Lens – Dijon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 19.
Lens
Teljesítmény:
D N D D N
  • Stade Bollaert-Delelis
  • Február 21. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dijon
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk egy francia bajnokival, vasárnap elég sok pályán rendeznek meccset, én a Lens – Dijon találkozót választottam. A Dijon továbbra is tökutolsó, egyre jobban fogy a remény, velük minden bizonnyal a Ligue 2-ben találkozunk jövőre. Kilenc meccse nyeretlenek, három döntetlen után hat vereséggel folytatták, a 25 forduló alatt szerzett két győzelmük és összesen 17 rúgott góljuk is sokatmondó.

Az ellenfél viszont mindenkit meglepett, pofás játékot produkálnak hétről hétre. Az első négy hely nagy valószínűséggel már elkelt, de már így is nagy szó, amit a Lens mutat, de miért ne mernének nagyot álmodni? Egy pontra van az ötödik hely! Egyetlen pontocskára.

És míg a Rennes nagyon rossz formába került, a Marseille tele van balhékkal az utóbbi időben, sőt, mindkét együttes nehéz meccs elé néz(het), akár fel is ugorhatnak az Európa Konferencia Ligás helyre…

Kötelező győzelem? Igen, szerintünk az!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Reims – Lens

Könnyedén meglehetett volna a győzelem, a Lens csapatának kezét most Fortuna istenasszony elengedte. A Reims tavaly nagyon jó volt, végül is Európába is kvalifikálták magukat, de az idei teljesítmény sokkal haloványabb, szóval az újonc volt a találkozó esélyese. Ehhez képest a hazaiak szereztek vezetést: Chavalerin és Dia játszottak össze, utóbbi kapura lőtt, ami még kijött a kapusról, viszont ott ólálkodott Arber Zeneli, és mindenki előtt lecsapott a labdára, 1-0.

A folytatásban átvette az irányítást a Lens, és előbb csak egy helyzetig jutottak, majd a 43. percben egy tizenegyeshez. Haidarát talpalta le Ghislain Konan, a megítélt tizenegyest azonban Gael Kakuta fölé lőtte.

A második félidőben negyedórát kellett várni az első helyzetre, de ebből gól is lett. Clauss húzott le az alapvonalig, két játékost is kicselezett, majd középre passzolt, ahol Florian Sotoca állt és passzolt a kapuba.

Négy perccel később Banza góljával már a vendégek vezettek, de les címén (teljes joggal) a játékvezető érvénytelenítette a középpályás találatát. Egyébként a gólt megelőzően Rajkovics bemutatta a forduló védését, apró millimétereken múlt, hogy végül nem nyert az újonc.

Megérdemelték volna a második félidei játékuk alapján, de – ahogy mondtam – Fortuna most nem volt velük.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.22.Ligue 1
dijon
0:1
lens
Ligue 1
2019.06.02.Ligue 1
dijon
3:1
lens
Ligue 1
2019.05.30.Ligue 1
lens
1:1
dijon
Ligue 1
2016.01.23.Ligue 2
lens
1:1
dijon
Ligue 2
2015.08.21.Ligue 2
dijon
2:0
lens
Ligue 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dijon – Nimes

Igazi, hamisítatlan kiesési rangadót játszottak a felek múlt héten vasárnap, hiszen a Dijon utolsó előtti, a Nimes pedig sereghajtóként várta a találkozót. Másfél órával később a két együttes helyet cserélt a tabellán.

Az első félidő pedig a Dijonról szólt, a Nimes a félpályát sem igen lépte át, kapura sem lőttek, a Dijon viszont három lehetőséget is sikeresen elbaltázott. Először Mama Baldé került helyzetbe, de mivel túlságosan sokáig cipelte a labdát, nagyon kisodródott és csak az oldalhálót találta el, aztán fejjel is veszélyeztetett a hazaiak csatára, ez is elkerülte a kaput, végül Choular lőtt 18-ról, ez sem sokon múlt…

Jól kezdték a második félidőt is a dijoniak, Celina kapott jó labdát a saját kapusától, megvárta, míg pattan egyet, majd tüzelt, de Reynet még szögletre tudott menteni.

Aztán a semmiből jött a Nimes, először jutottak el Racioppi kapujáig, mégis megszerezték a vezetést. Dicséret illeti Cubas-t, aki labdát szerzett a középkörben, onnan pedig szépen kipasszolva az ellenfelet Ripart volt a befejező.

Ripart a második gólban is főszerepet játszott, ő ugratta ki két ember között Melinget, aki a középen futó Eliasson elé tálalt, neki már csak az üres kaput kellett eltalálnia.

Mi ennek a meccsnek a tanulsága? Az, hogy a helyzeteket be kell lőni…

Összefoglalás

Nemrég még a másodosztályban keserítették meg egymás életét, most viszont már szintet léptek mindketten. A Dijon volt az a csapat, aki megakadályozta a Lenst abban, hogy már 2019-ben feljussanak a Ligue 1-be, akkor osztályozó után a Dijon lépett feljebb a legjobbak közé.

Nagyon könnyen lehet, hogy most mennek is vissza, fent már részleteztem azt, hogy mennyire rosszul áll a szénájuk.

És hiába az egyik újonchoz látogatnak, pontosan tudjuk ez az újonc mire képes.

Gael Kakuta és Florian Sotoca a hátán viszi a csapatot, és hacsak nem fáradnak el, akkor végig harcban lesznek a végéig.

Ősszel már egyszer nyertek, a Dijon otthonában 1-0-ra tudtak nyerni, a gólszerző akkor Arnaud Kalimuendo, a PSG ifjú csatára volt, aki az idényt kölcsönben a Lensnál tölti.

Egyértelműen esélyesebb a Lens, de azért azt tegyük hozzá, hogy a Dijon mindkét győzelmét idegenben aratta, és a Nimes ellen is megvoltak a lehetőségeik. De azért a Nimes és a Lens védelme, középpályája között van egy csepp különbség. Ennyi helyzetük nem lesz a mostani vendéglátóik ellen, annyi szent.

Új sérültje nincs a hazaiaknak, Ganogo is hamarosn – még a hónapban – visszatérhet, a Dijonnál senki nem fog hiányozni sem sérülés, sem eltiltás miatt.

Nem tudom, mi mást mondhatnék még, adja magát a hazai győzelem. És igen, én is tudom, ha valahol lehet számítani meglepetésre, az a Ligue 1, de… Nem most.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső