Lille – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 02.
Lille
Teljesítmény:
D V N V D
  • Stade Pierre Mauroy
  • Március 03. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Marseille
Teljesítmény:
D D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Könnyűnek tűnő mérkőzésen veszített két pontot a Lille csapata, akiknek nem ez volt a legjobb hetük. Továbbra is vezetik ugyan a bajnokságot, de a PSG két pontra megközelítette őket, csütörtökön pedig hiába játszottak jól, kiestek az Európa Ligából az Ajax ellen.

Christian Galtier csapatára nagy versenyfutás vár, nem csak a párizsiak, de a Lyon is ott liheg a nyakukban, és csak arra várnak, hogy Jonathan Davidék hibázzanak. Egyszer (most hétvégén) már meg is tették…

És a Strasbourgnál jobb ellenfél látogat szerdán este a Pierre-Mauroyba, az új edzőjét megtaláló, a hétvégén a Lyon ellen döntetlent játszó Olympique Marseille. Nem volt könnyű mostanában a csapat játékosainak, balhé volt balhé hátán, a szurkolók betörtek az edzőközpontba, és törtek-zúztak, közben André Villas-Boas nyíltan kritizálta a klubot az átigazolási politikájuk miatt, felfüggesztették, elküldték, most pedig itt van Jorge Sampaoli, hogy rendet tegyen. Csípem a tar mestert, egyszerűen olyan kisugárzása van, és olyan erő van benne… És az egyik legjobb idézet is tőle származik, amit még chilei szövetségi kapitányként mondott egy újságnak. Keressetek rá, megéri!

Kezdjük a Lille – Olympique Marseille beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lille – Strasbourg

Könnyű mérkőzésnek tűnt, nehéz lett belőle, még a pontszerzésnek is örülni kellett a hazaiaknak. A Strasbourg nagy elánnal kezdte a meccset és sokáig nem esett gól, a 36. percben Ludovic Ajorque kapáslövésével a vezetést is megszerezték a vendégek. Sőt a gól után Ajorque másodszor is – ezúttal fejjel – betalálhatott volna, de Maignan óriási védése megakadályozta ebben.

Közben a Lille-nek csak egyetlen fejesre futotta, amit Kawashima kiütött szögletre.

A második félidő már a Lille-ről szólt, három egyenlítési lehetőségük is volt. Ikone lövését védte a japán kapus, majd Xeka beadásáról maradt le Jonathan David, a hajrában viszont összejött az egyenlítést érő gól, José Fonte a 86. percben bebólintotta Benjamin André beadását.

Fájó egy ilyen meccsen eltékozolni két pontot, a Lille már nem először alszik el teljesen az első játékrészben. Többször jött már össze a fordítás, a feltámadás, és ha még lett volna tíz percük, akkor a győzelem is összejön, amennyire nyomtak… Azonban nem volt tíz percük, és ez a meccs, ez a bukott két pont a végelszámolásnál még sokat ért volna…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.20.Ligue 1
marseille
1:1
lille
Ligue 1
2020.02.16.Ligue 1
lille
1:2
marseille
Ligue 1
2019.11.02.Ligue 1
marseille
2:1
lille
Ligue 1
2019.01.25.Ligue 1
marseille
1:2
lille
Ligue 1
2018.09.30.Ligue 1
lille
3:0
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Olympique Lyon

Szóval, megérkezett Jorge Sampaoli, és első meccsén egy élcsapattól sikerült pontot csenni. Pedig a meccs nem úgy indult, mint ahol sikerülne bármit is elérni, végül egy tizenegyes és egy kiállítás a hazaiak segítségére sietett.

Az első félidőben jobban játszottak a vendégek, és a folyamatos labdabirtoklási fölénynek meg is lett az eredménye, a 21. percben Paqueta beadását Karl Toko-Ekambi vágta a kapuba. A Villarrealtól vásárolt támadó a 12. bajnoki gólját szerezte.

Paqueta pedig miután kiosztott egy gólpasszt, a másik oldalon is kiosztott egyet. Nevezhetjük így is a szitut, a Lyon középpályása szeretett volna blokkolni egy hazai lövést, azonban a kezére pattant a labda, és annyira egyértelmű volt a szitu, hogy itt még a VAR-nak sem volt dolga. Paqueta kapott egy sárga lapot, Arkadiusz Milik pedig magabiztosan belőtte a büntetőt.

A második félidőben már nem esett gól, de a Lyon alig-alig jutott el Mandanda kapujáig. Egyszer volt Memphisnek egy jó lövése, ami elsuhant a kapufa mellett, de inkább a vendégek térfelén járt a labda. Khaoui lövésénél sem kellett volna sok a gólhoz, helyette az oldalhálót találta el a támadó középpályás.

Összesen 9 lövést eresztett meg a Marseille, szemben a Lyon két próbálkozásával. Ezek után kijelenthető, hogy az egy pontnak a Lyon örülhetett jobban, pláne, mert Lucas Paquetát második sárgával kiállították a hajrában. Hogy jogos volt-e? Igen! Csúnyán rálépett Payet bokájára, szerencsére komolyabb sérülés nem lett a dologból…

Összefoglalás

Biztató volt a bemutatkozás, de ki tudja, mi lett volna, ha nincs Paqueta megmozdulásai. Sőt, megmozdulásai.

A Lille-t lehet, hogy nagyon megviselte az EL-ből való kiesés, de a két meccsen jobb volt az Ajax. Öröm az ürömben, hogy most már fókuszálhatnak a bajnokságra, nem lenne semmi, ha a végelszámolásnál a PSG előtt állnának.

Mostanában ez csak a Monaconak sikerült, még a 2016/2017-es szezonban, de mióta a PSG-t ennyire felturbózták, folyamatosan az élen végeznek.

Ősszel 1-1-et játszottak a Velodrome-ban, Luis Araujo és Germain voltak a gólszerzők. Egyébként, ha a régebbi meccseiket nézzük, sokszor volt izgalom a meccseiken, de akadt olyan találkozó is, amin a Lille 5-1-re nyert.

Ami látszik még a tabella alapján, hogy a Lille meglehetősen kevés gólt kap hazai pályán, eddig csak nyolcszor tudták bevenni a kapujukat 14 meccsen. Ja, és azt se feledjük el, hogy a Marseille egy jó ideje nem nyert idegenben, konkrétan ez tavaly decemberben, tehát lassan három hónapja jött össze nekik…

Az új seprű jól seper, tartja a mondás. És ha be is húzza ezt a meccset a Lille – amire nagy esély mutatkozik -, akkor sem hiszem, hogy könnyen adja majd magát a Marseille. Épp ezért arra tippelek, hogy mindkét együttes gólt szerez a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső