Lincoln Red Imps – Slovan Bratislava: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.
Lincoln Red Imps
Teljesítmény:
V V N D N
  • Victoria Stadium
  • Augusztus 05. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Slovan Bratislava
Teljesítmény:
N V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Valószínűleg, az előző Bajnokok Ligája meccsek után már sokan megismerték a gibraltári kiscsapatot, a Lincoln Red Imps együttesét, és senki nem fogja mosolyra húzni a száját, ha ellenük kell pályára lépni. Ugyanis a jó erőkből álló CFR Cluj megszenvedett ellenük, habár a végeredményből nem biztos, hogy ezt olvassuk le. Megnyugtatok mindenkit: Az eredmény nem tükrözi hűen a valóságot.

Ezt bizonyára tudják a Slovan Bratislavánál is, egy olyan rutinos edző, mint id. Vladimir Weiss jó alaposan felkészült Chipolináékból. Gibraltári csapattól már ez hatalmas szó, legyünk teljesen őszinték, mindenki azt várta, hogy már az első meccsükön búcsúzzanak, de a luxemburgi Fola együttesén 7-2-vel gázoltak át. Majd jött az a bizonyos Cluj elleni találkozó.

Nem veti fel őket a pénz, nincs hiper-szuper stadionjuk – a Victoria Stadion inkább néz ki úgy, mint egy harmad-, vagy negyedosztályú angol csapat pályája -, mégis tovább jutottak, mint pár magyar együttes, akiknek a szekerét erőteljesen tolják előre. Ez pedig nagyon becsülendő.

Természetesen, mint az underdog sztorik szerelmesei szimpátiát érzünk a hazaiak iránt, de azt is tudjuk, hogy ezúttal sem ők az esélyesek.

A Lincoln Red Imps – Slovan Bratislava mérkőzéssel folytatjuk.

A csapatokról

A legtöbb csapatról van már minimális információnk és tapasztalatunk, de olyan együttes is van, akiről semmit nem tudunk. Most megpróbálunk mélyre ásni, hogy megismerjünk mindenkit.

Lincoln Red Imps

Igazából a bevezetőben már elég sokat elárultunk Marco Rosáékról. A gibraltári bajnokság rövid történelmében szinte csak ők nyertek, a 2013/2014-ben indult pontvadászatot egy kivételével mindig ők nyerték, ez összesen hat bajnoki címet jelent. Tavaly dupláztak, a bajnokság mellett a kupát is elhódították.

A kicsiny ország válogatottjának gerincét a Lincoln biztosítja, szóval hazai környezetben majdhogynem egyeduralkodónak számítanak. Ám persze a nemzetközi porond más. Tavaly az Európa-liga második köréig jutottak, először egy luxemburgi ellenfelet (Union Titus Petange) vertek ki, majd jött a Glasgow Rangers, akik az egymeccses párharcot 5-0-val intézték el.

Ez tehát az ördögfiókák legjobb szereplése, és egyáltalán nem biztos, hogy itt a vége. Vagy igen? Hát, a Slovan mérföldekkel jobb csapat, de a Cluj megszorítása után a szurkolók valami hasonlóban reménykednek.

Negatív, hogy a gibraltári bajnokságban elég nagy szünet van, majd csak október közepén kezdenek, így addig a játékosok nem igazán tudnak formába lendülni.

Legyünk totálisan reálisak: Szinte semmi esély nem mutatkozik arra, hogy akár csak meg tudják szorítani a jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező, jóval jobb játékosokat felvonultató Slovant.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Slovan Bratislava

Micsoda izgalmak voltak a Young Boys elleni találkozón! Nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy centiken múlt az, hogy nem lett a meccsből hosszabbítás, pedig a pozsonyi szurkolók jó része már lemondott a továbbjutásról. Félig-meddig érthető volt (vagy lett volna) az elkeseredés, a hazai pályán lejátszott gólnélküli döntetlent követően a Young Boys alig több mint egy félidő játékot követően már 3-0-ra vezetett, miközben Rafael Ratao kihagyott egy tizenegyest. Úgy tűnt, az együttes el van átkozva.

Ám két perc alatt visszahozták a reményeket, és 3-2-re módosították az állást. Nyíltsisakos játék vette kezdetét, ahol mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, a Slovan egy felsőlécig jutott kevéssel a vége előtt.

A játékosok mindent megtettek, szó nem érheti a ház elejét. Ám kiestek, és a történelemkönyvekbe majd csak ez kerül be.

Most viszont a lehető legkönnyebb ellenfél nekik jutott, dacára annak, hogy a Cluj ellen szervezetten, jól focizott a Lincoln. Gibraltár mégiscsak gibraltár, így a Slovan drukkerei már dörzsölik a tenyerüket és készülnek az EL-selejtezők döntőjére. De lehet inni előre a medve bőrére?

A szlovák bajnokság a hétvégén indult útjára, a Slovan pedig elsőre hozta a kötelezőt, hazai pályán könnyed(ebb) győzelmet arattak a Trencin gárdája ellen. Láthatóan Weiss lehetőséget adott a regenerálódásra pár játékosának, akikre holnap számítani fog, így például Rafael Ratao, Ezekiel Henty vagy Vasil Bozhikov csak a padon ücsörgött.

Összefoglalás

Mit is lehetne mondani? A Lincoln nagyon szimpatikus focival rukkolt elő, de továbbra sincsenek játékban, és bár elől feltalálják magukat, a védelmük nem az igazi. Nagyon nem. A Cluj által lőtt négy gólból háromnál hibáztak a védők – Sigurjonsson szabadrúgásával sok csapat nem tudott volna mit kezdeni. Elsősorban tehát itt kell fejlődni.

A Slovan tuti, hogy komolyan fogja venni a találkozót, nem fognak úgy hozzáállni, mint román kollégáik. A kezdőbe a hétvégén pihenők bizonyára visszakerülnek, ahogy kezdőként futhat ki a gyepre ifj. Vladimir Weiss, Vernon De Marco és Jaba Kankava is. Valamint visszatérhet Vladimir Weiss is, mármint az idősebb, a vezetőedző, aki a Trencin elleni mérkőzést betegség miatt kihagyni kényszerült, de azt mondják, már rendben van, így utazik majd a legényeivel.

Nem utazik viszont Lucas Lovat és Holman Dávid sem, utóbbi ugyebár keresztszalag-szakadást szenvedett, hosszú kihagyás vár rá.

A Lincoln viszont biztosan nem tud a legjobbjaival kiállni. A két gólt és három asszisztot jegyző Tjay de Barr teljes egészében kihagyta a Cluj elleni mérkőzést, ugyanis az angol másodosztályú Wicombe Wanderersnél járt próbajátékon. A keretbe ezúttal sem került be, lehetséges, hogy az angolok leigazolják a 21 esztendős játékost, ami óriási előrelépés lenne a fiatal fiú karrierjében.

Nem játszhat még Ethan Barre, aki három sárga lapot gyűjtött össze az eddigi meccsek során, így csak a lelátóról szurkolhat a társakért.

A vendégek győzelmét tartjuk valószínűnek, a gibraltári együttes már így is kihozta magából a maximumot, és ezen a szinten zsinórban két meccs után az erő egyre csak fogy. Szerintünk csoda lenne, ha féken tudnák tartani a szlovákokat, pláne, hogy Henty és Ratao fog megküzdeni majd a védőkkel.

Többgólos Slovan sikert várunk, tehát számunkra a hendikep is játszik. Eleve a vendégek győzelme 1.50 körüli oddsot jelent, hendiben pedig – természetesen – magasabb, most épp 2.40-en fut a Bet365-nél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső