Liverpool – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 08.
Liverpool
Teljesítmény:
V N N N V
  • Anfield
  • április 10. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
N V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb Bajnokok Ligája résztvevő bajnoki meccse következik, egy olyan, ahol az elmúlt két összecsapás igazán sok gólt tartogatott számunkra. Emlékeztek? Ősszel elképesztő mérkőzést játszott a birminghami egyesület, a teljesen szétesett címvédőnek hét gólt vágtak. Nagyon durva meccs volt, ott látszott először igazán, hogy idén nagyobb problémák vannak a vörösöknél…

Azóta már kiderült, hogy címvédés nem lesz, lehet, hogy Bajnokok Ligája indulás sem, de még egy idei Bajnokok Ligája elődöntő is problémás lehet, mert az odavágón 3-1-re nyert a Real Madrid az Alfredo Di Stefano stadionban. Akárcsak 2018-ban, Kijevben… Itt még van egy esélyük, a hazai pályán (?) lejátszott visszavágó, de ha a teljesítmény olyan lesz, mint Madridban, akkor esélytelen minden…

Dean Smith együttese erősen kezdett, volt egy kis visszaesés, és most már látszik, hogy ez a 8-9. hely lehet a reális a végelszámolásnál. Ami fényévekkel jobb, mint a tavalyi helyezésük…

Megfogható most a Pool? Sokat nem tudnak pihenni, szombaton bajnoki, majd szerdán jön a BL visszavágó…

Kezdjük a Liverpool – Aston Villa beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Liverpool

Tegye fel a kezét, aki nehezebb mérkőzésre számított! Én feltettem… Az Arsenal hosszú ideje kiszámíthatatlan, és sosem lehet tudni, hogy milyen lábbal kelnek ki az ágyból. Hát, most bal lábbal keltek ki.

A Poolban Diogo Jota volt a legjobb, két góllal vette ki a részét a győzelemből.

Az első félidőben tartották még magukat az ágyúsok, bár helyzetekig nem igazán jutottak. Igaz, a Liverpool sem…

A félidőben Kieran Tierney-t aztán le kellett cserélni, a skót védő helyére Cedric Soares állt be, és aztán minden megváltozott. Nem bírta a nyomást a londoni gárda, az első gólt a 64. percben Trent Alexander-Arnold beadásából Diogo Jota fejelte. Bernd Leno kapus még egy kicsit beleért a fejesbe, de igazából csak beljebb tudta segíteni a labdát.

Négy perccel később újfent lecsaptak a vendégek, Mo Szalah futott el a jobbszélen, Soares sehol sem volt, Gabriel húzódott ki, hogy semlegesítse az egyiptomit, de ez nem sikerült a bekknek, Szalah meg okosan Leno lábai között gurította be a második vendéggólt.

Az utolsó pofon Diogo Jotától érkezett, megint egy jobboldali akciót vezetett a Liverpool, Sadio Mané felé játszották a labdát, aki elvétette, így Jota kapásból bombázta be a harmadikat.

Nagyon sima volt, de ebből a játékból semmi nem látszódott a Real Madrid ellen. Gyermeteg védelmi hibák, pontatlanságok, inaktív támadósor… Ami elromolhatott, az ott el is romlott…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.08.FA Kupa
aston villa
1:4
liverpool
FA Kupa
2020.10.04.Premier League
aston villa
7:2
liverpool
Premier League
2020.07.05.Premier League
liverpool
2:0
aston villa
Premier League
2019.12.17.Angol Ligakupa
aston villa
5:0
liverpool
Angol Ligakupa
2019.11.02.Premier League
aston villa
1:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Fulham

Olyan nagyon komoly lehetőség az első negyvenöt percben nem akadt, a Fulham és az Aston Villa is dolgozott ki helyzeteket, azonban sem Alphonse Areolának, sem Emi Martineznek nem kellett megerőltetnie magát.

A második félidőben tört meg a jég, de ahhoz is egy óriási hiba szükségeltetett. Meglepetésre a Fulham, a kiesés elől menekülő újonc rúgott gólt, méghozzá úgy, hogy Aleksandr Mitrovic csapott le egy rosszul hazaadott labdára, ami Tyrone Mings „érdeme” volt. Miután megszerezte a szerb a játékszert, okosan elhúzta a labdát Emi Martinez mellett, és puff, kész is a gól.

Mings ezt követően javított, már, ha a gólpasszt javításnak lehet mondani. Szerintünk igen, szerintünk kitett magáért a védő. A 78. percben Targett és ő játszottak össze, Mings közel járt az alapvonalhoz, visszagurított Trezeguet elé, kezdődhetett minden elölről.

Nem sokáig állt fent ez az állapot, mert három perccel később ismét az egyiptomi lőtt gólt, ezúttal Adarabioyo hibázott. Teszem hozzá, nem először képzeli cselgépnek magát a belső védő, és nem először kap gólt az ilyen magánakciókból a Fulham.

Ollie Watkins is beköszönt a legvégén – ez meg inkább Bertrand Traoré érdeme volt.

Nehezen indult, még nehezebbé vált, aztán Trezeguet elintézte, hogy mégis sima legyen a vége…

Összefoglalás

Ahogy a Citynél, úgy a Poolnál is várható némi rotálás. De míg Sterlingéknek ez simán belefér, addig Jürgen Klopp szívhatja a fogát. Amúgy sincs túl bő kerete, és akik a padon ülnek, hát… Nem mindig olyan minőséget képviselnek. Persze, ez mindig, minden esetben szubjektív…

Ben Davies – még mindig nem a Tottenhames Ben Davies – debütálhat a Poolban, a gyenge védelem már Madridban is komoly fejtörést okozott a német mesternek, hátha Davies lesz a megmentő.

Igazából, a BL-ben semmi nem működött. Olyan hibákat vétettek, mint a megye kettőben, a góljuk csak a vakszerencsének volt köszönhető, és egy tízperces periódust leszámítva nem volt valódi esélye a vörösöknek.

A rendszeres olvasók a Pool sérültjeit már bizonyára betéve tudják, de említsük azért meg őket: Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip, Jordan Henderson és még Caoimhin Kelleher sem lesz bevethető.

Látok esélyt Davies mellett Curtis Jones, Xerdan Shaqiri és James Milner játékára is.

A túloldalon Trezeguet csereként beszállva duplázott, minden bizonnyal ez elég is lesz ahhoz, hogy kezdőként számoljanak vele. McGinn Ross Barkley helyét foglalta el, nem is játszott rosszul, nem tudni még, ki fog kezdeni támadó középpályásként. Jack Grealish bizonyára nem, ő még csak épülget fel a sérüléséből.

Emlékezzünk meg a két idei meccsükről: Volt egyszer tehát egy megalázó 7-2, meg egy 4-1-es Liverpool diadal, de azért ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, ekkor az Aston Villa csak a tartalékjaival tudott kiállni, itt debütált például Ónodi Ákos, aki a négy kapott gól ellenére az egyik legjobb volt a mezőnyben.

Tippeljünk!

Érzésem szerint gólokat láthatunk majd, reményeim szerint nem is keveset, így mindenképp az over 2,5 felé indulnék el. Ami a találkozó végkimenetelét illeti, a Liverpool szerdára fog tartalékolni, így a pályára kifutó játékosok nem tudom, mennyit tudnak hozzátenni… Döntetlent tippelnék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső