Lille – PSG: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 18.
Lille
Teljesítmény:
N N V N N
  • Stade Pierre Mauroy
  • December 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígéretemhez híven zárásként érkezzen a Lille – PSG mérkőzésre szóló tippem, és bátran mondhatom, hogy ez a mai napi tippek közül számomra a legizgalmasabb. Méghozzá azért, mert esélyt látok arra, hogy a Lille elkapja a párizsiak grabancát, ami nagy nyereménnyel kecsegtet. Persze, a PSG az PSG, ha kiesik egy kulcsjátékos, jön egy hasonló a helyére, de kérdés, hogy mennyire bírja el a hiányzói súlyát a Thomas Tuchel edzette csapat? Hiszen most nem csak egy-egy kulcsjátékos hiányzik, hanem egyből több.

Ami miatt kicsit bizonytalan vagyok, az a Lille két hiányzója, ugyanis a hírek szerint Luis Araujo és Renato Sanches sem szerepelhet a vasárnapi meccsen, előbbiért nagy kár, nagyon jó szezont fut a brazil.

Viszont, szegény ember vízzel főz, tartja a mondás. Itt mondjuk ez egy baromi nagy túlzás, de a lényeg akkor is az, hogy azokkal a játékosokkal kell megnyerni a meccset, akik rendelkezésre állnak.

Na, nézzük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Dijon – Lille

A sereghajtó ellen lépett pályára Galtier csapata, és néha a leggyengébbek elleni meccs sikerül a legnehezebbre. De ez nem ilyen volt. A Lille a kezdet kezdetén magához vette a gyeplőt és végig uralva a mérkőzést 2-0-ra győzedelmeskedett. Ezúttal nem két csatárral játszottak (talán már Galtier tesztelte a PSG elleni taktikát?), Jonathan David volt az egyetlen ék, mögötte a fantasztikus formában levő Yazici, Burak Yilmaz pedig csak a kispadon foglalt helyet.

Az első és a második félidőre is jutott egy gól, meg számtalan helyzet. Yazici első próbálkozását és Jonathan David ziccerét még védeni tudta Racioppi, de a 19. percben Yazici második lövésénél már ő is térdre kényszerült.

Ez volt az első félidő, a folytatásban pedig minden a megszokott mederben ment tovább. A Dijont nagyjából lekötötte a védekezés, a támadásokra nem sok erejük maradt, a Lille viszont rendületlenül hajtotta az újabb találatot.

Ez végül a hosszabbításban esett, Weah a forduló egyik legszebb gólját lőve biztosította be a győzelmet.

Nem forgott nagy veszélyben Maignan kapuja, de egy 1-0-ból bármikor fel lehet állni… Ezt nem tette meg a Dijon, akik így továbbra is az utolsó helyen állnak, egyetlen győzelemmel.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.26.Ligue 1
lille
0:2
psg
Ligue 1
2019.11.22.Ligue 1
psg
2:0
lille
Ligue 1
2019.04.14.Ligue 1
lille
5:1
psg
Ligue 1
2018.11.02.Ligue 1
psg
2:1
lille
Ligue 1
2018.02.03.Ligue 1
lille
0:3
psg
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG – Lorient

A párizsiak is az egyik kiesőjelölttel játszottak, a Lorient sem tudott nagy erőket mozgósítani a pontszerzés érdekében, nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog nyerni.

14 próbálkozása volt az első félidőben Mbappééknak, azonban egyikből sem született gól. A Lorient – akárcsak a fenti meccsen a Dijon – legfőképp azzal foglalatoskodott, hogy elkerülje a gólt, támadni nem nagyon tudtak. Ha mégis, akkor elszórakozták a lehetőségeiket, kétszer is Ricora vezethették a labdát, ám az első lehetőségnél a kapus könnyen védett, a másodiknál meg mellé szállt a lövés.

A fordulást követően egy kis játékvezetői segítséget kaptak a párizsiak: Gravillon lökte fel Kylian Mbappét a tizenhatoson belül, jöhetett a jogos tizenegyes. Csakhogy a bíró nem elégedett meg ennyivel, kiállította a védőt, amit én egy picikét túlzásnak éreztem.

Mindenesetre Mbappé a jobb alsóba lőtte a tizit, így vezetett a Párizs. Ezután nem sokkal pedig a másik ék, Moise Kean is a hálóba lőtte Rafinha remek passzát, még magabiztosabbá téve az előnyt.

Természetesen a kiállítás után a Loreint esélyei óriásit zuhantak, és nem is bírták el azt, hogy a védőjük a kiállítás sorsára jutott.

Összefoglalás

Hosszú ideje nem történt olyan, hogy a PSG két vereséggel indította volna az idényt. 1978-ban fordult ez elő utoljára, de aztán Neymarék összeszedték magukat és elkezdték begyűjteni a győzelmeket. Viszont aztán még két vereség becsúszott, a Monaco és a Lyon elleni rangadókat is elveszítették.

A francia első osztály kiemelt csapatai ellen tehát nem megy jól a PSG-nek: Marseille, Lyon, Monaco… Most következik a Lille?

Igen, látok rá esélyt. Fent, a bevezetőben említettem, hogy azért most már tényleg hosszú a sérültek névsora: Neymar, Sarabia és Juan Bernat biztosan nem játszik, de erősen kérdéses Mauro Icardi, Marquinhos és Diallo játéka is.

Tuchel új hadrendet próbálgat, áttért az előző meccsen a 3-5-2-re az eddigi 4-4-2 vagy 4-3-3 helyett. Kíváncsi vagyok, hogy miért. Eddig bejött, de a Lorient nem összehasonlítható a Lille-lel.

Akik amúgy vezetik a bajnokságot 15 forduló után, egy esetleges győzelem pedig négypontos előnyt jelentene. Van miért küzdeni.

Nem lenne egyedi eset, hogy a hazaiak begyűjtik a PSG ellen a három pontot, 2019-ben például 5-1-re nyertek, mondjuk akkor még kicsit másképp nézett ki a kezdő 11 a Lille-nél, itt játszott akkoriban például Nicolas Pepe és Gabriel, akik ma már mindketten az Arsenal futballistái.

Bízom abban, hogy jöhet a meglepetés. Stabil, jól védekező csapat a Lille, Yazici csúcsformában van, talán David is egyre jobban felveszi a bajnokság ritmusát, Burak Yilmaz pedig bármikor képes betalálni. Ez egy óvatos tipp, nem a normál összeggel fogadom meg, annál kevesebbel, de ez az odds egyszerűen hívogat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső