Lille – Ajax: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 16.
Lille
Teljesítmény:
D N N N N
  • Stade Pierre Mauroy
  • Február 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Ajax
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, itt is a másik Európa Liga mérkőzés, a Lille – Ajax. Rájár mostanság a rúd a hollandokra, nem elég, hogy kiestek a Bajnokok Ligájából, de még a kapusukat is elveszítették egy évre. A történet egyébként… Mit ne mondjak, elég érdekes. André Onana, a kameruni válogatott 24 esztendős portását még októberben „szedték ki” doppingtesztre, és a vizeletében egy tiltott anyag is megjelent. Onana hiába bizonygatta, hogy esze ágában sem volt bundázni, csak véletlenül a feleségének felírt gyógyszert vett be egy rosszulléte miatt (?), az UEFA nem kegyelmezett és február 5-től kezdve egy éven át nem léphet pályára a kapus. Legalább, a bajnokságban nincs gond a hollandoknál, magabiztosan, hat ponttal vezetik az Eredivisie-t.

Ellenfelük a francia bajnokság éllovasa, viszont nekik is ügyelniük kell, már a sarkukat tapossa a címvédő PSG. Különösebb allűrök nélkül hozzák a szezont, semmi hír, csak teszik a dolgukat. Most azonban eldől, melyik a fontosabb: A bajnokság vagy az Európa Liga?

Mi történt az ősszel?

Nem csak arra fogok kitérni, hogyan szerepeltek a csoportkörben, de arra is, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak mostanában…

Lille

A franciák a nyáron elvesztették legjobb góllövőjüket (pontosabban elképesztő összegért cserébe eladták), de jól tudták pótolni Osimhent, aki a Napoliban egyébként nem igazán találja meg egyelőre önmagát. Talán sokan felhúzták a szemöldöküket, amikor a veterán Burak Yilmazt leigazolták, de a török megrázta magát és ő a legjobb góllövője a csapatnak. Mellette érkezett még Jonathan David, aki nehezen lendül bele, de talán lassan elkapja a fonalat.

Kihasználva a PSG gyengélkedését az élre kúsztak, és eddig nem voltak hajlandók átadni a helyüket senkinek, de a hétvégén botlottak, így már csak egy pontra vannak tőlük Neymarék. Rossz hír, hogy a korábban említett Burak Yilmaz január közepén megsérült, és most sem lesz bevethető az Ajax ellen.

A bajnokságot kiveséztük, jöjjön az EL-csoportkör! Ahol a Lille az AC Milannal vívott ádáz csatát az első helyért, a csoport harmadik és negyedik tagja a Sparta Praha és a Celtic volt. Különösen a skótok teljesítettek gyengén, mégis miattuk nem lett meg a csoportelsőség, mert az utolsó fordulóban a Celtic Parkban 3-2-re nyertek a franciák ellen, így nekik (a Milan győzelme miatt) meg kellett elégedniük a második hellyel.

Hellyel-közzel jó focit játszottak, a Giuseppe Meazzában aratott 3-0-s győzelmük emlékezetes mérkőzés volt.

Előző meccs eredménye
2019.11.27.Bajnokok Ligájá
lille
0:2
ajax
Bajnokok Ligájá
2019.09.17.Bajnokok Ligájá
ajax
3:0
lille
Bajnokok Ligájá
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ajax

Onanáról már meséltem, nézzük, hogy alakult az őszi szezon a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában az Erik Ten Hag vezette Ajaxnak. Kezdjük a Bajnokok Ligájával. Mivel itt vannak az EL-ben, kitalálható, hogy a harmadik helyen végeztek a csoportjukban. Nem sokon múlt a továbbjutás, de a Liverpool és az Atalanta jobbnak bizonyult a végelszámolásnál. Minden az utolsó fordulóban dőlt el, amikor hazai pályán fogadták a bergamóiakat. Akkoriban nem igazán ment az olaszoknak, sokszor csak lézengtek a pályán, de az Ajaxnak mindenképp szüksége volt a győzelemre, ha a második helyen tovább akart menni. Az már korábban eldőlt, hogy a Pool első helyen kvalifikálta magát a legjobb 16 közé.

No, szóval Amszterdam, Ajax – Atalanta, fontos mérkőzés. És Ajax vereség… Egygólos meccs volt, összesen három kaput eltaláló lövéssel, egy hajrában begyűjtött hazai piros lappal, és egy vendégek által szerzett góllal. Luis Muriel a 85. percben törte szét a holland álmokat, maradt az EL.

A bajnokságban nincs gond, két vereséget gyűjtött be ez idáig a csapat, 17 győzelem és 2 döntetlen mellett, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a második helyezett PSV Eindhoven.

Legjobb gólszerzőjük Dusan Tadic (10 gól), őt követi szorosan Antony és Davy Klaassen. Apropó, Klaassen! A középpályás valósággal szárnyal, mióta elhagyta a Werder Brement, ez a statisztikáiból is látszik. Visszakerült a válogatottba is, szóval vele nagyot nyert a gárda.

Összefoglalás

A hétvégén a Lille bukott két pontot, hazai pályán nem bírtak a Bresttel, ami elég meglepő. Hiába van ott Yazici, néha Davidnek is megy a játék, de azért ilyenkor kiderül, hogy jó az öreg a háznál, kegyetlenül hiányzik Burak Yilmaz a csapatból. Félő (nekik félő, nem nekem…), hogy hamarosan már a PSG lesz az első helyen. Nem adok öt fordulót, és így lesz. Ha nem, akkor… Majd kitalálok magamnak valamilyen büntetést.

Más hiányzója egyébként nincs a csapatnak, legalábbis nem találtam róla információt, hogy bárkinek ki kellene hagyni az odavágót.

Az Ajaxnál is csak a már ismert Onana-ügy ad hiányzót, őt a rutinos Martin Stekelenburg fogja pótolni a szezon hátralévő részében.

Veszélyes futballt játszik az Ajax, általában három támadóval a fedélzeten, de a középpályásokat sem kell félteni az ellenfél kapuja előtt.

Kérdés, mennyire akarnak kinyílni az első meccsen. Egy ilyen kieséses rendszer mindig okoz bonyodalmakat abból a szempontból, hogy ki mennyit kockáztat már rögtön az elején? Általában senki nem olyan bolond, hogy nekimenjen a másiknak, így itt is visszafogott focira számítok.

A Lille küszködik a gólszerzéssel a legjobbja nélkül, ettől függetlenül okoztak ők már ebből a szempontból kellemes meglepetést.

Nagyon valószínűnek tartom, hogy nem dől el az első felvonásban a párharc, ahhoz túl jó ez a két csapat. Reális eredmény lehet a kevés gól, és reális lehet egy döntetlen is. Én most az utóbbi mellett teszem le a voksom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső