Lille – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 22.
Lille
Teljesítmény:
D N N D V
  • Stade Pierre Mauroy
  • Szeptember 25. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nantes
Teljesítmény:
D V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken kezdődik a francia első osztályú bajnokság hatodik fordulója, a nyítómeccsen Lille – Nantes találkozót rendeznek a Stade Pierre Mauroyban. Az előző fordulóban egyik gárda sem tudott nyerni, mindketten döntetlent játszottak, amely az ellenfél ismeretében nem számít rossz eredménynek, a Lille a Marseille otthonába látogatott, míg a Nante a St. Etienne-t fogadta.

Egymás elleni meccsükön persze a hazaiak az esélyesebbek, de a Nantes képes lehet meglepni a házigazdát. Vagy mégsem?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Marseille – Lille

Ez a meccs volt az ötödik forduló zárómeccse, én pedig arra tippeltem, hogy 2,5 gól alatt lesznek a felek, egy 0-0-t és egy 1-1-es döntetlent jeleztem elő. Bejött.

A meccs első félideje egyértelműen a vendégekről szólt, a Marseille nem volt képes veszélyesebb támadást vezetni, míg Mandandának azért akadt dolga. Először Luis Araujo lőtt épphogy mellé, majd a Lille jobbhátvédje, Celik lőtt 16-ról, ezt Mandanda szögletre ütötte.

A labda többet volt ugyan a hazaiaknál, de ez a mezőnyfölény meddőnek bizonyult.

A második félidő aztán rögtön egy Lille góllal kezdődött: Luis Araujo kapott remek labdát Bambától, Nagatomo mellett visszahúzta azt, majd a kővé dermedt Mandanda mellett a jobb alsóba gurított.

Nem sokkal később eldönthette volna a meccset a Lille, kétszer is a kapufa mentette meg a hazaiakat: Előbb Burak Yilmaz ajtó-ablak ziccerben találta el a lécet, majd Luis Araujo is így tett, szabadrúgásból.

Az első komolyabb Marseille lehetőség esetén is a kapufa akadályozta meg az egyenlítést, Rongier lövésére nem ért oda Maignan, de az égiek őt is kisegítették.

Nem úgy a 85. percben, amikor nagyon rosszul mozdult ki egy szögletre, megelőzte őt a csereként beállt Germain és a hálóba fejelt.

Ezzel pedig kialakult a végeredmény, nem bírt egymással a két együttes.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.01.Ligue 1
nantes
0:1
lille
Ligue 1
2019.08.11.Ligue 1
lille
2:1
nantes
Ligue 1
2019.03.31.Ligue 1
nantes
2:3
lille
Ligue 1
2018.09.22.Ligue 1
lille
2:1
nantes
Ligue 1
2018.02.11.Ligue 1
nantes
2:2
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes – St. Etienne

Nagyon hamar, már a 2. percben hátrányba került a Nantes, köszönhetően a St. Etienne nyáron szerződtetett szélsőjének, Adil Aouchiche-nak. Neyou Noupa kapott remek kiugratást Bounagától, középre passzolta a labdát, ahol érkezett Aouchiche és két lépésről kapuba pofozta a vezető gólt.

A Nantes játékosai és szurkolói bizonyára nem zárják a szívükbe Gautier játékvezetőt, megfosztotta őket egy jogosnak tűnő tizenegyestől (Klos és Kolodzeijcak ütköztek, kétségtelenül volt kontakt) majd nem adta meg Kolo gólját. Ez utóbbi jogos döntés volt, mert az akció során Chirivella lesen tartózkodott.

A második félidő 66. percében már kettővel vezetett a vendég St. Etienne: Előbb kimaradt egy óriási helyzet (Mahdi Camarának csak be kellett volna passzolnia a labdát az üres kapuba, de nem találta el a játékszert), a labda így kicsorgott volna az oldalvonalon, Aouchiche azonban megmentette és Maconhoz passzolt, aki 16-ról kilőtte a bal felső sarkot.

Öt perccel később összejött az áhított Nantes-gól, Simon Moses egy szép akció után nem hibázott, így visszajött a meccsbe a hazai csapat. Sőt, a csereként beállt Emond egy… Finoman szólva is furcsa és szerencsés góllal egyenlített.

A slusszpoén is majdnem meglett, Simon Moses azonban mellé lőtte a meccslabdát, így maradt a 2-2. Egyrészt megsüvegelendő a Nantes teljesítménye, hogy 0-2-ről is fel tudtak állni, másrészt bánhatják, mert akár még győzhettek is volna.

Összefoglalás

A két csapatot csak három pont választja el egymástól, mégis kilenc hely a különbség kettejük között. Voltak itt izgalmas meccsek, nem szakadt szét nagyon a mezőny. A Lille még veretlen, két győzelemmel és két döntetlennel állnak, míg a Nantes-nak becsúszott egy vereség a Monacotól.

Látszik, hogy a legjobb góllövő elhagyta a Lille-t, Victor Osimhen góljai hiányoznak, a helyére szerződtetett Jonathan David és a veterán Burak Yilmaz egyelőre egyetlen gólt sem szereztek, Araujo és Bamba 2-2 gólnál járnak, de ők nem nevezhetők klasszikus csatárnak.

A Nantes eddig egy győzelmet szedett össze, két döntetlen és a már említett monacoi vereség mellett.

Nagy szó, hogy fel tudtak állni a hétvégi meccsen, mert lehet, hogy a St. Etienne tavaly gyengélkedett, de úgy tűnik, ez már a múlté.

Közös meccseiket elnézve egy dolog látszik tisztán: A Lille-nek jobban megy, 42 meccsük felét, 21-et nyertek meg, a legutóbbi öt találkozóból négyet.

A Nantes utoljára 2015-ben tudott nyerni, az azóta lejátszott találkozókon kétszer született döntetlen, egyébként mindig a Lille nyert.

Alapból most is őket tartom esélyesnek, azonban a vendégek teljesítménye okoz némi problémát számomra. Ráadásul a gólínség a Lille csatárainál megint csak kétségbeejtő ilyen szempontból.

Ettől függetlenül nem szabad elmenni amellett, hogy mind Yilmaz, mind David remek csatár, de mindketten első szezonjukat töltik a csapatnál, bizonyára kell idő, és az sem segít, hogy mindenki tőlük várja azt, hogy Osimhen feladatát átvegyék. De valószínűleg az első gólt követően átszakad egy gát.

A Nantes védelme könnyen zavarba ejthető, Araujo és Bamba remek formában, remélhetőleg a török és a belga srácot is kihagyhatatlan helyzetbe tudják majd hozni. És hogy miért remélhetőleg? Mert a hazaiakra fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső