Levante – Cadiz: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 19.
Levante
Teljesítmény:
V D D V V
  • Ciutat de València
  • Május 21. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Cadiz
Teljesítmény:
V V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tegnapi nap kimaradt, elnézést miatta, a héten megpróbállak kárpótolni benneteket 2-3 új tippel. Majd amennyi összejön, inkább nem ígérnék semmit. Csütörtökön nem lesz számunkra érdekes meccs, ma este kupadöntők – amikre tudjátok, nem igazán szeretek fogadni -, így hát péntekre ugrunk, amikor is egy találkozót rendeznek: A Levante – Cadiz mérkőzést.

A Levante és a Cadiz már biztonságban, a vendégcsapat az egyetlen újonc, aki tudott valamit mutatni, a többiek (Elche, Huesca) viszont még a kiesés ellen küzdenek. Lehet, hogy csak az egyikük esik ki, lehet, hogy mindketten. Érdekes lesz.

Mondjuk arra kevés esélyt látok, hogy a Valladolid megússza, az utolsó fordulóban a bajnoki címre pályázó Atletico Madridot fogadják. Közben az Elche a Valenciával, az Huesca pedig az Athletic Bilbaoval…

No, de most nem róluk van szó, hanem a mi két csapatunkról. Ősszel izgalmas meccset játszottak, akkor 2-2 lett a vége. Most vajon mire számíthatunk tőlük?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Getafe – Levante

A valenciaiak eléggé leadták a szezon végét, ennek ellenére a gyenge hátsó ellenfelek miatt megúszták a dolgot. Az utolsó tíz meccsükön (ezt is beleszámítva) hétszer kaptak ki, kétszer játszottak döntetlent és csak a sereghajtó Eibart verték.

A két csapat közül a Getafe számára volt fontosabb a találkozó, a Levante viszonylag magabiztosan várhatta a folytatást, mármint bent maradás szempontjából. Merthogy amúgy nem lehetnek túl magabiztosak a Turia-parti csapatnál, az előbb említett okokból kifolyólag.

A Getafénak viszont nagyon kellett a három pont, szerencsés esetben már ezután a meccs után megnyugodhattak. És ez egy szerencsés eset volt számukra.

Már a 13. percben sikerült mattolni Cardenas kapust, ezt egy Levante hiba előzte meg: Marc Cucurella és Enes Unal együttes erővel vették el a labdát Rubén Vezotól, az egykori Barca középpályás egy másik egykori Barcásnak passzolt, Carles Alena lövése után örülhettek a kékmezesek.

A vezetés negyedórán át tartott, a 30. perc hozta meg a Levante egyenlítő gólját. Jorge De Frutos kapott egy hosszú indítást, amit a tizenhatoson belül, amit lekészített lövésre, érkezett Gonzalo Melero és a bal alsóba csavart.

Habár a labda sokkal többet volt a vendégeknél (34-66 volt a labdabirtoklás) a Levanténak csak ez az egy kaput eltaláló lövése volt a 90 perc alatt, a Getafe sokkal veszélyesebb volt az ellenfélre. Az első félidőben még volt egy kapufájuk, a másodikban Cucurella lövése épphogy mellé gurult.

A meccs nem maradt 1-1, a győztes gólt Takefusa Kubo, a Real Madridtól kölcsönkapott japán fiú rúgta, köszönhetően annak, hogy Cardenas a 84. percben elkapcsolta a labdát. A kis japán megforgatta a védőjét, majd ballal bombázott a kapuba.

A meccs végén még egy kiállítás borzolta a kedélyeket. David Timor érthetetlen módon nyakon könyökölte Mickael Malsát, majd – hogy még nagyobb zűrbe keverje magát – ő is földre zuhant fájdalmas arccal. A videóbírók korában mire gondolt?!

Na, mindegy, a meccset így is megnyerték a madridiak, ezzel pedig – a többi eredmény miatt – a jövő évet is az első osztályban kezdik.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.19.La Liga
cadiz
2:2
levante
La Liga
2017.07.24.Barátságps Mérkőzés
levante
2:1
cadiz
Barátságps Mérkőzés
2017.04.22.La Liga 2
cadiz
1:1
levante
La Liga 2
2016.11.12.La Liga 2
levante
0:0
cadiz
La Liga 2
2016.09.07.Spanyol Kupa
cadiz
3:2
levante
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cadiz – Elche

Két újonc, a vendégek nagy bajban, de remény még van. Pláne így, hogy megnyerték a Cadiz elleni meccset. De szerintem az Elchétől mindenki elcserélné ezt a győzelmet a Cadiz teljes szezonjával, ők már teljesen nyugodtan, hátradőlve figyelhetik a befejezést.

Utoljára 2018-ban, még a másodosztályban nyert a Cadiz, és a sorminta folytatódott, most sem tudtak három ponttal gazdagodni. Pedig a vezetést ők szerezték meg, egy kezezés után José Mari váltott gólra egy tizenegyest.

Már az első félidőben nagyon nyomtak a vendégek, de akkor még nem sikerült bevenni David Gil kapuját. De a másodikban már igen. Nem is egyszer. Pere Milla egyenlített az 57. percben, egy szép csel után ballal lőtt a kapus szemei közé, majd Diego Gonzalez egy kapufáról kipattanó labdát pofozott a hálóba, ezzel pedig már a vendégek vezettek.

Az utolsó találat a meccs 88. percében esett, az Atletico ellen tizenegyest hibázó Fidel állította be a végeredményt.

Ezzel az Elchének 33 pontja van, az utolsó fordulóban dől el a sorsuk, ami igazából a saját kezükben van. Ha nyernek, bent maradnak.

Összefoglalás

Van még lehetőség előrébb lépni mindkét együttesnek, de az már annyira nem számít egyiküknek sem. Ami motiváló lehet a Levante számára, hogy végre közönség előtt, saját pályájukon szépen búcsúzhatnak el a 2020/2021-es szezontól.

Ennél talán többet vártunk tőlük – én legalábbis -, de a szezon vége nagyon rosszul sikerült.

A Cadiz számára a cél teljesült: Bent maradtak a La Ligában. Innen lehet építkezni, de azt hiszem, hogy a következő szezon is nehézségekkel lesz tele. Majd meglátjuk.

Hazai pályán a Levante játszotta – az Elche mellett – a legtöbb döntetlent, összesen nyolc alkalommal ikszeltek, emellett öt-öt vereség, illetve győzelem jött össze a valenciai városi stadionban.

A csapatból José Campana és Nikola Vukcevic nem játszhat, illetve van pár játékos, aki az eltiltás közelében van, amit a következő szezon első fordulójában töltenének majd le.

A Cadiz viszont kifejezetten jó idegenben, a csapat hatszor nyert, ötször ikszelt és hétszer kapott ki. Náluk Jairo Izquierdo van veszélyhelyzetben, sérültjük nincs.

Az őszi meccsen tehát 2-2-t játszottak, előtte évekig nem játszottak. Tét nincs, cél nagyon nincs, egy közönségszórakoztató meccsel lehet búcsúzni az idei szezontól. Én magam most a döntetlen mellett vagyok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső