Liverpool – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 10.
Liverpool
Teljesítmény:
N N N N N
  • Anfield
  • December 11. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Aston Villa
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sokat elárul a Liverpool csapatának erejéről, hogy a Bajnokok Ligája utolsó fordulójában egy ifikkel teletűzdelt csapattal is verni tudták az AC Milant a San Siroban. Rettenetesen erős ez a csapat, szerencsénkre a bajnokságban vannak hasonló erősségű riválisok, így egy rendkívül kiélezett bajnokságot élhetünk át. Most egy igazán különleges meccs következik, a Liverpool – Aston Villa.

Hogy ez miért különleges? Azért, mert egy bizonyos Steven Gerrard – aki az Aston Villa edzője – visszatér korábbi sikerei színhelyére, az Anfield Roadra. Korábban – amikor tavaly a Pool gyengélkedett – már megágyaztak a pletykákkal Gerrard érkezésének, végül aztán kitartottak a német mester mellett.

Abban biztosak lehetünk, hogy hatalmas tapsvihar fogja fogadni az egykori kapitányt, aki egy szezont leszámítva a teljes karrierjét a liverpooli vörösöknél töltötte, csak utolsó idényében próbálta ki magát Amerikában, és igazolt az LA Galaxyhoz.

Edzői pályafutása most ível felfelé, már a Rangers együttesével is sikerült nagyot alkotnia, visszaültette a trónra a csapatot, most pedig a gyengélkedő, de azért erős kerettel rendelkező Aston Villát vette át.

Mérlege már nem hibátlan, de négyből három meccset megnyert, és szerintem bocsánatos bűn, hogy a Manchester Cityt nem tudták legyőzni.

Most egy újabb kemény menet vár a birminghamiekre. Kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Liverpool: 0-1

G.: Origi

A vártnál nehezebben tudta csak begyűjteni a három pontot Jürgen Klopp együttese, de legalább begyűjtötte. Divock Origi hosszabbításban szerzett gólja miatt félsikert arattunk, ugyanis a vendégek győzelmére, valamint két és félnél több gólra számítottunk. Azonban a két csapat csatárai most megmakacsolták magukat, és semmiképp nem akarták, hogy igazunk legyen…

A kezdők:

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Dendoncker, Ait Nouri – Traoré, R. Jiménez, Hwang

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Jota, Mané

Többször fordult már elő ebben az idényben (és nem igazán találok rá magyarázatot), hogy a Wolves egy adott mérkőzésen bűngyenge támadójátékkal rukkol elő. Tény, most egy piszok nehéz ellenféllel kerültek szembe, de talán ennek ellenére (vagy éppen ezért) valamit kellett volna villantani. De a farkasok nem tették, három kapura lövéssel zárták a 90 percet.

Nem úgy a Pool, akik a találkozót végig támadták, nagyon igazságtalan lett volna, ha végül nem tudtak volna három ponttal távozni a Molineux-ből.

Nem is nagyon tudunk a hazaiak részéről helyzetet mutatni, viszont a vörösök oldaláról annál inkább. Az egész félidőben sokkal aktívabb vörösmezesek háromszor is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, azonban mindhárom lehetőség kimaradt. Először Trent Alexander-Arnold vágott fölé egy tökéletes Thiago Alcantara indítást, majd a védő varázsolt Diogo Jota fejére később. A portugál kapura is tudott fejelni védője szorításában, de a játékszer mellé szállt.

Végül Mo Szalah passzolhatott volna a kapuba egy Robertson által centerezett labdát, de az utolsó pillanatban Romain Saiss ott termett, és becsúszva tisztázott az egyiptomi csatár elől.

A félidő legvégén volt egy Wolves-helyzetecske, Ait Nouri passza majdnem jó lett a tizenhatoson belül Adama Traorénak, ám Alisson Becker ott termett, és testével odébb sodorta a labdát.

Ez volt az első félidő, veszélyesebb Poolt, és egy tudása alatt játszó Wolvest láthattak a nézők.

A fordulás után még inkább elbillent a mérleg nyelve a vendégek irányába, kétszer annyi próbálkozásuk volt, mint a térfélcsere előtt.

Elsőként most Thiago próbálkozott, három méterről leadott lövését (nevezzük inkább pöckölésnek) José Sá védte, ám mielőtt túlságosan megdicsérnénk a kapust említsük meg, hogy nem sokkal később ő, és társa hatalmasat hibáztak. A tizenhatoson kívül futott össze a portugál kapus egy védővel, a nevető harmadik – Diogo Jota – pedig elhozta a labdát. Az üres kapuba ketten is visszasprinteltek, és Jota lövését végül Conor Coady blokkolni tudta. Ezen a szinten egy ilyen helyzetet azért talán illett volna góllal befejezni…

Fokozódott a nyomás a hazaiakon, lőtt Mané, lőtt Szalah, de egyikük sem volt elég pontos. Aztán beállt Divock Origi, akinek ez volt a századik tétmérkőzése a Liverpool színeiben, és a 94. percben megmentette a csapatát. Mo Szalah egy jobboldali elfutás után passzolt a belgához, aki átvette a labdát, majd öt méterről a hálóba gurított.

Tombolta kispad, Jürgen Kloppék egymás nyakába ugrottak, és az öröm nem volt hiábavaló, a Pool meg tudta előzni a hibázó Chelsea-t.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.10.Premier League
liverpool
2:1
aston villa
Premier League
2021.01.08.FA Kupa
aston villa
1:4
liverpool
FA Kupa
2020.10.04.Premier League
aston villa
7:2
liverpool
Premier League
2020.07.05.Premier League
liverpool
2:0
aston villa
Premier League
2019.12.17.Angol Ligakupa
aston villa
5:0
liverpool
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Leicester: 2-1

G.: Konsa (2) ill. Barnes

Remek támadói vannak az Aston Villának, ott van Danny Ings és Ollie Watkins, mögöttük/mellettük Leon Bailey, Anwar El-Ghazi, Bertrand Traoré, Trézéguet, Emi Buendia… A hős most mégsem közülük került ki, hanem egy védőnek sikerült dupláznia, Ezri Konsának. A Leicesterre rájár a rúd mostanság, a vereséget követően az EL-ben is kikaptak a Napoli otthonában, így búcsúztak a sorozattól…

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Mings, Young – McGinn, Nakamba, Douglas Luiz – Ramsey, Watkins, Buendia

Leicester:

Schmeichel – Castagne, Evans, Söyüncü, Thomas – Desbury-Hall, Ndidi – Lookman, Maddison, Barnes – Daka

Talán a csütörtökre gondolva Brendan Rodgers egy kissé tartalékosabb kezdőt küldött a pályára, Jamie Vardy, Kelechi Iheanacho, Ayozé Perez, Marc Albrighton és Jannik Vestergaard is csak a kispadon foglalt helyet.

Az Aston Villa részben kényszerből volt tartalékos, Leon Bailey, Bertrand Traoré, Danny Ings, Trézéguet és Matt Targett is sérült volt.

Negyedóra sem telt el a meccsből, amikor a vendégek megszerezték a vezetést. James Maddison passzolt fel egy labdát az egyszem éknek, Patson Dakának, aki megküzdött az elemekkel rendesen, kétszer is majdnem elvesztette a játékszert, de végül nagy nehezen nála maradt, így ki tudta kitenni azt a mellette futó Harvey Barnes elé. A szélső aztán nagyon okosan, „fű alatt” gurított a bal alsóba.

Az öröm három percig tartott, Ezri Konsának ekkor sikerült egyenlítenie. Egy baloldali szabadrúgást íveltek a kapu elé a hazaiak, a labdát Matty Cash a hosszún középre fejelte, Emiliano Buendia pedig kapura fejelt. A labdába még nagyon finoman hozzáért a belső védő, így jött össze a birminghamiek gólja. A VAR egyébként csekkolta, nem volt-e les, végül Michael Oliver a kezdőkörre mutatott.

A félidő legvégén a Villa még egyszer betalált, a fiatal és nagyon tehetséges Jacob Ramsey Kasper Schmeichel keze alól bombázta a labdát három méterről a kapuba. A dán kapusnak az eset nagyon fájt, a VAR most is vizsgálódni kezdett, és ezúttal a hazaiak számára negatív döntés született. Úgy ítélte meg Oliver, hogy Ramsey támadta a kapust, aki a lövés pillanatában már birtokolta a labdát, így végül nem adta meg a gólt.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Konsa megszerezte második gólját – amire még korábban nem volt példa karrierje során. Most John McGinn végzett el egy szögletet, a hosszúra átrúgott labdába a védő belefejelt, a játékszer Kasper Schmeichel lába mellett vágódott a gólvonalon túlra. Ebben azért benne volt az egyébként nagyszerű portás…

Brendan Rodgers a hajrában hármat cserélt, jött Vardy, Ayozé Perez és Iheanacho is, de Gerrard is igyekezett ehhez igazítani a csapatát, Morgan Sanson mellett Carney Chukwuemeka és Axel Tuanzebe is pályára lépett.

A birminghamieknek sikerült kihúzni, köszönhetően Emi Martineznek, aki az ég tudja csak, hogyan tolta fölé Harvey Barnes fejesét a hajrában… Gerrard jól indult, négy bajnokijából hármat győzelemmel fejezett be az Aston Villa.

Összefoglalás

Divock Origi a múltkori győztes gólja után megérdemli, hogy a kezdőbe nevezzék. Főleg azért, mert a másik két csatár, Bobby Firmino és Diogo Jota is sérültek. A brazil már felépülőben, és a portugálnak sincs komoly problémája, de azért fő a biztonság. No meg tényleg megérdemli a támadó, hogy a kezdőben kapjon helyet.

A csatárok mellett két ifjú titánt kell még nélkülöznie Jürgen Kloppnak: Harvey Elliottot és Curtis Jonest.

Az Aston Villánál négy támadó szellemű szélső nem bevethető: Bertrand Traoré, Leon Bailey, Trézéguet és Jacob Ramsey, bár utóbbi talán tud játszani. Matt Targett visszatérhet, ám lehet, hogy Ashley Young megmarad a kezdőben, nem játszott rosszul a Leicester elleni siker alkalmával.

Hogy ki lesz majd elől Watkins mellett? Jó kérdés, lehet, hogy marada 4-3-3-as formáció, és akkor Watkins lesz az egyedüli ék, de ha Gerrard vált 4-2-3-1-re (ami használt taktikája volt a Rengersnél), akkor akár bekerülhet Danny Ings is, Watkins mögötte árnyékékként szerepel, a széleken pedig Emi Buendia és Jacob Ramsey lehet a kezdőcsapat tagja.

Az elmúlt években nem fukarkodtak a gólokkal a srácok, emlékezzünk csak a 2020-as 7-2-es meccsre, utána 1-4 a Ligakupában, de volt még itt egy 5-0-s meccs is 2019-ből. A két nagyarányú győzelmet – ha valaki nem követte volna akkor az angol csapatokat – nem a Liverpool aratta, hanem az Aston Villa…

Szóval gólszerzéssel nem állnak hadilábon a csapatok, főleg a Pool nem, és most is ott lesz a kezdőben majd Szalah és Mané, akiktől a találatokat várhatjuk.

Gerrard visszatérése érzelmes lesz, ebben biztosak vagyunk, de meglátjuk, hogy a meccs végén milyen könnyeket hullajt majd a menedzser. Mi ezt megtippelni nem akarjuk, inkább maradunk a két és fél gól feletti verziónál. Elég jól levezettük, hogy miért ez a tippünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső