Lille – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 04.
Lille
Teljesítmény:
N D D N V
  • Stade Pierre Mauroy
  • December 06. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eleget időztünk Angliában, lépjünk át a Ligue 1-be, ahol vasárnap ebéd után egy nagyon jó kis francia első osztályú rangadót láthatunk, a Lille – Monaco mérkőzést. A Monaco az utóbbi években szerepelt már jobban, de azért Niko Kovac edzősködésének kezd nyoma lenni, mintha valami történne a hercegségben. A Lille pedig rövidesen a PSG egyik legnagyobb kihívója lehet, ha nem is idén (bár, ha így folytatják Neymarék…), de jövőre valószínűleg bekopogtatnak majd a bajnoki címért. Kérdés, hogy mekkora sikerrel. Vagy hogy egyáltalán képes-e bárki megtörni a párizsiak hegemóniáját. A Ligue 1 rangadója következik!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne – Lille

Mint kiderült, beérhette volna a Lille csapata az éllovas PSG-t, hiszen ők hazai pályán botlottak a Bordeaux ellen, de a Lille sem tudott nyerni. Pedig aztán nem egy nehéz ellenfélhez látogattak, a St. Etienne jól kezdett, majd olyan mélyrepülésbe kezdett, mint a Bielefeld Németországban vagy a Sheffield Angliában. Zsinórban hét bajnoki vereség, a mostani vendégeiktől mégis pontot csentek.

Nem ez az első eset, hogy a Lille vendégként totálisan beragad az első félidőben. Ez a Brest ellen a vesztüket okozta, három gólt kaptak 45 perc alatt (aztán csak két szépítő gólra futotta), most pedig csak a zöldmezesek rohamoztak. Egy kanyi Lille-helyzetet sem tudtam feljegyezni.

A St. Etienne balbekkje egy izmos bombával akarta meglepni Maignan-t, de a kapus résen volt, de a hazaiak nem álltak le, támadtak tovább. A 33. percben Bradarics nagy hibájából jött össze a St. Etienne vezető gólja. Egy hosszú indítást akart hazafejelni, közben elcsúszott és esés közben magával rántotta Khazrit. A bíró büntetőt ítélt, a sértett meg belőtte a labdát…

Még egy lehetősége volt Hamoumának, itt ismét Maignanra volt szükség.

És ahogy a Brest ellen, itt is a második félidőben támadtak fel. Az egyenlítő találat a 65. percben esett (előtte még fejelt egy kapufát Andre), a Jonathan Davidet kiszorító Ikone váltotta gólra Burak Yilmaz letett labdáját.

Bánhatja az átaludt első félidőt Galtier mester…

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.21.Ligue 1
monaco
5:1
lille
Ligue 1
2019.12.17.Ligue 1
monaco
0:3
lille
Ligue 1
2019.03.15.Ligue 1
lille
0:1
monaco
Ligue 1
2018.08.18.Francia Ligakupa
monaco
0:0
lille
Francia Ligakupa
2018.03.16.Ligue 1
monaco
2:1
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monaco – Nimes

Könnyed győzelemmel hangolt a Lille elleni rangadóra Niko Kovac csapata, a Nimes nem okozott nehézséget Ben Yedderék számára.

Az első félidőben már többször helyzetbe kerültek, Fabregas közeli lövését még védeni tudta a vendégek kapusa, de Sofiane Diop remek lövésével már nem tudott mit kezdeni. Ez a gól a 19. percben esett. Ezután sem álltak le a hazaiak, miközben a Nimes a félpályát is alig tudta átlépni. További találatok nem estek a félidőben.

Fordulás után viszont igen, ezt azonban megelőzte egy belépő, Deuax nem szándékosan rúgta fel a hazaiak játékosát, de a talpa és Diop sípcsontja találkoztak. A játékvezető a videófelvétel megtekintését követően azonnali piros lappal állította ki a vétkest.

És aztán három percen belül két gólt kaptak a hazaiak. Már az emberhátrány is elég volt, de ez a két gól tényleg mindent lezárt. Gelson Martins szép fejesét Kevin Volland közeli gólja követte.

Ezzel a Monaco negyedik, ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a Lille.

Összefoglalás

Nem csak a Lille és a Monaco állnak 23-23 ponttal, ne feledkezzünk meg a Lyonról és a Montpellier-ről sem, ők is így állnak, őket pedig 21 ponttal követi az Olympique Marseille.

Rég nem volt ennyire szoros az élmezőny, négy csapatnak is látótávolságban van az első hely, de természetesen az nem elvárható, hogy a Montpellier jó formája sokáig kitartson… Aztán a fene tudja…

Mindenesetre maradjunk a mi meccsünknél, fogunk még idén foglalkozni a Lyonnal is meg a Montpellier-vel is.

Kettejük meccsei ritkán szólnak az unalomról, a legutóbb például nagyon elkalapálták Galtier fiait, 5-1-re nyert hazai pályán a Monaco.

De az idei bajnokságban is az jellemző a csapatra, hogy hazai pályán erősek, idegenben szórják a pontokat. Három vereséget számlálnak (öt meccsen), kikaptak a Rennes-től, a Bresttől és a Lyontól is.

A Lille viszont még nem kapott ki hazai pályán, 4 győzelmük és 2 döntetlenjük van.

Ami náluk továbbra is aggasztó, hogy a nyáron szerződtetett – és egyébként nagyon tehetséges – kanadai, Jonathan David továbbra is majdhogynem gólképtelen. Majdhogynem, mert egy gólt már szerzett, de azért tőle sokkal többet vártak. És biztos vagyok benne, hogy többet, mint a veterán Burak Yilmaztól, aki viszont szépen lövi a gólokat.

Odaát is jó a helyzet csatár-téren. Kevin Volland és Wissam Ben Yedder nagyszerű párost alkot, és általában a szélsők (legutóbb Diop és Martins) is felfejlődik a támadásokhoz, nem ritka, hogy gólt szereznek.

Alapból azt gondolom, hogy a Lille le tudja győzni a Monacot, akik idegenben valóban nem annyira veszélyesek, mint otthon, másrészt gólokat is várok a találkozótól. Legalább 3-at, azaz egy over 2,5 nálam játszani fog ezúttal. De ha a kettő közül csak egyet választhatnék, akkor a hazai győzelemre voksolnék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső