Liverpool – Atalanta: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 24.
Liverpool
Teljesítmény:
N D N N N
  • Anfield
  • November 25. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
D D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A legutóbbi alkalommal óriási pofont kapott az Atalanta csapata, amely a tavalyi BL-idény és a Serie A legkellemesebb meglepetése voltak. Imádtam a játékukat, gólra törő, fantáziadús focit játszottak, de idén egyelőre valami nem annyira stimmel. Könnyű pontokat hullajtanak, a BL-ben pedig jelen pillanatban 4 ponttal állnak, egyedül a dán Midtjyllandot tudták legyőzni, ikszeltek a Gewissben az Ajax ellen és szintén a Gewissben kaptak egy ötös a Liverpooltól.

A bajnokság sem úgy alakul most, ahogy ők szeretnék, a hétvégén az újonc Spezia otthonában nem sikerült győzni.

A Liverpool évek óta csúcson, vagy a csúcs közelében van. Vezetik a Bajnokok Ligája csoportjukat, második helyen állnak a Premier League-ben, és annak ellenére jönnek az eredmények, hogy elképesztő pechsorozatban vannak, sorra sérülnek le legjobbjaik. De ezért nagy csapat a Pool, mert ilyen helyzetben is elő tudnak húzni a kalapból valakit.

A 0-5 után az Anfielden lehet esélye az Atalantának? Meglátjuk!

Kezdjünk bele a Liverpool – Atalanta meccs beharangozójának!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Atalanta – Liverpool

Remek kis meccset játszott egymással a két csapat, és amikor megmutatták a kezdőket, álmomban sem gondoltam volna, hogy ez az Atalanta képes lesz öt gólt kapni. De Roon és Gosens hiányzott csak az alapcsapatból, de ott volt Freuler, Zapata, Gómez, Muriel…

Diogo Jota személyében hatalmas kincsre lelt Jürgen Klopp. A Wolvestól igazolt portugál csatár mostanában elképesztő formát mutat klubcsapatában, ezen a meccsen a második percben egymaga játszotta át az Atalanta védelmét, csak Sportiello kapus tudta megállítani. De később aztán már ő sem.

Jó tempóban indult a meccs, helyzetei voltak Jotának, Manénak, a másik oldalon Duván szerezhetett gólt, de nem sikerült. Sikerült viszont Jotának, aki a 16. percben lépett ki egy remek indítással, és bár Palomino minden eszközt bevetett, hogy megállítsa, a portugál elegánsan átpörgette a labdát Sportiellon.

Bár a Pool középpályája jól megfogta a kreatív embereket az Atalantából, azért néha-néha eljutottak a kék-feketék Alisson kapujáig, gólt viszont nem tudtak szerezni. Hol les, hol a védők léptek közbe, hol pedig Alisson védett.

32. perc telt el a meccsből, amikor ismét Diogo Jota parádézott: Joe Gomez hosszú indítását vette át – ezzel el is küldte kóláért a védőjét -, majd a rövid sarokba bombázta a labdát.

Sok idő a második félidőben nem kellett az újabb angol gólhoz: Másfél perccel a kezdő sípszót követően Szalah csavart a jobb felsőbe, 0-3.

Rettenetesen lyukas volt a bergamóiak védelme, úgy hatoltak át rajtuk, mint forró kés a vajon. Szalah találata után újabb másfél perc, újabb gól, ezúttal Sadio Mané emelte át Sportiellot. Szegény kapus egyetlen gólról sem tehetett, nem működött a védekezés, a Pool pedig nagyon okosan használta ki, hogy az Atalanta ennyire gyengén futballozik.

És akkor jött a végső rúgás (még mindig csak tíz perce tartott a második félidő): Diogo Jota ugrott ki megint, a kilépő Sportiello majdnem szerelte, de egy kis szerencsével a portugál csatár előtt maradt a labda, ő pedig megszerezte saját maga harmadik gólját.

Totális kiütés, tényleg, ha valaki a meccs előtt azt mondja, hogy 5-0-ra nyer a Pool, egyszerűen kiröhögöm.

További helyzetekből ezt követően sem volt hiány, szegény Zapatának meg csak nem jött össze a gól, csak kapufáig jutott. A Pool csatárai nagyon fickándoztak, Mo Szalah még a 83. percben, 5-0-s vezetésnél is olyan sprintet vágott le, mintha ők égtek volna.

Félelmetesen nagyot játszott a Liverpool, de ehhez szükség volt egy gyenge napot kifogó Atalantára is.

Előző meccs eredménye
2020.11.03.Bajnokok Ligája
atalanta
0:5
liverpool
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Összefoglalás

Ezek után mire számítsunk a második meccsen? Az Atalanta bizonyára nem számít semmi jóra. Azt azért nem gondolom, hogy még egy ilyen zakót össze tudnak hozni, de tény, hogy a Liverpool toronymagas esélyese ennek a találkozónak.

Lássuk, hogy milyen meccset játszottak a hétvégén!

A Liverpool nagy rangadót játszott, habár két kezdő belső védője továbbra sem játszhat, a Matip – Fabinho kettős hiba nélkül hozta le a meccset, elől pedig ismét betalált Diogo Jota, valamint Roberto Firmino, így 3-0-ra simán legyőzték a Leicestert. Ja, volt egy öngól is a meccs elején.

Az Atalanta pedig csak egy 0-0-s döntetlenre volt képes a Spezia otthonában, bár Gosens gólt szerzett, azt végül nem adták meg.

Az olaszok az utolsó öt meccsükből csak egyet nyertek meg (azt is a Crotone ellen), szóval érezhetően valami nem működik Gian Piero Gasperini csapatánál.

A sérültek lassan felépülnek, a kezdő játékosok közül Rusan Malinovszki nem játszhat, ő a válogatott szünet alatt kapta el a koronavírust.

A Liverpoolnál pedig még mindig rengeteg a sérült: Joe Gomez, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Alex Oxlade-Chamberlain, valamint Mohamed Szalah is megfertőződött.

Kétséges továbbá a játéka Thiagonak, nem hinném, hogy ezen a meccsen mélyvízbe szeretné őt dobni Klopp, ha játékra kész, akkor is csak 20-30 percet jósolnék neki.

Amennyiben a Pool megnyeri ezt a meccset, akkor készülhet az egyenes kieséses szakaszra, ez pedig nagy motiváció lehet. Gondolkoztam sokféle lehetőségen, ezek közül a nyertes végül a hazai győzelem lett, de nem árt megfontolni az over 2,5-et valamint azt, hogy mindkét csapat szerez gólt. Nehezen hiszem, hogy még egyszer ennyire peches lenne majd az Atalanta.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső