Liverpool – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 10.
Liverpool
Teljesítmény:
N V V N V
  • Anfield
  • Március 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jönnek a visszavágók a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, hátrányból várja a meccset a címvédő az Atleticoval szemben. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Az első mérkőzésen Saul Niguez góljával 1-0-ra nyerni tudtak Diego Simeone tanítványai, így a visszavágót ők várhatják jobb helyzetből. A meccs képe alapján megérdemelten nyertek, a Liverpool úgy hozta le a meccset, hogy nem volt kaput eltaláló lövésük. Hiába volt Szalahnak és Hendersonnak is nagy helyzete, Oblaknak nem kellett játékba avatkozni. A túloldalon Morata veszélyeztetett a legtöbbször, de vagy Alisson Becker védett vagy döntő szituációban hibázott a spanyol csatár.

A Liverpool nehéz heteken van túl: Elvesztették veretlenségüket a Premier League-ben, valamint kiestek az FA kupából a Chelsea ellen. A Watford elleni bajnoki mérkőzésen hatalmas meglepetésre 3-0-s eredménnyel gázoltak át Kloppékon, majd főként fiatalokkal felállva kaptak ki a kupában.

A sérülések sem kerülik el a Vörösöket, amit meg is éreztek. A csapatkapitány, Jordan Henderson kiválása rosszul érintette őket, de jó hír Klopp számára, hogy a válogatott középpályás már teljes értékű edzést végzett, így minden valószínűség szerint játszhat majd az Atleti ellen.

A másik nagy probléma Alisson kiválása. A hírek szerint a brazil csipőjével vannak problémák, így már a hétvégi Bournemouth elleni találkozón sem védett és szerdán sem fog. Helyette a spanyol Adrián fog kezdeni, a padon pedig a 36 éves Andy Lonergan foglalhat helyet.

És ha már Bournemouth: Szombaton fogadták hazai pályán a Premier League hátsó harmadában szereplő csapatot és már a kilencedik percben megszerezték a vezetést. Callum Wilson gólja kísértetiesen hasonlított a Bournemouth Chelsea ellen lőtt találatára. Szépen kijátszott akció után Lerma passzolt középre, ahol érkezett Wilson és a hálóba passzolt. Még az első félidőben fordítani tudott a Pool. Előbb Szalah lőtte ki a bal alsó sarkot Mané passzából, majd Mané lépett főszereplővé és góljával kialakította a végeredményt. Ki kell emelni James Milnert, aki az egész mérkőzésen remekül játszott, a második félidőben a gólvonalról vágta ki a labdát, megmentve csapatát a góltól.

A már említett hiányzók mellett nem játszhat Xerdan Shaqiri, de más hiányzóval jelen állás szerint nem kell számolnia Jürgen Kloppnak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.18.Champions League
atletico madrid
1:0
liverpool
Champions League
2017.08.02.Barátságos Mérkőzés
atletico madrid
5:4
liverpool
Barátságos Mérkőzés
2010.04.29.Europa League
liverpool
2:1
atletico madrid
Europa League
2010.04.22.Europa League
atletico madrid
1:0
liverpool
Europa League
2009.08.08.Barátságos Mérkőzés
liverpool
1:2
atletico madrid
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Az Atletico a hétvégén nagy lehetőséget szalasztott el, ugyanis a Sevillával játszottak, egy esetleges győzelemmel pedig a tabella harmadik helyére léphettek volna elő. A Wanda Metropolitanoban megrendezett mérkőzésen előbb Luuk de Jong mattolta Oblakot, majd egy kezezés miatt befújt tizenegyest értékesített Alvaro Morata. A vezetést Joao Felix góljával vették át a madridiak.

A félidő vége előtt a Sevilla is kapott egy tizenegyest (mindkét esetben egyébként a VAR segítségére volt szükség), amelyet a Sevilla házi gólkirálya, Lucas Ocampos lőtt be. Így alakult ki a végeredmény, az Atletico maradt az ötödik helyen.

Cholo Simeone a korábbi sérüléshullámot sikeresen átvészelte, gyakorlatilag a legerősebb keretével vághat neki a visszavágónak, a kezdők közül csak Thomas Lemar sérült.

Az Atletico egyébként legutóbbi két idegenbeli mérkőzését elveszítette a Bajnokok Ligájában, a Juventus és a Leverkusen is otthon tartotta a három pontot még a csoportkör alkalmával.

Az 1-0-s előny is előny, de megnyugtatónak semmiképp nem lehet nevezni. A Liverpool hazai pályán stabil, a bajnokságban mind a tizenöt hazai meccsüket megnyerték, míg a BL-ben csak a Napoli tudott pontot rabolni az Anfieldről.

A Liverpool továbbjutására jó sansz van, Szalah és Mané is remek formában van, és bár Firmino mostanában adós a gólokkal, de bármikor benne van a gól és a váratlan. Ha a hírek igaznak bizonyulnak és Henderson is játszhat a meccsen, az hatalmas fegyvertény lenne a csapatnak. Adrián nem rossz kapus természetesen, de Alisson biztosan hiányozni fog.

Valószínűleg nem lesz sok gólos meccs, az Atletico kontrákra fog berendezkedni, stabil védekezéssel karöltve. Egy rúgott gól is aranyat érhet, de Moratáék „ráérnek”, a Poolt szorítja az idő. Véleményem szerint feltörhető az Atleti védelme, Liverpool továbbjutást várok. Tippem: 2-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső