Lens – Strasbourg: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 21.
Lens
Teljesítmény:
N N D N D
  • Stade Bollaert-Delelis
  • Szeptember 22. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Strasbourg
Teljesítmény:
N V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy francia bajnoki belefér a mai napba, aztán ahogy megbeszéltük, visszatérünk a Serie A-ba is. A Lens – Strasbourg találkozó lesz az utolsó, amit a szerdai francia bajnokik közül kinéztünk, ahol egy középcsapat küzd meg egy élcsapattal. Legalábbis a tabelláról most ez leolvasható. A Lens már a tavalyi szezonban is nagyot ment, akkor közvetlenül a nagyok mögött végzett a hetedik helyen, idén viszont úgy látszik, még feljebb törnek. Nem sok csapat mondhatja el magáról azt, hogy veretlen (többek között a Lille, a Lyon vagy a Monaco sem), jelenleg csak a PSG – Marseille duó teljesített jobban, mint Kakutáék.

A Strasbourg nem jól indított, viszont most gyorsan begyűjtött két győzelmet, amivel egészen a 12. helyig repítették magukat. Nem rossz ez, tekintve, hogy számukra a legtöbb Ligue 1-es szezon arról szól, hogy valahogy elkerüljék a kiesést. Így sincsenek biztonságban, hiszen nagyon az elején vagyunk, de a kezdés jó, a szurkolók pedig hasonló folytatást várnak.

De pont a Lens ellen? Nem gondolnánk, hogy ez összejön…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lens – Lille: 1-0

G.: Frankowski

A bajnoki címvédő rendkívül gyengén kezdte a 2021/2022-es idényt, a Lens viszont meseszerűen. Az északi rangadó számtalan jó pillanatot hozott, de néhány rosszat is, gondolok itt a félidőben történt tumultusra, amikor a szurkolókat a rohamrendőröknek kellett megfékezniük. Szerencsére foci is volt, és ez a balhé csak annyiban hatott ki a meccsre, hogy a félidei szünet egy kicsit hosszabb lett.

A kezdők:

Lens:

Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Doucoure, Fofana, Frankowski – Sotoca, Kakuta, Kalimuendo

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Botman, Mandava – Ikone, Benjamin André, Xeka, Gomes – David, Yilmaz

Majdnem teltház fogadta a csapatokat, akik rendkívül jó hangulatot teremtettek. Sajnos a játékosok ezt helyzetekkel, gólokkal nem hálálták meg, mégsem lehetett unalmasnak vagy események nélkülinek nevezni az első 45 percet.

Két komolyabbnak mondható lehetőséget láthattak ekkor, és inkább a hazaiakat tüzelte fel az, ami a pályán zajlott, mert előbb Kevin Danso fejelt 15 méterről majdnem a kapuba, majd Florian Sotoca ziccerét hárította Ivo Grbic kapus.

Ezután volt a tömegjelenet, pár hazai drukker gondolta úgy, hogy átnéz a Lille szektorába, mindezt a pályán keresztül szerették volna kivitelezni, a feldühödött tömeget a rohamrendőrök állították meg. Negyven percre volt szükség, mire rendezték a sorokat a helyszínen, a játékosok addig az öltözőben maradtak. A Lens elnöke szerint nem jár majd pontlevonás a csapatának, habár épp a hetekben volt egy Nice – Olympique Marseille találkozó, amit félbe is kellett szakítani, miután a pályát elözönlötték a magukról megfeledkezett nizzai drukkerek…

Akadtak helyzetek a második félidőben is mindkét kapu előtt, könnyedén gólt szerezhetett volna Burak Yilmaz, valamint Jonathan Ikone is, az első esetben a török támadó fejese nem talált kaput, a másodikban Leca hősiessége kellett a sikerhez.

A 74. percben pedig megszületett a találkozó egyetlen gólja, Gael Kakuta kiugratása után Przemyslaw Frankowski és José Fonte csaptak össze a tizenhatos sarkánál, a Lens szélsője hozta el a labdát, majd okosan a hosszúba gurított.

A stadion kis híján felrobbant, a Lens játékosai egy kupacon ünnepeltek és hergelték sajátjaikat. Pár perc múlva lezáródhatott volna a találkozó, Wesley Said ugyanis meglőtte a Lens második gólját is, ám ezt a játékvezető visszavonta a VAR-ra hivatkozva, lesről született a találat.

Ez a Frankowski gól is elég volt a győzelemhez, a Lens továbbra is veretlen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.21.Ligue 1
strasbourg
1:2
lens
Ligue 1
2021.01.09.Ligue 1
lens
0:1
strasbourg
Ligue 1
2017.05.08.Ligue 2
lens
1:1
strasbourg
Ligue 2
2016.12.10.Ligue 2
strasbourg
3:1
lens
Ligue 2
2009.04.13.Ligue 2
lens
4:1
strasbourg
Ligue 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Strasbourg – Metz: 3-0

G.: Ajorque, H. Diallo (2)

Erről a meccsről mi is szót ejtettünk, két tippünk volt, az egyik az, hogy 2,5 gólnál több esik, a másik pedig az, hogy mindkét együttes hálóba talál. Kétségeink támadtak a Strasbourg győzelmét illetően, ezért kár, végül három góllal bizonyult jobbnak a hazai csapat. Viszont az over szépen jött…

A kezdők:

Strasbourg:

Sels – Guilbert, Djiku, Nyamsi, Le Marchand, Lienard – Thomasson, Aholou, Bellegarde – Diallo, Ajorque

Metz:

Oukidja – Bronn, Kouyate, Udol – Centonze, Maiga, Pajot, Yade – De Preville, Sarr – Niane

Hiszitek vagy sem, de a Metz nem egy rossz csapat. Igen, az utolsó helyen állnak a bajnokságban és igen, most épp három góllal kaptak ki, de tartjuk, hogy végül nem lesznek kiesési gondjaik. Maximum tévedünk…

A Strasbourg ellen sem játszottak alárendelt szerepet, a végeredményből az jön le, hogy lefocizták a vendégeket, de ez nem feltétlenül van így. A 6. percben viszont Oukidja nagy hibát követett el, késve lépett ki egy labdáért, így letarolta Lienardot, jöhetett a büntető. Amelyet Ludovic Ajorque végzett el, a bal alsóba gurított, miközben Oukidja a másik irányba indult el.

Kereken húsz perccel később a Strasbourg másodszor is kapuba talált, ezúttal Habibou Diallo lőtt a hálóba, Oukidja ebben is benne volt valamennyire, hiszen a lövésről sok mindent el lehetett mondani, de azt nem, hogy nagyon jól helyezett lett volna…

A 40. percben már 3-0 volt az eredmény, ismét Habibou Diallo talált be, ez a gól meg inkább a védők lelkén szárad, akiket Ajorque és a gólszerző tett bolonddá…

A második félidőben több találat már nem született, pedig az esély erre megvolt. Főleg a hazaiak részéről, de a félidő felétől kezdve a Metz is minden mindegy alapon támadott, ennek pedig majdnem sikere is lett. Sels kapusnak is akadt dolga a végére, Kounaté a kapufát is eltalálta, majd a bíró hármat fújt a sípjába.

A Strasbourg számára kellett ez a gól, mint egy falat kenyér, eltávolodtak a kiesőhelyekről, és a biztonságos középmezőny tagjainak mondhatják magukat. Most még.

Összefoglalás

Merthogy a bajnokság elején nincsenek akkora a különbségek, egy-két rosszabb eredmény akár azt is eredményezheti, hogy egy együttes visszacsúszik a tabella végére.

A Lens kerete majdnem teljes, egyedül Corentin Jean fog hiányozni, viszont nagy könnyebbség Haise számára, hogy Cheick Oumar Doucoure és Massadio Haidara visszatérhetett. Előbbi eltiltott volt, utóbbi pedig sérült.

A Strasbourgnál Lebo Mothiba és Moise Sahi Dion nem bevethető, Ibrahima Sissoko szintén nem játszhat majd.

Az egyik legfeltűnőbb a múltbeli meccseikben az, hogy szinte mindig betalált mindkét csapat. Az elmúlt 10 meccsükből 9 úgy ért véget, hogy a Lens és a Strasbourg is gólnak örülhetett legalább egyszer. A mostani idányben a vendégek csak egyszer nem találtak be az Angers ellen, a Lens viszont mindegyik meccsén gólt szerzett.

Emellett úgy gondoljuk, hogy a Lens jobb formában van, ami azt eredményezi majd, hogy ha nehezen is, de végül legyőzik ellenfelüket. Ez a két tipp most elég is lesz, habár ebből adódik az is, hogy az over 2,5-et sem vetjük el…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső