Liverpool – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 17.
Liverpool
Teljesítmény:
V N D N N
  • Anfield
  • November 20. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kétségtelenül a forduló leginkább várt mérkőzése következik szombaton este fél héttől, a Liverpool – Arsenal, mi pedig nem tudjuk ezt kihagyni a kínálatunkból. Megtáltosodott az Arsenal, nincs erre jobb szó. A bajnokság elején még az utolsó helyen is álltak Mikel Arteta tanítványai, annyira gyengén játszottak, hogy arra szavak nincsenek. A védelem csőd volt, a támadók szintén, és nem lehetett látni a fényt az alagút végén. Aztán varázsütésre valami megváltozott, mert most már ott vannak az ötödik helyen, közvetlenül a Liverpool mögött.

Idén nagyon izgalmas lesz a Premier League, hiszen olyan csapatok is elől vannak, akiktől ezt nem feltétlenül vártuk volna, végre talán nem sajátítja ki a bajnokságot a Liverpool és a Manchester City.

A bajnokság harmadánál járunk, tehát biztos lesznek olyan együttesek, akik feltámadnak, és olyanok is, akik visszaesnek, ez törvényszerű. Egyelőre viszont nem lehet megmondani, hogy kik lesznek ezek a csapatok.

Felesleges is még erről beszélgetni, haladjunk lépésről-lépésre. Ezzel a mérkőzéssel magunk mögött hagyjuk a Premier League szombati játéknapját, de vasárnapról még hozunk nektek két meccset.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham United – Liverpool: 3-2

G.: Alisson (ög), Fornals, Zouma ill. Alexander-Arnold, Origi

Egy csapat volt már csak, amelyik veretlennek mondhatta el magát a Premier League 2021/22-es kiírásában. Ez pedig a Liverpool volt. A hangsúly a múlt időn van, a gyenge napot kifogó vörösök elszenvedték első kudarcukat, a West Ham remekül használta ki Jürgen Klopp csapatának gyengeségeit.

A kezdők:

West Ham United:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain – Szalah, Jota, Mané

Sok időre nem volt szüksége a West Hamnek a vezetéshez. Mindössze négy perce tartott a találkozó, amikor Declan Rice a baloldalról szögletet végezhetett el. A középre szálló labdára kiment Alisson Becker, ezzel egyidőben pedig felugrott Angelo Ogbonna. A felszabadítani igyekvő Alisson végül rettenetesen rosszul ért labdába, az ökléről a saját kapujába perdült a játékszer. Hiába reklamált aztán a brazil, hogy Angelo Ogbonna bántotta őt, a játékvezető erre a panaszra ügyet sem vetett.

Írd és mondd, ezt követően a West Ham el sem jutott a vendégek kapujáig, a Liverpool dominált a félidőben. Bár becsülettel próbálkoztak, a siker elkerülte őket egy darabig. A félidő lefújása előtt pár perccel aztán Trent Alexander-Arnold bámulatos szabadrúgása a bal felső sarokban kötött ki. A szélső védőnek Mo Szalah készítette le a labdát, a lövés pedig védhetetlenül tekeredett. Talán ez volt a forduló legszebb találata

Fordulás után is inkább a vörösök akarata érvényesült, a West Ham viszont nem adta fel teljesen a támadásokat, hol egy pontrúgás, hol egy kontra okozott veszélyt. Például Declan Rice fejese a felsőlécről vágódott ki az alapvonalon túlra.

Eljött a hatvanhetedik perc, és vele együtt az újabb londoni gól. Jarrod Bowen a félpályától kezdve cipelte a labdát, a fehérmezes vörösök (értitek) pedig nem tudták őt megállítani. Nagyszerű ütemben szabadult a bogyótól, Pablo Fornals épp a leshatáron lépett ki, majd szemben a kapussal kilőtte a bal alsót.

Hét perccel később újabb góllal szomorították el a vendégdrukkereket: Bowen hosszúra ívelt szöglete tökéletes volt Kurt Zoumának, a védő 2 méterről vette be Alisson kapuját.

Nem hittük volna a játék képét látva, hogy két góllal el tud húzni a WHU, de a Liverpool ezen az estén rendkívül bizonytalan volt saját kapuja előtt. A szépségtapasz azért összejött, Divock Origi szép, félfordulatból szerzett góljával alakult ki a 3-2-es eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.03.Premier League
arsenal
0:3
liverpool
Premier League
2020.10.01.Angol Ligakupa
liverpool
4:5
arsenal
Angol Ligakupa
2020.09.28.Premier League
liverpool
3:1
arsenal
Premier League
2020.08.29.Community Shield
arsenal
5:4
liverpool
Community Shield
2020.07.15.Premier League
arsenal
2:1
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Watford: 1-0

G.: Smith Rowe

Akár egy simább meccs is kerekedhetett volna ebből, volt itt meg nem adott lesgól, kihagyott tizenegyes, és egy újfent agilis futballt bemutató Arsenal. Claudio Ranieri regnálása a Watford élén egyelőre nem egy sikertörténet, csak egy csapat van, amelyik többször kapott ki, mint ők: A tökutolsó Norwich…

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Saka, Lokonga, Maitland-Niles, Smith Rowe – Lacazette – Aubameyang

Watford:

Foster – Kiko, Cathcart, N’Koulou, Rose – Sissoko – Sarr, Kucka, Tufan, Dennis – King

Az ágyúsok támadólag léptek fel a mérkőzés elején, melynek következtében már az első tíz percben kétszer is eljutottak Foster kapujáig. Az elsőnél még a védők fel tudtak szabadítani, a másodiknál már nem. Abból gól lett, amit Bukayo Saka szerzett. Viszont az angol szélső találata lesről született. Ez már elsőre is látszott, de azért a VAR is megnézte, mi a helyzet… Maradt a 0-0.

Feszült hangulatú találkozó volt, a játékosok között ment az adok-kapok, volt egy kis lökdösődés, kis csetepaté… Futball meg nem igazán.

A következő jelenetünk is egy szabálytalanság körül forog, a 36. percben Alexandre Lacazette-et letarolta a tizenhatoson belül Danny Rose. Mintha egy 19 éves kölyköt láttunk volna nulla rutinnal, érthetetlen, hogy tudta így elvinni a hév az egyébként sok csatát megélt, rutinos játékost. A játékvezető jó 5 másodpercig kivárt, majd büntetőt ítélt. A tizit Pierre-Emerick Aubameyang végezte el, ahogy mindig, de a gaboni most hibázott. Hiába lőtte el nagy erővel a labdát, Foster kapus eltalálta az irányt, és nem csak, hogy védett, de meg is tudta végül fogni a játékszert.

Még mindig az első félidőben jártunk, amikor villant a Watford is. Juraj Kucka szerzett labdát az ágyúsok térfelén, ám hiába voltak fölényben a vendégek, a középpályás egyedül akarta megoldani a szitut. Lőni tudott, de az elég gyengére sikerült. Ebben több volt…

A félidő utolsó lehetősége az Arsenal előtt adódott, Gabriel fejesét Foster lábbal hárította.

A szünet után jobban játszott a Watford, mint előtte, azonban a kapu elé csak a lehető legritkább esetben kerültek, Aaron Ramsdale mondhatni könnyű meccset játszott.

Az 56. percben láthattuk a mindent eldöntő találatot, amelyet a friss angol válogatott, Emile Smith Rowe szerzett. A fiatal középpályás 17 méterről gurított Foster kapujának bal alsó sarkába. A portás ezt is majdnem kiszedte, talán, ha pár centivel hosszabb a keze, meg is lehetett volna.

A meccs krónikájához még egy dolog tartozik: Juraj Kucka kiállítása. A vendégek játékosa felelőtlenül taposott rá ellenfele lábára, amiért villant a második sárga.

Más a meccsen nem történt, az Arsenal újabb három pontot zsebelhetett be.

Összefoglalás

A Poolnak már „csak” három sérültje van. Harvey Elliott sokáig az is lesz, bokatörése után lábadozik a fiatal középpályás/támadó. Mellette Thiago Alcantara sem bevethető, illetve kiesett Roberto Firmino november elején. Utóbbi kettő visszatérése még nem tudni, mikor lehet.

Az ágyúsok ebből a szempontból szerencsésebb helyzetben vannak, náluk csak Granit Xhaka hiányzik. A svájci középpályás idén már nem léphet pályára. Nem is biztos, hogy annyira hiányzik, a nyáron igazolt Lokonga nagyon jó vétel, ott van még Maitland-Niles, valamint Thomas Partey is, sőt Martin Ödegaard is tud ezen a poszton játszani. Bár nem annyira jól, mint egy sorral előtte.

Az ágyúsok nagyon összeszedték magukat, utolsó 15 meccsükből 10-et megnyertek, kétszer ikszeltek, és háromszor kaptak ki, de még augusztusban. Augusztus végén, a Manchester City elleni égés óta senki nem tudta megverni őket…

A Poolt igen, épp legutóbb a West Ham. De az Anfielden azért nagyon nehéz megverni őket. Tudja ezt az Arsenal is, utoljára 2012-ben tudtak itt nyerni.

Hiába a remek forma, most nem gondolnánk, hogy győzhetnek, viszont azt simán kinézem belőlük, hogy beveszik majd Allison (vagy Kelleher) kapuját. Mindkét csapat gólt szerez, ez nálunk a verdikt. A Pool otthon elképesztően jó, de nem szabad lebecsülni az Arteta-legénységet sem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső