnőttek közé.

Jakub Kaminski és Nicola Zalewski ismét meghívót kapott, de nem az ő ittlétük érdekes, hanem az újoncok: Kamil Pestka, Jakub Kiwior és Gabriel Slonina is meghívót kapott.

Visszatért Sebastian Walukiewicz, aki felgyógyult komoly sérüléséből, újra itt van Matheusz Klich és Kamil Jozwiak, valamint Karol Linetty is.

Vannak hiányzók és kimaradók is: Jakub Moder, Bartosz Salamon és Michal Helik sérülés miatt nem játszhatnak majd, Maciej Rybus március óta nem kapott meghívót, akkor a covid miatt nem léphetett pályára, most viszont nem lenne akadálya a szereplésének.

A teljes keret:

Kapusok: Bartłomiej Drągowski, Kamil Grabara, Gabriel Slonina, Łukasz Skorupski, Wojciech Szczęsny

Védők: Jan Bednarek, Bartosz Bereszyński, Matty Cash, Kamil Glik, Robert Gumny, Marcin Kamiński, Tomasz Kędziora, Jakub Kiwior, Patryk Kun, Kamil Pestka, Tymoteusz Puchacz, Sebastian Walukiewicz, Mateusz Wieteska, Nicola Zalewski

Középpályások: Krystian Bielik, Przemysław Frankowski, Jacek Góralski, Kamil Grosicki, Kamil Jóźwiak, Jakub Kamiński, Mateusz Klich, Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Konrad Michalik, Przemysław Płacheta), Damian Szymański, Sebastian Szymański, Piotr Zieliński, Szymon Żurkowski

Támadók: Robert Lewandowski, Adam Buksa, Arkadiusz Milik, Krzysztof Piatek, Karol Swiderski

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Bielik, Glik, Bednarek – Cash, Goralski, Grosicki, Zalewski – Zielinski, Szymanski – Lewandowski

Egymás elleni meccsek:

Ezekkel a válogatott meccsekkel többek között az a gond, hogy az egymás ellen, a múltban elért eredményekre nem igazán lehet építeni. Nem mintha egy klubmeccsnél lehetne, de ott mégis csak ad valami alapot. Ez itt, most nem feltétlenül fedi a valóságot. Hiszen a lengyel és a walesi válogatott tizenhárom éve nem találkozott egymással, és bár korábbi selejtezőkben összefutottak, mit számít, hogy 2005-ben mit játszottak egymás ellen…

Szóval, erre ne építsetek, szimplán érdekességként mondom el, hogy a lengyelek domináltak a múltban, hiszen öt meccsből négyet nyertek meg.

Az a maradék egy döntetlenre végződött. A 2002-es és a 2006-os selejtezőben is egy csoportba kerültek, akkoriban Wales még nem számított olyan komoly erőnek, mint manapság. Ez az eredményeken is látszik, Wales mindkét esetben az ötödik lett, Lengyelország 2002-ben az első, 2006-ban a második helyen végzett.

Utolsó meccsükre tehát 2009-ben került sor, akkor a lengyelek 1-0-ra nyertek egy felkészülési mérkőzésen.

Előző meccs eredménye
2009.02.11.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
1:0
wales
Barátságos Mérkőzés
2005.09.07.VB-selejtező 2006
lengyelország
1:0
wales
VB-selejtező 2006
2004.10.13.VB-selejtező 2006
wales
2:3
lengyelország
VB-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wales

Rob Page – aki még mindig a Cymru szövetségi kapitánya – számára ez a találkozó nem fontos. Nyilván számít, nyilván bent akarnak maradni a Nemzetek Ligája A divíziójában, ha már egyszer sikerült feljutniuk, de ötödikén valami sokkal fontosabb veszi kezdetét. Az ukránok vagy a skótok elleni play-off meccs, ahol eldől, kijutnak-e a VB-re. Így természetesen minden játékos és edző gondolatait az a találkozó foglalja le.

És persze ilyenkor ott a kérdés, hogy milyen kezdővel menjen neki Page a lengyelek elleni meccsnek? A legjobbakkal, hogy szokják egymást? Tartalékokkal, nehogy megsérüljön valaki? Jó, hogy nem nekem kell eldöntenem.

Wales csapata a nyári EB-n is megmutatta magát, és mostanság egyre gyakoribb, hogy a gárda világeseményen vesz részt. És most is egy karnyújtásnyira vannak, miközben az NL-ben is a legjobbak között vannak. Tehát a gárda fejlődik évről évre.

Kemény öt meccs vár a csapatra, Lengyelország után jön a playoff-döntő, aztán Hollandia, Belgium és még egyszer Hollandia. Mindez 14 napon belül.

Valószínű, hogy a rutinos játékosok jó része nem fog mindegyik találkozón pályára lépni, most valóban mindent a döntőnek rendelnek alá. Gareth Bale egészséges, minden bizonnyal itt, a lengyelek ellen nem kockáztatják meg a játékát, ismerjük, mennyire sérülékeny.

Nagy meglepetés nincs egyébként a 27 fős keretben.

A teljes keret:

Kapusok: Wayne Hennessey, Danny Ward, Adam Davies

Védők: Chris Günter, Ben Davies, Connor Roberts, Chris Mepham, Joe Rodon, Neco Williams, Rhys Norrington-Davies

Középpályások: Aaron Ramsey, Joe Allen, Ethan Ampadu, Jonny Williams, Harry Wilson, Joe Morrell, Dylan Levitt, Matthew Smith, Sorba Thomas, Rubin Colwill, Brennan Johnson

Támadók: Gareth Bale, Mark Harris, Nathan Broadhead, Daniel James, Kieffer Moore, Rabbi Matondo

A várható kezdőcsapat:

Hennessey – Günter, Mepham, Rodon, Thomas – Vaulks, Colwill, Morrell, Norrington-Davies – Matondo, Johnson

Tippelde

Mivel a walesiek fejében valami egészen más jár, mint a szerdai meccs, nem lennénk meglepődve, ha teljesen elengednék ezt a találkozót. Az a kérdés, Page fejében mi jár. Valamint az is fontos, hogy mennyire kockáztat Michniewicz? Úgy értve, hazai pályán játszanak egy olyan ellenfél ellen, akik négy nappal később a legfontosabb összecsapásukat játsszák. Lehet-e egy kicsit a fiatalokat játszatni?

A bentmaradás szempontjából nagyon fontos, hogy a hazai meccsét megnyerje a lengyel csapat, és szerintünk meg is fogják. Hazai győzelemre fogadunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.83 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.80 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.80 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső