Lille – Dijon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 30.
Lille
Teljesítmény:
N N N V N
  • Stade Pierre Mauroy
  • Január 31. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dijon
Teljesítmény:
V D D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Élre állt a francia első osztályú bajnokságban az Olympique Lyon csapata, de valószínűleg ez csak egy ideiglenes állapot, egy mérkőzéssel többet játszottak Rudi Garciáék, tegnap a Bordeaux csapatát verték 2-1-re. Ahogy azt mi is megjósoltuk.

A Lille így győzelmi kényszerben van, minden bizonnyal a PSG is behúzza a saját meccsét (a Lorient-hoz látogatnak), egy rossz eredménnyel lépéshátrányba kerülnének Burak Yilmazék. Aki most nem segítheti góljaival a csapatot sérülés miatt, így a Yazici – Jonathan David kettősön a sor, hogy szállítsák a gólokat. David a múltkor győztes gólt szerzett a Rennes ellen, talán hamarosan maga mögött hagyhatja ezt a rossz periódust, amikor heteken át nem talált az ellenfél kapujába.

Ja, egyébként Lille – Dijon meccset rendeznek, papíron könnyű dolga lesz a hazaiaknak, a Dijon kiesőhelyen áll, szerdán pótolták elmaradt meccsüket a Lorient ellen, igazi hatpontos csata volt,amelyből a Dijon jött ki rosszabbul, hiába a koronavírus okozta gond, a Lorient 3-2-re diadalmaskodott, és elkerült az utolsó helyről.

Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Rennes – Lille

Nem ez volt a legélvezetesebb, a leggólgazdagabb vagy a legizgalmasabb a Ligue 1 21. fordulójából, de egy nagyon fontos győzelmet arattak Galtier fiai. A Rennes veszélyes csapat, nem hiába végzett tavaly bronzérmesként – és itt most felejtsük el, hogy a bajnokságot féltáv után lefújták.

Sok helyzetet nem kell megosztanom veletek, a legelején Mouassa lőtt el kapásból egy labdát, de Maignan nagyon magabiztosan fogta a próbálkozást, a másik oldalon Jonathan David ziccert hibázott, pontosabban Salin mentett szögletre.

Aztán jött a vendégek gólja, a mérkőzés egyetlen találata. Elég kaotikus gól volt. A beívelt szöglet veszélyesen kanyarodotott a kapu felé, Salinnak ki kellett tolni a labdát, mert beakadt volna a hosszúba. Szerencsétlenségére épp Jonathan David elé ütötte, akiről meg teljesen megfeledkeztek a védők, így a fekvő kapus mellett volt helye ellőni a játékszert.

Jó kérdés, hogy hol voltak a védők, és nagyon peches volt Salin is.

A meccs végig kiegyenlített játékot hozott, nagyobb helyzet nélkül. Vagyis nem, még David gólja után Yazici is ziccerbe került, azt a lövést Salin bal kézzel kitolta. A Rennes is támadgatott, de Maignannak nem igazán adtak munkát, általában a lövések, akciók elhaltak az utolsó védőben, két ilyen szituáció is volt.

Nehéz meccs volt, de – mondom még egyszer -, nagyon fontos három pontot szereztek a vendégek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Ligue 1
dijon
0:2
lille
Ligue 1
2020.01.12.Ligue 1
dijon
1:0
lille
Ligue 1
2019.11.30.Ligue 1
lille
1:0
dijon
Ligue 1
2019.03.03.Ligue 1
lille
1:0
dijon
Ligue 1
2018.10.20.Ligue 1
dijon
1:2
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lorient – Dijon

Utólag gondolkozva butaság volt megtippelnem ezt a meccset. Akkora katyvasz volt, hogy hétfőn este még az sem volt biztos, hogy megrendezésre kerül egyáltalán a találkozó. Nem ez lett volna az első, hogy elhalasztják, hiszen eredetileg 15-én kellett volna lejátszani, de a koronavírus közbeszólt, nagyon csúnyán betört a Lorient csapatához, összesen körülbelül 30 ember kapta el a vírust.

Igazán fontos volt mindkét csapatnak, hogy behúzzák ezt a meccset, ez végül a hazaiaknak sikerült.

Az iramra, a gólok számára egyébként egyáltalán nem lehetett panasz, összesen 5 gólt láthattunk, fordulat is volt, a Lorient szerzett vezetést, fordított szinte azonnal a Dijon, a második félidőben pedig a Lorient tette meg ugyanezt.

Kezdjük az elejéről: A 30. percben Trevoh Chalobah góljával indítunk, az angol 17 méterről, okosan helyezett a kapuba egy beadás után kifejelt labdát, de tíz perccel később már egyenlített is a Dijon, Boey passzát Ecuele váltotta gólra, két perc múlva meg már a vendégeknél volt az előny, itt Sammaritano adta a gólpasszt, Baldé meg mattolta a Lorient kapusát.

A szünet után viszont sokkal jobban kezdett játszani a Lorient, ennek pedig meg is lett az eredménye. Az egyenlítő gólt egy szép akció végén Moffi kotorta be, majd hosszú ideig nem esett egy találat sem.

És hogy mi kellett a győztes gólhoz? Egy hatalmas Racioppi hiba. Már a 95. percben jártunk, amikor szabadrúgást végezhetett el a Lorient. A beívelést Gravillon fejelte kapura, Racioppi fogta a labdát, de a védés közben az olasz kapus átcsusszant a gólvonalon.

Nem lehet könnyű egy ilyen góllal kikapni, Racioppi hibája sokba kerülhet a Dijonnak…

Összefoglalás

Jelenleg három 15 pontos csapat szerénykedik a kiesőhelyeken, ill. az osztályozós helyen: A Lorient, a Dijon és a Nimes. Ők nagy csatát fognak vívni, és épp ezért lett volna fontos a Dijonnak a győzelem, hogy egy kicsit fellélegezhessen, és meglépjen a másik kettőtől.

Nem sikerült, de menni kell tovább. A Lille ellen baromi nehéz dolguk lesz, nem is látok sok esélyt arra, hogy akár csak meg tudják őket szorongatni, de azért az esély megvan rá, a meccs itt is kilencven percig tart, a labda gömbölyű, és egyéb klisék.

De menni fog-e az ellen a Lille ellen, aki ősszel simán verte őket 2-0-ra? Az ellen a Lille ellen, akik a bajnoki címre hajtanak? Akik hazai pályán csak hét gólt kaptak 11 fellépésen?

Nem, nem tartom valószínűnek. Még Burak Yilmaz hiánya sem számíthat ebben az esetben, a pályán levő játékosoknak kötelező megoldani ezt.

Ettől függetlenül nem számítok sok gólra, így az egyik tippem az under 2,5, a másik pedig az, hogy akár Yilmazzal, akár nélküle, de nyerni fog a Lille.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső