Lille – Lyon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 30.
Lille
Teljesítmény:
D D N N N
  • Stade Pierre Mauroy
  • November 01. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lyon
Teljesítmény:
N N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, máris itt a következő francia tipp, és úgy hiszem, ezt nevezhetjük nyugodtan a forduló rangadójának, ugyanis Lille – Lyon meccset rendeznek. A Lille ugyan elveszítette Victor Osimhent, aki igazi gólvágó volt a csapatban, de úgy tűnik, sikerült pótolni és rendezni tudták a sorokat, jelen pillanatban ők az egyetlen csapat, akik nem szenvedtek vereséget a Ligue 1-ben.

Rudi Garcia együttese kissé beragadt, de ők is kezdenek felébredni, utolsó két meccsüket megnyerték, legutoljára pedig már a játék is rendben volt. Végül mindegyik nagyobb sztár náluk maradt, ami egy újabb sikeres szezont vetíthet elő számukra, de csak hazai környezetben, ugyanis sem a BL-ben, sem az EL-ben nem szerepelnek, köszönhetően a csonka francia idénynek, amit a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítani.

Egész jó kis csata várható, nézzünk be a színfalak mögé!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nice – Lille

Fölényesen húzta be meccseit a Lille, egészen a múlt hétig, amikor Nizzában léptek pályára. Bár itt is ők számítottak esélyesnek, a Nice végül egy pontot otthon tudott tartani.

A szakadó esőben lejátszott találkozó első félidejében gól nem született, azonban ígéretes lehetőségek voltak mindkét oldalon.

Előbb André lőtt távolról, a lövésben olyan erő volt, hogy Benitez csak belebokszolni tudott, később Burak Yilmaz veszélyeztett közelről – a lövés az oldalhálóban kötött ki -, a kettő között pedig Robson Bambu fejelhetett, ezt a kísérletet Maignan védte.

Gólok a második félidőben jöttek, igazságosan elosztva: egyet a Lille, egyet a Nice szerzett. Nem ebben a sorrendben, merthogy a vezetést az 50. percben a hazaiak szerezték meg. Claude Maurice látta meg, hogy Dolberg megjátszható, hozzá passzolt, a dán lefutotta védőjét, majd hanyag mozdulattal átemelte a labdát a kapus felett.

Sokáig nem örülhettek azonban a vezetésnek, mert az 58. percben jött az egyenlítés: Burak Yilmazt játszotta meg Luis Araujo, a veterán török mellel átvette a labdát, majd kapásból bombázott Benitez kapujába.

Összességében mondhatjuk, hogy igazságos eredmény született.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.08.Ligue 1
lille
1:0
lyon
Ligue 1
2020.01.21.Francia Ligakupa
lyon
4:3
lille
Francia Ligakupa
2019.12.03.Ligue 1
lyon
0:1
lille
Ligue 1
2019.05.05.Ligue 1
lyon
2:2
lille
Ligue 1
2018.12.01.Ligue 1
lille
2:2
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lyon – Monaco

Ahogy említettem, a Lyon nagyon meggyőző játékkal rukkolt elő a Monaco elleni mérkőzésen. Már az első félidőben magukhoz ragadták a kezdeményezést és már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát. Négy gólig meg sem álltak, a Monaco pedig tehetetlenül figyelte, ahogy rommá verik őket 45 perc alatt.

Pedig az első óriási helyzet a vendégeké volt, de Lopes védeni tudta a közelről érkező fejest. Onnantól kezdve viszont a Lyon magára talált és Memphis Depay góljával megszerezte a vezetést. Egy szép kontra végén Aouar hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe. Depay egy az egyben maradt a kapussal, és a kapu jobb oldalát választotta.

Sokáig semmi nem történt, majd a 34. percben újra lecsaptak a hazaiak. Ismét a sebességkülönbséget használták ki, Kadewere futotta le emberét a jobb oldalon, középre passzolt, ahol Ekambi felpörgette magának a labdát és belőtte a második lyoni gólt.

Amelyet még kettő követett a félidő végéig. A 41. percben Aouar talált be egy tizenegyesből (jogosan ítéltek büntetőt a Lyon javára!), majd a 44. percben újra jött Toko Ekambi. Ezzel a szünetben 4-0-ra vezetett a Lyon.

A második félidő legelején a Monaco is büntetőhöz jutott, ezt Ben Yedder értékesítette, bár nagyon közel járt Lopes ahhoz, hogy kivédje a lövést.

Innentől kezdve viszont több gól nem esett, a Lyon kényelmesen futballozhatott előnye tudatában, a Monaco pedig hiába vetett be mindent, nem sikerült közelebb zárkózni.

Még egy piros lap maradt a végére, Bard volt durva, amiért azonnal kiállította őt a játékvezető.

Egy félidőnyi futball elég volt egy fölényes és kényelmes győzelemhez.

Összefoglalás

Nehéz meccs vár… Hát, mindkettejükre, nem hiába rangadó ez a javából. A végeredményt meghagyom másnak, ugyanis ez számomra olyan mérkőzés, ahol mindkét oldalon van pro és kontra érv, miért is egyik vagy másik csapat nyerheti a meccset. Mondjuk ilyenkor logikus döntés a döntetlen, nem? Nem! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább úgy fogalmazok: Ha vannak ellenérzéseitek, hagyjátok. Nem éri meg.

Itt viszont elindulhatunk egy másik irányba, méghozzá, hogy tudnak-e mindketten gólt szerezni. Az elmúlt találkozóik erre reményt adnak, tekintve, hogy utolsó 10 meccsükből 6 ilyen eredményt hozott.

A Lyon csatársora még mindig félelmetes véleményem szerint, Aouar pedig még mindig egy óriási tehetség. Depayról és Ekambiról nem is beszélve… Ja, és akkor szót sem ejtettem Moussa Dembele-ről.

A túloldalon is hasonló a helyzet, bár Burak Yilmaz már kezd magára találni, de Jonathan David még mindig adós a gólokkal, pedig benne hatalmas potenciál van.

Nem gondolnám, hogy egymásnak fognak esni már a meccs elején, de egy korai gól mégis sokat lendítene az esélyeinken. Tartom magam, mindkét fél gólt szerez, remek kis szorzót adnak rá a fogadóirodák, szóval bátran ajánlom nektek is!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső