Lille – Nice: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 29.
Lille
Teljesítmény:
N D N N V
  • Stade Pierre Mauroy
  • Május 01. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Nice
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyre élesedik a csata a Lille és a PSG között, miközben a Lyon talán kiszállt a bajnoki küzdelemből. De aggodalomra semmi ok, nem kétcsapatossá „silányult” ez a csata, mert Niko Kovac együttese, a Monaco is bejelentkezett a serlegért. Négy fordulóval a vége előtt lehetetlen megmondani, hogy mi lesz a Ligue 1 2020/2021-es szezonjának a vége, de az szinte biztos, hogy az utolsó pillanatig feszült, izgalmas véghajránk lesz.

A Lille számára rosszul jött a hazai botlás a Montpellier ellen, tekintve, hogy a múlt héten meg a Lyonhoz kellett utazniuk. De azt meg megoldották… Nem könnyen, de sikerült győzelemmel távozni Aouaréktól.

A Nice kissé hasonlít a Montpellier-hez. Mind játékban, mind bajnoki helyezésben. Akkor most kezdhetnek Galtier-ék aggódni?

Lehetséges, mert bár a nizzaiak – reálisan nézve – már csak egy csapatot tudnak megelőzni, de nyilván céljuk, hogy minél előkelőbb pozícióban fejezzék be a bajnokságot.

Egyszerűen nincs több lehetőség a hibára. Még úgy sem, hogy a hétvégi bajnokiján a PSG-nek fél szemmel a City elleni BL elődöntő visszavágójára is figyelni kell. Az első meccsen amúgy kikaptak 2-1-re… Előfordulhat, hogy komolyabb trófea nélkül zárják az idényt a párizsiak?

Kezdjük a Lille – Nice meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olypique Lyon – Lille

Sok múlt ezen a meccsen. Aki itt kikap, az hatalmas hátrányba kerül, és ez a csapat végül a Lyon együttese lett. De micsoda meccsen kaptak ki!

A Lille-lel az történt megint, ami már sokszor előfordult ebben az idényben. Egyszerűen nem tudják levetkőzni, hogy a meccs elején ne aludjanak el, ezúttal is hátrányba kerültek már korán. Ráadásul kétgólosba. Az akaraterejüket és a tartásukat azonban jól mutatja, hogy innen álltak fel, és húzták be a bajnokit.

Islam Slimani volt az első félidő főszereplője. A Leicestertől igazolt 32 éves támadó már a meccs legelején kihagyott egy hatalmas ziccert – a Lille védelme egyáltalán nem volt képben, így Slimani Maignannal szembekerült, emelése a háló tetején landolt -, de a 20. percben már összejött a gól számára. Ekkor Caqueret passzát bombázta közelről a kapuba.

Tetézte a vendégek problémáit, hogy negyedórával később egy kapu előtti kavarodás végén José Fonte testéről saját kapujába pattant a labda. A gondot az okozta, hogy Maignan és Botman összefutottak, szegény Fonte meg csak ott állt, és semmit nem tehetett az ellen, hogy öngólt vétsen.

Ja, a két gól között volt egy meg nem adott találata a Lille-nek…

A lefújás előtt viszont egy szabályos is, Burak Yilmaz jó szabadrúgás-lövő hírében áll, és ezt most is bizonyította. Hiába ugrott fel a sorfal, a török védhetetlenül lőtte ki a jobb felsőt.

A második félidőre a Lyon egy kissé szétesett. Olyannyira, hogy Lucas Paqueta remekül ugratta ki Burak Yilmazt. Igen, az ellenfelet. A török köszönte a lehetőséget, Jonathan David felé passzolt, a kanadai pedig kiegyenlített.

És a 85. percben következett a slusszpoén: Yusuf Yazici csúsztatásával megint Burak Yilmaz törhetett kapura, és Lopes fölött gyönyörűen emelt át. A támadó gyakorlatilag egymaga intézte el a Lyont, és tartotta életben csapata bajnoki álmait.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.25.Ligue 1
nice
1:1
lille
Ligue 1
2019.09.28.Ligue 1
nice
1:1
lille
Ligue 1
2019.02.01.Ligue 1
lille
4:0
nice
Ligue 1
2018.11.25.Ligue 1
nice
2:0
lille
Ligue 1
2018.03.02.Ligue 1
nice
2:1
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nice – Montpellier

Nagyon lendületesen kezdték a meccset a vendégek, másfél perccel a mérkőzés indulása után már kapufát rúgtak, de újabb másfél perc elteltével már a vezetést ünnepelhették. Andy Delort érdeme a gólpassz, nagyon okosan fejelt Gaetan Laborde elé, a támadó pedig megrúgta – fejelte – 13. bajnoki gólját.

Az öröm sokáig nem tarthatott, és itt mintha valami törés érte volna a vendégeket. Mint akiknek elment a kedve az egésztől. A kezdőkörben veszítettek labdát, majd a teljes védelem elaludt, és így három Nice játékosra maradt egy szem Montpellier védő. A nizzaiak okosan intézték, a gólszerző Hichem Boudaoui volt.

A meccs aztán leült egy kicsit, csak hogy a félidő végére megint felpörögjön. A 39. és a 40. percben is betaláltak a hazaiak, előbb Jean-Clair Todibo, majd Alexis Claude Maurice.

A második félidőben ismét magára talált a Montpellier, és Beniteznek kétszer is bravúrt kellett bemutatnia, de végül maradt a 3-1-es eredmény. A Nice ezzel egy pontra megközelítette a Montpellier-t.

Összefoglalás

Ahogy már mondtam, a Lille számára egy hiba végzetes lehet. De miért hibáznának? A Yilmaz – David kettős félelmetes, mellettük Bamba, Yazici, Ikone, Sánches… Tehát csupa meccset eldönteni képes játékos található. A védelem – általában – stabil, csak a meccs eleji dolgokat kéne végre elhagyniuk.

Az is fontos, hogy a Lille otthon azért eléggé jó teljesítményt nyújt, a Pierre-Mauroyban lejátszott utolsó meccsükön 4-0-ra verték mostani ellenfelüket.

A Nice egyáltalán nem rossz idegenben, de náluk is becsúszik egy-egy furcsa eredmény. Például a Dijon ellen két hete. A kiscsapat már lemondott az első osztályú tagságról, valahogy mégis sikerült őket 2-0-ra megverni.

A hazaiak oldaláról Timothy Weah-ra nem számíthat a mester, a Nice-nél egy fokkal több hiányzó lesz. A rutinos Dante novemberben szenvedett súlyos sérülést, Myziane Maolidát nemrég műtötték, és Dantéhoz hasonlóan Jeff Reine-Adélaide is hosszú időre partvonalon kívül ragad…

Akárhogy is nézzük, megléphet a Lille. A Monaco a Lyonnal játszik, egy iksz lenne a legjobb eredmény Yilmazéknak, a PSG-hez pedig az ötödik helyen álló Lens látogat. Neymarék hátrányból várják a BL elődöntőt, így előfordulhat, hogy Pochettino egy kicsit felforgatja a csapatát. A Lens pedig képes lehet megfogni őket. Még a Parc des Princes-ben is.

Nem magas az odds, és a Lille tett már nekünk keresztbe idén. De most nem fog. Ezt a meccset nagyon magabiztosan fogják hozni. Legalábbis remélem…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső