Lille – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 12.
Lille
Teljesítmény:
N N V V D
  • Stade Pierre Mauroy
  • április 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Montpellier
Teljesítmény:
D N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb döntő vár pénteken a Lille csapatára, ezúttal egy erős ellenféllel, a Montpellier-vel csapnak össze. Továbbra is hárompontos előnyük van a PSG-vel szemben, innentől már csak annyi a feladatuk, hogy a hátralévő meccseiken ne hibázzanak. Hát… Csak ennyi…

Nehéz meccs lesz, mert a Montpellier az Olympique Marseille ellen veszettül jól játszott, és egy remek találkozón 3-3-as döntetlen született. Számítottunk a sok találatra, azt tippeltük, hogy 2,5-nél több gól lesz, sosem fogták vissza magukat a felek egymás ellen.

A Lille az első akadályt sikerrel vette, pénteken a Metzhez látogattak, akik bizonyára nagyon fáradtak voltak. Hétvégén bajnoki, hétközben kupameccs – ráadásul hosszabbítással -, szóval a vendég siker borítékolható volt. De azért ez nem volt egy sima meccs…

Véleményem szerint még két necces meccse lesz Yilmazéknak. Az egyik most, a másik pedig jövő héten az Olympique Lyon ellen. Ha ezeken megszerzik mind a hat pontot, akkor letaszíthatják a Paris Saint-Germaint a trónról.

Kíváncsian várjuk, mi fog történni a Lille – Montpellier bajnokin.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Metz – Lille

Nagy fölényben játszott a hazai csapat az első félidőben – már, ami a kapura lövéseket illeti. Nyolc alkalommal próbálkoztak meg vele, Maignan eszén viszont nem tudtak egyetlen alkalommal sem túljárni. Pedig lehetőségük lett volna rá. Jó harminc méterről végezhetett el szabadrúgást a Metz, a legurított labdát kapura tűzték, azonban a blokkban elakadt. Így viszont a tizenhatoson belül tartózkodó csapatkapitány, Boyé próbálkozhatott újra. Lövése a másik kapitány, José Fonte kezét érintette, így egy rövid reklamálás után a bíró videón is megnézte az esetet, és tizenegyest ítélt. Aaron Iseka Leya állt a labda mögé, aki már február óta volt gólképtelen, és a sorozatot most sem tudta megszakítani, mert Maignan kiütötte a lövését.

A félidő 0-0-s döntetlennel zárult tehát, de a Lille magához képest kifejezetten gyengén játszott.

A második félidő eleje is inkább a hazaiakról szólt. No meg Maignanról. Leya elleni második meccsét is a kapus nyerte, később a kapufa is vele volt – Sarr lövése Botman lábán pattant meg -, végül aztán az első igazán nagy helyzetből a Lille szerzett előnyt. Renato Sanches lőtte ki Burak Yilmazt, a török végig azt sugallta, hogy a hosszúba fogja lőni a labdát, végül szétbombázta a rövid felsőt.

A hátralévő fél órában a Metz megpróbálta visszahozni a meccset, de a 89. percben megkapták a másodikat: A Lille másik pályán levő török játékosa Zeki Celik egy kisszögletnél használta ki, hogy a kutya nem figyel rá, ez nagy védelmi hiba volt. Ő köszönte szépen, és bebiztosította csapata győzelmét.

Nagyon nehéz szülés volt, a Metz sokkal jobban játszott annál, minthogy kétgólos vereséget szenvedjenek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.23.Ligue 1
montpellier
2:3
lille
Ligue 1
2019.12.13.Ligue 1
lille
2:1
montpellier
Ligue 1
2019.02.17.Ligue 1
lille
0:0
montpellier
Ligue 1
2018.12.04.Ligue 1
montpellier
0:1
lille
Ligue 1
2018.03.10.Ligue 1
lille
1:1
montpellier
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Montpellier – Olympique Marseille

Ha nem is tudtuk, de sejtettük, hogy a két gárda nem fog finomkodni egymással, általában nem az unalomról híresek a meccsek, amiket egymás ellen játszanak. Így annyit tippeltünk csak, hogy mindkét együttes gólt fog szerezni, ami elég hamar be is jött, onnantól kezdve pedig már csak élvezni kellett a mérkőzést.

Az élvezeti faktorral gond nem volt, rögtön a meccs kezdete után Andy Delort tett róla. Kapott egy remek indítást Ferritől, majd a kifutó Mandanda fölött 16-ról átívelte a labdát. Szépségdíjas gól, és kellett hozzá egy perc. Még annyi sem…

Ezután gyűrték egymást a mezőnyben a felek, gól viszont sokáig nem született. A lefújás előtt viszont kettő is, mindkettőt a Marseille szerezte. Előbb Arkadiusz Milik, aki egy kötényt adott a rutinos Hiltonnak, majd a hálóba lőtt, aztán pedig Pape Gueye passzolt be egy kipattanó labdát.

Nem csak az első, de a második félidő elején is az öltözőben maradtak a vendégek, mert a kezdés után ismét gólt kaptak: Most a Montpellier másik gólfelelőse, Gaetan Laborde mattolta Mandandát, miután egy fantasztikus, körülbelül 60 méteres passzt kapott Ferritől.

És a baj csőstül jött, Caleta Cart talpalás miatt azonnal kiállították. Fél órát kellett emberhátrányban játszani a vendégeknek, de a támadásokat így sem adták fel, és 10 emberrel is képesek voltak újfent átvenni a vezetést. Caleta Car helyét fel kellett tölteni, így felküldték Lucas Perrint, aki Dimitri Payet szabadrúgását fejelte be a 71. percben, 2-3.

Már a lefújást várták a vendégek, nagyon fontos győzelem lett volna, de Gaetan Laborde szállította a drámát, a 92. percben a hálóba bólintott, így a hazaiak egy pontot megmentettek.

Összefoglalás

Kéretik komolyan venni a Montpellier együttesét, Laborde, Delort, Mollet, Ferri, Mavididi remek képességű focisták, a csapat pedig még mindig harcban az európai kupaindulásért.

A Lille viszont a bajnoki címért, szóval ők sem fogják elkomolytalankodni ezt a csatát.

Lássuk, hogy jelen állás szerint kire nem lehet számítani a feleknél: Yusuf Yazicire és Jonathan Davidre hazai oldalon, Ambroise Oyongora a vendégeknél. Oyongo szezonjának már vége, Jonathan David és Yazici azonban még segíthet a Lille-nek. Utóbbi egyébként koronavírusos.

Ősszel amúgy 3-2-re nyert a listavezető, izgalmas és fordulatos meccs volt az is, Burak Yilmaz a 86. percben szerezte a győztes gólt.

A Montpellier egy kicsit jobb mutatókkal rendelkezik hazai pályán, idegenben sok (7) a döntetlen, és sokkal kevesebb a rúgott és kapott gól mutatójuk.

Nagy a nyomás a Lille-en, hiszen a PSG ott lohol mögöttük, az elkövetkezendő két meccsük irtó kemény lesz. Sok gólra ezúttal nem számítok, inkább egy nagyon szűk, egygólos hazai győzelemre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső