Lens – Bordeaux: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 15.
Lens
Teljesítmény:
N N V N D
  • Stade Bollaert-Delelis
  • Szeptember 19. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Bordeaux
Teljesítmény:
D N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazán belehúzott az újonc, két meccs, két győzelem, abból az egyik a PSG ellen. Igaz, a párizsiakat megtizedelte a koronavírus, többek között két 18 éves fiatal sráccal támadtak a meccsen, de a győzelmet sosem kell megmagyarázni. Az is nagy szó, hogy a Lorient csapatát idegenben verték, most viszont megint nehéz feladat vár rájuk. Jön a Lens – Bordeaux, melyen egy régi, patinás csapatot látnak vendégül.

Egy olyan csapatot, aki még veretlen a bajnokságban, ez egy győzelmet és két döntetlent jelent.

Vajon valamelyikük elveszíti most a veretlenségét?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lorient – Lens

Jó, gólgazdag és izgalmas meccset játszottak a felek egymás ellen, amelynek végén az újonc vendégek örülhettek. Nem semmi, hogy egy Ligue 2-ből felkerült csapat egyből két győzelemmel indítson, a PSG legyőzése pedig valóságos csoda volt. Neymarék egyébként azóta második vereségüket is elszenvedték, ilyet (hogy két vereséggel indítsák a bajnokságot) 1978 óta nem élhettek át a szurkolók.

De kanyarodjunk vissza a Lens meccsére:

Jó kis első félidőnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a mérkőzésre. Bár annyira a végeredménynek nem örülhettek, hiszen a vendég Lens végül 3-2-re nyert, de az eredménytől eltekintve egy igazán élvezhető találkozó volt.

A vezetést a hazaiak szerezték meg Grbic révén, aki egy lecsorgó labdát vágott a jobb alsóba. Meg kellett vizsgálni, nem lesen tartózkodott-e, de végül szabályosnak ítélték a gólt.

A 31. percben jött az egyenlítés: Julien Laporte lökte fel Jeant, tette mindezt a tizenhatoson belül és ami a legfontosabb, szabálytalanul. Gael Kakuta magabiztosan lőtte ki a bal alsót, 1-1.

Három perc múlva pedig már a vendégeknél volt az előny. Egy jobboldali szabadrúgásba Sotoca tette bele a fejét, ami így Facundo Medinához került. Az argentin védő csatárokat megszégyenítő mozdulattal mellre vette, majd a kapu jobb oldalába ollózta a labdát. Szépségdíjas gól volt.

A második félidőre kiegyenlített lett a játék, mind a labdabirtoklás, mind a helyzetek számát tekintve.

Gólt viszont a Lens szerzett, a 63. percben Ganago egy szép szóló után szerezte meg csapata harmadik gólját.

A meccs legvégén még sikerült szépíteni a Lorent-nek: Kísértetiesen hasonló szituációból kaptak tizenegyest, mint a Lens, ezúttal Wissát borította fel Bade hátulról. Bade ezzel mehetett idő előtt zuhanyozni, második sárga lappal kiállították, Wissa pedig belőtte a büntetőt.

Az egyenlítés viszont már nem jött össze, így a Lens második mérkőzését is megnyerte.

Előző 5 meccs eredménye
2015.04.05.Ligue 1
bordeaux
2:1
lens
Ligue 1
2014.11.08.Ligue 1
lens
1:2
bordeaux
Ligue 1
2013.04.17.Francia Kupa
lens
2:3
bordeaux
Francia Kupa
2011.05.11.Ligue 1
lens
1:0
bordeaux
Ligue 1
2010.12.22.Ligue 1
bordeaux
2:2
lens
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bordeaux – Lyon

Azt vártam ettől a találkozótól, hogy gólokkal szórakoztassanak, lehetőleg mindkét fél találjon be. Nagyon nem így képzeltem, habár a Lyon nagyon közel állt többször is, végül egy gólnélküli döntetlennel zárult a meccs.

Azért nem volt eseménytelen, de ez inkább a vendégek érdeme, a Bordeuax lehozta a meccset egy komolyabb helyzet nélkül.

A vendégek gond nélkül jutottak el a kapuig, de ott teljesen megállt a tudomány, és az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Houssem Aour csak csereként lépett pályára, de kezdő volt a Villarrealtól szerződtetett Ekambi.

A legnagyobb helyzetre a második félidőben került sor: Egy rövid felszabadításra csapott le Aouar, becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd estében lőtt, de a kapufáról kifelé vágódott a labda.

A hazaiaknak szerencséje volt, a Lyon pedig foghatja a fejét, ők nem egy pontot nyertek, hanem kettőt elveszítettek, ezt a meccset gólokkal kellett volna nyerni.

Összefoglalás

Nézzünk egy kis statisztikát kezdésnek: Elég régen játszottak egymás ellen, tekintve, hogy a Lens sokáig időzött a másodosztályban. Talán most sem jött volna össze a feljutás, de a csonka idény lefújásakor jó helyen voltak.

Az utolsó három meccsüket egyaránt a bordeaux-iak nyerték, az örökmérleg tekintetében is ők állnak jobban: 15-11-re vezetnek, 12 döntetlen mellett.

Nem jellemző, hogy lőnék ész nélkül a gólokat, sem egymás ellen, sem pedig a többi csapatnak, így az egyik tipp bátran lehet az Under 2,5. Mondjuk így már megjártam, nem is olyan rég, a Montpellier – Nice-en is hasonló volt a statisztika, a végeredményt meg tudjuk…

Ijesztő, hogy bár a Lyon erősebb csapat, de mégis kaput eltaláló lövés, komolyabb helyzet nélkül játszották le az elmúlt bajnokijukat. Tény, ez már rég nem az a csapat, amelyik régen, a játékosok minősége sem a régi…

Ami a Lens-t illeti, bizonyára feldobta őket, hogy két győzelemmel kezdték az idényt, ez az önbizalom pedig még egy darabig kitarthat. De nem lesz ez örökké így, törvényszerű, hogy elkezdik hullajtani a pontokat.

Nem lennék meglepve akkor sem, ha ez most megtörténne, de nem a Bordeaux győzelmére, hanem inkább egy döntetlenre gondolok. Ez volna a másik tipp. Kicsit kockázatos, de bőven benne van a pakliban az, hogy 1-1 ponttal gazdagodjanak. Az under biztosabbnak tűnik, de aki szeretne több pénzért játszani, annak az X is remek lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső