Lens – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 03.
Lens
Teljesítmény:
V N D N D
  • Stade Bollaert-Delelis
  • Május 07. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lille
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A múltheti Monaco – Lyon meccs után talán kijelenthető, hogy kétszemélyesre szűkült a harc a bajnoki címért. Bár tényleg, ebben a bajnokságban még mennyi izgalom meg meglepetés maradt? Csak a Jóisten tudja megmondani…

Az tuti, hogy egy rendkívül nehéz meccs vár Burak Yilmazra és társaira, pedig „csak” egy újonchoz látogatnak, de az az újonc konkrétan az 5. helyen áll, és csak nem akar tágítani onnan. Mondjuk most pont kikaptak a Paris Saint-Germaintől, de a Marseille nem tudta kihasználni a botlásukat…

A Lille már csak három fordulóra van a csodától: Hogy letaszítsák a trónról a PSG-t. Igazán nagy szó lenne, közel sem azonos pénzből kell gazdálkodniuk, közel sem olyan bő a keretük, mégis ott vannak, és egy ponttal vezetnek Icardiék előtt.

De ha valahol lehet botlani, az a Félix-Bollaert stadion, a házigazdák ugyanis hét meccse nem kaptak ki saját pályájukon.

A Lille számára legnehezebb bajnoki következik!

Kezdjük a Lens – Lille meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

PSG – Lens

Reménykedhettek a Lille-nél, mert a Lens nagyon stabil teljesítményt nyújt, és hát benne volt a pakliban, hogy a BL elődöntőre készülő párizsiak megbotlanak majd. Ráadásul Pochettino nem tudta nevezni Kylian Mbappét, akinek a játéka kérdéses a City ellen is. Ahogy az várható volt, az argentin mester valóban pihentetett egy kicsit, Verratti és Di Maria csak a kispadon ültek.

Jó iramban kezdődött a meccs, Keylor Navas és Wuilker Farinez kapuja előtt is volt mozgolódás. Elsőként a Lens drukkerei szisszenhettek fel, egy Clauss által elvégzett szabadrúgásról egy centivel maradt le a társ, míg a túloldalon Neymar szabadrúgását Danilo fejelte meg erőből, Farinez meg oldalra ütötte a labdát.

A 33. percben egy hihetetlen hibából szerezte meg a vezetést a PSG: A 21 esztendős Medina szerezte meg a labdát a párizsiaktól, de a rárontó Neymartól megijedt, és a brazil el is vette tőle a játékszert. És mivel Medina volt az utolsó ember, így Neymar könnyű gólt szerzett.

A szünet után a Lens támadt, pár veszélyesebb helyzetet ki is alakítottak, de egyikből sem született gól, szemben Marquinhos fejesével. A brazil védő ismét felment egy szögletre, akárcsak a City ellen, és most is pontosan célzott, 2-0.

Két percre rá Ignatius Ganago visszahozta a reményeket, Keylor lábai között juttatta hálóba a labdát, de több nem maradt már a csapatban, pedig próbálkoztak becsülettel.

Majdnem megfogták a PSG-t, de nem sikerült, továbbra is tapadnak a Lille-re.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.Ligue 1
lille
4:0
lens
Ligue 1
2015.05.03.Ligue 1
lille
3:1
lens
Ligue 1
2014.12.07.Ligue 1
lens
1:1
lille
Ligue 1
2011.01.29.Ligue 1
lille
1:0
lens
Ligue 1
2010.09.11.Ligue 1
lens
1:4
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Nice

A hazaiak győzelmét – mint már oly sokszor – a török kontingens szállította. Burak Yilmaz megvásárlásakor voltak olyan hangok, hogy rossz lóra tett a Lille vezetősége, plusz ott volt még Osimhen eladása, aki szabályosan berobbant a csapatba. De a rutinos csatár mindenkire rácáfolt, aki kételkedett benne, és itt is, a Nice ellen lőtt egy gólt.

Konkrétan az elsőt, a 13. percben, körülbelül 18 méterről helyezett a bal alsó sarokba. A 35 esztendős támadónak ez a 13. bajnoki gólja volt, de sokat kihagyott sérülés miatt.

Olyan sok helyzet nem akadt a félidőben, hát, a Nice előtt konkrétan egy sem, ők az egész találkozót úgy hozták le, hogy Maignan felé sem néztek kvázi.

Így hát azt kell megemlítenem, hogy a védőjük, Jordan Mvula Lotomba milyen csúnyán beleszállt a Lille játékosába a 34. percben. Megúszta egy sárgával, holott itt villanhatott volna a piros lap is. Galtier mester az eset után kidumált magának is egy lapot, minden bizonnyal azt vetette a játékvezető szemére, hogy ez miért is nem kiállítás.

De nyugi, Galtier mester, ami késik, nem múlik. Még csak három perce tartott a második félidő, amikor a svájci ismét ledöntött a lábáról egy Lille játékost, itt már villant a piros. Senki, szó szerint senki nem reklamált. Mindenki tudta, hogy Lotombának már nem kellene a pályán lennie…

Egyébként mindkét esetben Jonathan Bamba volt az áldozat, szerencsére a szélső tudta folytatni a játékot.

Az emberelőnyt pedig hamar gólra váltotta a bajnokaspiráns, Zeki Celik iszonyatosan nagy gólt ragasztott a nizzai kapuba az 56. percben.

Nem volt reális esélye a vendégeknek a győzelemre, de még az egy pontra sem, nagyon simán nyertek Jonathan Davidék.

Összefoglalás

Na, ez egy kemény meccs lesz, én azt mondom. A Lens hazai pályán elképesztően jó – pláne egy újonchoz képest. Itt, ezen a pályán már elvérzett a PSG (rögtön az első fordulóban), de a Lyon, a Marseille vagy a Rennes is csak egy ponttal távozott.

Az előző meccsük viszont nagyon sima volt. A Lille odahaza négy gólt rámolt be Leca kapusnak, a találkozót kilencen fejezték be a vendégek, két játékosukat is kiállították.

A jelenlegi éllovas idegenben is rendkívül meggyőző játékot nyújt, csak egyszer szenvedtek vereséget, van még négy döntetlen a nevük mellett, 12-szer viszont nyertek. 17 meccs alatt csak 11 gólt kaptak, de lőttek 31-et. Szóval, valóban meggyőző a teljesítményük.

A középpálya lelke, Benjamin André eltiltás miatt nem léphet pályára majd, Renato Sánches pedig sérült, ők a két hiányzója Galtier-nek. A Lensnál pedig Issiaga Sylla tölti még mindig eltiltását, a szélsőt még a Nimes elleni meccsen állították ki, miután arcon talpalta (!) ellenfelét.

Nem lehetetlen feladat előtt áll a Lille, csak nehéz lesz elhozni a három pontot az újonctól. Én viszont hiszek bennük, szerintem Burak Yilmaz vezérletével tovább robognak a bajnoki címért.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső