Levante – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 16.
Levante
Teljesítmény:
V V D V D
  • Ciutat de València
  • November 19. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
V D D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai harmadik meccsünk a Levante – Athletic Bilbao lesz, amelyet szintén pénteken este rendeznek Valenciában. A Levante idei szezonja nem túl sikeres, és akkor még lehetséges, hogy túlságosan finoman fogalmaztam. Ők az egyetlen gárda a 20-as mezőnyből, akik még egyszer sem tudtak nyerni, hat döntetlen mellett hét vereséget számlálnak. Hiába váltottak edzőt, egyelőre Javier Pereira sem tudott csodát tenni.

Most pedig egy erős ellenfél látogat a Ciutat Valenciába, méghozzá a Bilbao. A baszkok sokkal jobban kapták el a rajtot, bár az utóbbi időben egy kis visszaesés mutatkozik a játékukban, a válogatott szünet előtt meglepő, sokkoló vereséget szenvedtek a Cadiz együttesétől. Erről majd később lesz szó.

Nincs is jobb alkalom kimászni ebből a kisebb hullámvölgyből, mint a mezőny – talán – leggyengébb csapata elleni bajnoki. Marcelino együttese sokkal jobb erőkből áll, nyugodtan kijelenthető, hogy idegenbeli fellépés ide vagy oda, a győzelem kötelező.

Meglátjuk, mit szólnak ehhez Valenciában…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Deportivo Alaves – Levante: 2-1

G.: Joselu (2) ill. de Frutos

Megint nem jött össze a Levanténak. Most a Javi Calleja edzette Alaveshez látogattak, a vitóriai kiscsapat pedig egygólos hátrányból fel tudott állni. Egy ideig úgy tűnt, hogy legalább a döntetlen meglesz – amivel Túriát lehetne rekeszteni a valenciai csapatnál -, de Joselu tett róla, hogy mindhárom pont a Mendizorrotzában maradjon.

A kezdők:

Deportivo Alaves:

Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Moya, Ndiaye, Pons – Pellistri, Joselu, Rioja

Levante:

Cardenas – Son, O. Duarte, Vezo, Franquesa – Bardhi, Malsa, Campana – de Frutos, Soldado, Morales

A mérkőzés előtt a Deportivo Alaves játékosai egyenpólóban biztosították támogatásukról Ximo Navarrot, a jobbhátvédet, aki a Barcelona elleni mérkőzésen sérült meg. A helyét most is – meg a Barca ellen is – Martin Aguirregabiria foglalta el.

Szavak nincsenek arra, hogy a Levanténak mennyire szüksége lett volna a három pontra. Javi Calleja együttese sem áll túlzottan fényesen, mégis összehasonlíthatatlan a két csapat teljesítménye az idei La Liga idényben.

A meccset a sárgamezes (aranymezes?) Levante kezdte jobban, a 12. percben Jorge de Frutos szép fejessel emelte át a labdát a kissé feleslegesen kifutó Pacheco feje felett, majd születendő gyermekének ajánlotta a gólt az ilyenkor „használatos” gólöröm kíséretében.

A 24. percben egy veszélyesen csapódó szabadrúgást kellett kitolnia Dani Cardenas kapusnak a másik oldalon, aztán ismét Pacheco kapuja előtt zajlottak az események, Mickael Malsa életerős bombáját fogta a kapus.

Majd csend, hosszú csend. Egészen a 75. percig nem tudtunk semmit kiemelni a találkozóból, ekkor azonban a gólt szerző Jorge de Frutos butaságot csinált, a tizenhatos sarkán emelte túlságosan magasra a lábát, és el is találta az ellenfelét, Ruben Duartét, aki fájdalmas arccal zuhant a földre. A játékvezető a tizenegyespontra mutatott, és de Frutos hiába magyarázta a bizonyítványt, ebből nem jöhetett ki jól. A tizenegyest Joselu, a Sevilla által is csábított támadó végezte el, méghozzá tökéletesen. A tökéletes alatt pedig azt kell érteni, hogy a labda a kapuban kötött ki… Bár ehhez szükség volt a jobboldali kapufára is, a csatár nagyon kicentizte…

A 82. percben Fernando Pacheco mutatott még be egy hatalmas bravúrt Dani Gómez lövésénél, ami után a vendégek puskapora elfogyott. A hazaiaké azonban nem, a 91. percben Joselu ismét villant, a csatár egy gyönyörű fejesgóllal nyerte meg csapatának a meccset.

Szegény Levante egyre kilátástalanabb helyzetben van, pedig nem is olyan régen még csodájára jártunk az együttesnek… Most meg csodájára járnánk, ha sikerülne bent maradniuk…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.04.Spanyol Kupa
levante
1:2
athletic bilbao
Spanyol Kupa
2021.02.26.La Liga
levante
1:1
athletic bilbao
La Liga
2021.02.11.Spanyol Kupa
athletic bilbao
1:1
levante
Spanyol Kupa
2020.10.18.La Liga
athletic bilbao
2:0
levante
La Liga
2020.07.12.La Liga
levante
1:2
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Cadiz: 0-1

G.: Salvi Sánchez

Hát, ezt nem láttuk jönni. A San Mamés évek óta egy valóságos oroszlánbarlang, ahol még a legnagyobbak is megizzadnak. Most viszont a Cadiz – akik tavaly jutottak fel az élvonalba, most meg a fordulót megelőzően kiesőhelyen álltak – sikeres csatát folytatott, és három ponttal gazdagodott. Kellett ez nekik, méghozzá nagyon. A Bilbao pedig kezd lemaradni az élbolytól.

A kezdők:

Athletic Bilbao:

U. Simon – Lekue, Nunez, Alvarez, Balenziaga – Berenguer, D. Garcia, Vesga, Muniain – I. Williams, Sancet

Cadiz:

Ledesma – Carcelen, Haroyan, Cala, Espino – Salvi Sánchez, Jonsson, Fernández, Perea – Lozano, Sobrino

Két döntetlen után szeretett volna nyerni mindkét együttes, a hazaiak az Espanyol, valamint a rivális Real Sociedad ellen játszottak ikszet, míg a vendégek a Villarreal elleni 3-3-at követően hazai pályán nem bírtak a Mallorcával.

Meglepő módon a Cadiz támadólag lépett fel, a válogatott portása, Unai Simon nem unatkozott a kezdetektől fogva.

Az első támadást még megúszták a hazaiak – Alberto Perea lőtt mellé -, de a másodikat már nem. Egy beívelt labdát Anthony Lozano vett át, ám lövés előtt elcsúszott. Viszont pont így lett jó az érkező Salvi Sánchez számára, aki a megszeppent Simon mellett a hálóba lőtt. A kapus egyszerűen nem kapcsolt időben, nem tudta lereagálni a történéseket.

A Bilbao gyenge napot fogott ki, az első félidő abszolút a sárgamezes vendégeké volt. A 32. percben Alberto Perea a baszkok tizenhatosánál csent el egy labdát, majd – kissé önző módon – lőtt kapura, ez azonban nem okozott gondot Simonnak. Lozano fejese a 37. percből már neccesebb volt, de a portás ezt is megoldotta…

A labdát többet birtokolta a házigazda, de a kapu előtt veszélytelennek bizonyultak, Ledesma nem izzadt meg az első játékrészben…

A második félidőre fordult a játék képe, az Athletic Bilbao támadott, a Cadiz védekezett. Méghozzá jól. Sancet lövése még fölé szállt, később Unai Nunez fejesét kellett Ledesmának magához szorítania. A baszkok mindent megtettek, viszont a védelem és Ledesma is remek formában játszott, még Alvaro Negredo is visszajárt, sőt egyszer a kapu torkából fejelt ki egy bombát.

A lefújás után Marcelino szomorúan, de elismeréssel lépett oda kollégájához, belátta, hogy ezen az estén a Cadiz abszolút megérdemelten nyert…

Összefoglalás

Nincs információm arról, hogy a Levante csapatánál lenne sérült, vagy eltiltott. Utóbbi biztos, hogy nincs, bár Carlos Clerc és Pepelu már csak egy lapra vannak tőle. Sérült meg… Elvileg nincs, gyakorlatilag péntek estig még bármi lehet.

A baszkoknál van két régi sérült, Peru Nolaskoain már háromnegyed évvel ezelőtt, márciusban esett ki, Yuri Berchiche áprilisban, most hozzájuk csatlakozott Dani Vivian, a csapat belső védője. Nunez és Alvarez tudja pótolni a védőt, így nagy gond azért nincs.

Sokkal inkább ad okot az aggodalomra az, hogy nem megy a góllövés a piros-fehér mezeseknek. A Bilbaoban pedig remek csatárok vannak, gondoljunk csak Inaki Williamsre vagy Iker Muniainra, meg hát ott van Raúl Garcia, viszont az idő neki sem dolgozik, már nem bír annyit az a láb.

A baszkok rendre megszenvednek a Levante ellen, legyen a meccs a San Mamésban vagy a Ciutat Valenciában. Lehet, hogy a csapat még nem nyert bajnokit, de egyszer minden rossz sorozat véget ér.

Magunk részéről – habár kötelező lenne a győzelem – egy szűkös, gólszegény meccsre számítunk, ami valóban háromesélyes. Nincs jó formában a Bilbao, a Levante játékosai pedig nagyon vágynak már egy sikerre. Ebből bármi kisülhet. Így maradjunk az under 2,5-nél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső