Levante – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 27.
Levante
Teljesítmény:
V D V V V
  • Ciutat de València
  • Október 28. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán korai gondolat ez részünkről, de bőven lehetséges, hogy a bajnoki címért idén egy város két csapata fog küzdeni. A Barcelona gyengélkedése után azt mondjuk, már most kiszálltak a versenyfutásból, és bár ott a Real Sociedad, akik az élen vannak, ott a Sevilla, aki már tavaly is a három nagy mögött végzett, de igazán esélye a Real Madridnak és az Atletico Madridnak van. A matracosok címvédőként kezdték a bajnokságot, és most is ott vannak az élmezőnyben (negyedik helyen, három pontra az első helytől) pár nagyon kellemetlen eredmény már becsúszott. Kikaptak a Deportivo Alavéstől, iksz az Athletic Bilbao vagy a gyengélkedő Villarreal ellen… Szóval azért nem lesz sétagalopp, pedig Diego Simeone bizonyára címvédésre készül.

Most van esély a zárkózásra, mert az ellenfél a Levante együttese lesz, akik hasonlóan gyenge teljesítményt mutatnak, mint mondjuk a Getafe. Annál kicsit jobbat, mert öt pontot gyűjtöttek, míg a madridiak csak kettőt. De mindezt 10 meccsen. Győzelem nincs, csak egy rakás döntetlen és egy rakás vereség. Az elkerülhetetlen edzőváltás ott is megtörtént, három év után menesztették Paco Lópezt, a helyét pedig Javier Pereira vette át. Ahogy Quique Floresnek nem sikerült egyelőre életet lehelni a Getaféba, úgy Pereirának sem a Levantéba.

Milyen szép lenne – valenciai szempontból – egy Atletico Madrid elleni siker…

Csak épp nagyon kevés rá az esély. Az utolsó La Ligás meccsünk a Levante – Atletico Madrid meccs lesz.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Levante: 5-3

G.: O. Torres, Rafa Mir, Diego Carlos, Munir, Fernando ill. Morales (2), Melero

Nem fukarkodtak a gólokkal a csapatok, a Sevilla ötöt tudott vágni a gyengélkedő Levanténak. Ez jó hír Julen Lopetegui csapatának, az már kevésbé, hogy a kiesőhelyen álló valenciai csapat háromszor is mattolni tudta Bono kapust. A spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitányának lesz dolga, valószínűleg azóta már párszor videón megnézték a srácokkal, hogy pontosan milyen hibák is vezettek a kapott gólokig.

A kezdők:

Sevilla:

Dmitrovic – J. Navas, Koundé, Diego Carlos, Augustinsson – Fernando, Delaney – Suso, Torres, Munir – Rafa Mir

Levante:

Fernández – Miramon, Mustafi, Vezo, Clerc – de Frutos, Melero, Radoja, Martinez Andres – Soldado, Morales

A Sevilla szerkezetet váltott erre a meccsre, elhagyták a szokásosnak mondható 4-3-3-at és áttértek a 4-2-3-1-re. Ez támadásban aztán eléggé bejött, viszont a védekezésben van még hová javulni. A találkozó nyolcadik percében talált be először a Sevilla, egy hosszúra ívelt szögletet Oliver Torres lőtt el mesterien, bombagól lett a vége.

A 24. percben ismét a hazaiak szereztek gólt, ezúttal a csapat egyetlen éke, a Wolvestól megszerzett Rafa Mir örülhetett. A támadó a tizenhatos sarkán megverte védőjét egy csellel, majd a labdát a rövidbe húzta vissza. Fernández még bele tudott érni a labdába, de igazából csak beljebb segítette azt…

Várták a gólparádét innentől kezdve a hazaiak, ami meg is lett, csak nem feltétlenül úgy, ahogy ők gondolták. Szűk tíz perccel később ugyanis szépített a vendégcsapat, José Luis Morales lőtt Torreséhez hasonló bombagólt. Előtte Suso egyébként a jobboldali kapufát találta el, így 3-0 helyett 2-1-et mutatott az eredményjelző.

Azonban hamarosan jött a várva várt harmadik hazai találat, még a félidő lefújása előtt. Suso ívelt be a jobb oldalról, középen Diego Carlos emelkedett a legmagasabbra, 3-1…

Panaszunk a második félidőre sem lehetett, az 50. percben Munir El Haddadi távolról vette be Fernández kapuját, majd jött egy olyan tíz perc, ahol a Levante játékosai domináltak. Az 55. percben szépítettek megint, Dmitrovic hatalmas hibáját José Luis Morales használta ki, öt perc múlva meg már csak egy gól volt a difi a két csapat között, Gonzalo Melero talált be.

Az összezavarodott Sevilla rendezni tudta a sorokat, így nem kellett szomorkodni a szurkolóknak. A végeredményt Fernando állította be, a 64. percben Jesús Navas passzát váltotta gólra.

Ilyen meccseket általában a szombati FIFA partykon szoktam látni, nem a való életben… Ez nem panasz volt, csak egy észrevétel.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.20.La Liga
atletico madrid
0:2
levante
La Liga
2021.02.17.La Liga
levante
1:1
atletico madrid
La Liga
2020.06.23.La Liga
levante
0:1
atletico madrid
La Liga
2020.01.04.La Liga
atletico madrid
2:1
levante
La Liga
2019.05.18.La Liga
levante
2:2
atletico madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid – Real Sociedad: 2-2

G.: Suárez (2) ill. Sörloth, Isak

Szintén egy gólgazdag mérkőzést játszott egymással a címvédő és a jelenlegi listavezető. A Real Sociedad bánhatja, hogy nem tudták jobban megfogni Luis Suárezt, az uruguayi egymaga dolgozta le a kétgólos hátrányt, amit gondosan építettek fel a baszkok. Az egy pont is pont, de a három azért jobb lett volna számukra.

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Renan Lodi – De Paul, Koke, Lemar – Griezmann, Suárez, Joao Félix

Real Sociedad:

Remiro – Elustondo, Le Normand, Zubeldia – Zaldua, Guevara, Merino, Gorosabel – D. Silva – Isak, Sörloth

Tanári góllal indította a mérkőzést a Real Sociedad a hetedik percben. Lábról lábra járt a labda, szép, hosszú passzokkal operáltak a vendégek, az Atletico játékosai pedig nem tudták elhalászni a játékszert. Alexander Isak aztán Alexander Sörloth felé továbbított, a tavaly még a Lipcsében futballozó támadó Jan Oblak kapus mellett gurított a hálóba.

A következő helyzet is a Sociedadé volt, a 25. percben Sörloth és David Silva összjátékának végén utóbbi lőhetett kapura, szerencsétlenségére pont Oblakot találta el.

Ahogy az első félidőt, úgy a másodikat is góllal kezdték Imanol Alguacilék. Ezúttal a másik skandináv, Alexander Isak talált a hálóba, méghozzá szabadrúgásból. Az általa kieszelt terv tökéletesen működött, a labdát a sorfal szélére beálló két Sociedad játékos irányába lőtte el, akik szétrebbentek, így Jan Oblak túl későn vette észre a bogyót, 0-2.

Majdnem egy éve kapott ki az Atleti hazai pályán a bajnokságban utoljára, akkor épp a Levante verte őket, ez 2021. februárjában volt. A hazai veretlenség továbbra is él, mert a Real Sociedad nem tudott mit kezdeni Luis Suárezzel. Az egykori Barca kedvenc előbb a 61. percben talált be fejjel, majd a 74.-ben értékesített egy tizenegyest, így a végeredmény 2-2 lett.

Összefoglalás

Szegény embert az ág is húzza. Shkodran Mustafi, a csapat egyik nyári szerzeménye sérült meg a Sevilla elleni mérkőzésen, azt kell megoldani, hogy őt pótolni tudják. A helyettese valószínűleg Rober Pier lesz. A támadók közül José Luis Morales természetesen a kezdőben lesz, ahogy Roberto Soldado is maradhat, noha ő nemrég épült fel egy hosszabb sérülésből, nem nyerte még vissza a formáját, és az állóképességével is lehetnek gondok, hiszen nem mai gyerek.

Egyébként kétséges a szereplése még José Campanának, Roger Martinak és Sergio Postigonak.

Az Atleticonál Marcos Llorrente továbbra is hiányzik, ahogy Stefan Savic és Thomas Lemar is. Geoffrey Kondogbia neve mellett kérdőjel van.

Az edzőváltás egyelőre nem jött be a Levanténak, akik azért már tavaly is küzdöttek rendesen, idén valószínűleg sokkal nehezebb dolguk lesz.

Legutóbbi idegenbeli meccsét elveszítette az Atleti, ráadásul könnyű helyszínen, az Alavés otthonában. Nem kételkedünk, hogy szeretnének javítani, főleg, hogy az éllovasok is papíron könnyebb ellenfél ellen lépnek pályára.

A vendégek védelme teljes, bizonyára külön figyelmet szentelnek majd Moralesre, a két gólt szerző támadó megfogása létfontosságú. Nem gondolnám, hogy a Levante gólt tud szerezni, az Atleticonak kötelező hozni ezt a mérkőzést kapott gól nélkül.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső