Lille – Reims: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 21.
Lille
Teljesítmény:
V D V N D
  • Stade Pierre Mauroy
  • Szeptember 22. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Reims
Teljesítmény:
D N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most zsinórban két francia mérkőzés következik, elsőként a Lille – Reims találkozóról fogunk értekezni. A címvédő lassan ki is száll a bajnoki versenyfutásból, már hat forduló alatt hatalmas hátrányt szedett össze, nem valószínű, hogy a megerősödött PSG ennyi hibát elkövetne. Így Gourvennec és csapata számára a cél az lehet, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában vehessenek részt, ám ettől olyan messze vannak, mint Makó Jeruzsálemtől. A játék gyatra, az eredmények nem jönnek, legutóbb a tavalyi idény egyik meglepetéscsapata, a Lens fektette őket két vállra. Ez volt a csapat harmadik veresége ilyen rövid idő alatt. A szurkolóknak csak olaj volt a tűzre, hogy északi riválisuk ellen játszanak, plusz még a kedvenceik sem parádéznak, a mérkőzés szünetében volt egy kisebb tömegbunyó… Úgy tűnik, nagy divatja lett a balhéknak a franciáknál…

Az ellenfél a Reims együttese, ők egy stabil középcsapat benyomását keltik, akik nem vetik meg az ikszeket, hat meccsből négy is pontosztozkodással ért véget.

Elképesztően szüksége volna egy megnyugtató győzelemre a Lille-nek, de a korábban látottak miatt egyáltalán nem vagyunk biztosak abban – egyelőre – hogy otthon tudják tartani a három pontot holnap este.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lens – Lille: 1-0

G.: Frankowski

A Lens tavaly is megmutatta, hogy bőven megugorják a Ligue 1 szintjét, első évükben a hetedik helyen végeztek, és úgy tűnik, ez csak a kezdet volt. Most hat forduló elteltével dobogós helyen állnak, csak a PSG és az Olympique Marseille előzi meg őket, egyelőre veretlen a Franck Haise legénység.

A kezdők:

Lens:

Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Doucoure, Fofana, Frankowski – Sotoca, Kakuta, Kalimuendo

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Botman, Mandava – Ikone, Benjamin André, Xeka, Gomes – David, Yilmaz

Egy tizenkét mérkőzésre nyúló nyeretlenségi sorozatot szeretett volna megszakítani a Lens regionális riválisa ellen, 2006-ban tudták utoljára legyőzni a Lille-t, azóta három döntetlen mellett kilenc vereséget szenvedett a csapat. Remek lehetőségük volt most a győzelemre, hiszen az edzőjét, és egyik kulcsjátékosát elveszítő bajnoki címvédő egyelőre keresi önmagát, nagyon kevés sikerrel. És ezen a találkozón sem találták meg magukat…

Fantasztikus hangulat várta a csapatokat, közel telt ház volt a Félix-Bollaert Stadionban, és a szurkolóknak sem lehetett sok panasza a mérkőzésre, jó iramban kezdődött a rangadó. Komolyabb helyzetet viszont sokáig nem láthattunk, már az is nagy felhördülést okozott a nézők között, hogy Burak Yilmaz lövését blokkolni tudta a bevetődő Gradit.

A másik oldalon egy kósza fejes okozott majdnem bonyodalmat, egy előre lőtt labdába tette bele a fejét Danso, a fejese viszont a kapu mellett hagyta el a játékteret.

Egy védést azért a Lille újdonsült kapusának, Ivo Grbicnek be kellett mutatnia, Florian Sotoca igyekezett bevenni a kaput.

Jött negyedóra szünet – legalábbis a csapatok ezt gondolták. De a pihenésből végül negyven perc lett, mert a szurkolók nem bírtak magukkal, körülbelül száz hazai szurkoló lépett a pályára, hogy a Lille szektorát megközelítsék, de a rohamrendőrök közbeléptek. Egyébként pár szurkoló és egy rendőr is ellátásra szorult, de a nagyobb tömegverekedést sikerült megfékezni.

A hosszúra nyúlt szünet után folytatódhatott a játék, miközben a pálya szélét ellepték a rendezők és a rendőrök, megakadályozván azt, hogy a vehemensebb szurkolók beugorhassanak – megint – a pályára.

Érezhető volt, hogy egy gól is elég lehet a győzelemhez, ezt majdnem Burak Yilmaz szerezte be, de öt méterről nem tudta fejjel eltalálni a kaput. Szidta is magát a török az eset után…

Egy kisebb tömegjelenet alakult ki legközelebb, Ikone lövését védte bravúrral Leca, majd Burak Yilmaz előtt rávetődött a játékszerre, négy Lille játékos vette körül a kapust, de végül legyőzte a túlerőt. Ez pedig kulcsfontosságúnak bizonyult, mert Przemyslaw Frankowski a 74. percben vezetéshez juttatta csapatát. A szélső Gael Kakuta indítását vette át, majd laposan gurított Grbic mellett a hálóba.

Öt perccel később Wesley Said révén újabb gólt szereztek a hazaiak, ezt azonban les miatt érvénytelenítették, így maradt az 1-0. Tökéletes eredmény a hazaiak számára.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.17.Ligue 1
lille
2:1
reims
Ligue 1
2020.08.30.Ligue 1
reims
0:1
lille
Ligue 1
2019.09.01.Ligue 1
reims
2:0
lille
Ligue 1
2019.07.13.Barátságos Mérkőzés
reims
1:1
lille
Barátságos Mérkőzés
2019.04.07.Ligue 1
reims
1:1
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Reims – Lorient: 0-0

Minden évben van a francia bajnokságban egy döntetlenkirály, akik a meccseik jelentős részét iksszel fejezik be. Idén meg is van az egyik jelölt, a Reims hat meccséből négyszer végzett így. Most épp a Lorient ellen.

A kezdők:

Reims:

Rajkovic – Gravillon, Faes, Abdelhamid – Matusiwa – Foket, Kebbal, Munetsi, Ghislain Konan – van Bergen, Ekitike

Lorient:

Nardi – Igor Silva, Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff – Monconduit, Lemoine, Abergel – Lauriente, Moffi

A Lorient összekapta magát tavalyhoz képest, amikor alig menekültek meg a kiesés elől, most meg a hetedik helyen tanyáznak. Egyetlen vereséget szenvedtek még a harmadik fordulóban, de a Reims is csak a PSG-től kapott ki.

A hetedik percben rögtön egy meg nem adott góllal indult a találkozó, Hugo Ekitike találatát nem adták meg les címén. A Reims a kezdetektől fogva sokkal aktívabb volt, bár valójában ez komoly helyzetekben nem nyilvánult meg.

Ghislain Konannak volt egy jó távoli kísérlete, amire Nardi ért le, a túloldalon pedig Mendes került helyzetbe, ám Rajkovicban elakadt a lövése.

Ez volt az első félidő, ami izgalmasabbnak bizonyult, mint a második volt. Itt a Lorient irányított, többet is lőttek kapura, sőt – a Reimsszel ellentétben – el is találták azt, de gólt nem sikerült szerezni.

Közel járt ehhez Igor Silva és Monconduit is, mindketten távolról tették próbára Rajkovicot, a kapus eszén nem tudtak túljárni.

A legnagyobb ziccert a Reims hagyta ki a meccs végén, a támadó gyakorlatilag belebotlott a centerezésbe, de nem volt szerencséje, térdéről a kapu mellé pattant a labda.

Maradt a 0-0, igazságosnak mondható eredmény született.

Összefoglalás

Ha a Lille úgy tudna játszani, mint ahogy tették a Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája találkozón, akkor sima hazai győzelmet mondanánk. Akkor sem sikerült nyerni, de legalább a játék rendben volt, és a wolfsburgi védelem azért erősebb, mint a Reimsé.

A cscapatból hiányozni fog Xeka eltiltás miatt, Jonathan Bamba és Renato Sanches pedig sérülés miatt. Timothy Weah és Domagoj Bradaric viszont felépültek, ez mindenképp jó hír a hazaiak számára.

Hosszabb a sérültek listája a Reimsnél: Mathieu Cafaro, El Bilal Toure, Moussa Doumbia és Fraser Hornby is kiesett, az ő kezdőjükben egyáltalán nem várunk változtatást, míg a hazaiaknál Xekát Amadou Onana pótolhatja.

Ritka, amikor a Reims győzni tud a Lille otthonában, az utóbbi években ez kétszer fordult elő. Dominálnak a hazai győzelmek, egy döntetlen csúszott be a közelmúltban.

Nincs egyáltalán jó formában a Lille, lehetséges, hogy ez Jocelyn Gourvennec utolsó esélye, ha most sem nyer az együttes, akkor menesztik a nyáron kinevezett szakvezetőt. A Reimsben sem érezzük az átütő erőt, az egyéni képességek fognak dönteni, egy-egy jó megmozdulás, egy kiemelkedő teljesítmény vezetheti győzelemre a regnáló bajnokot. Szoros, szűk, szenvedős hazai győzelmet várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső