Liverpool – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 19.
Liverpool
Teljesítmény:
D N V D D
  • Anfield
  • Január 21. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még két csütörtöki meccset fogunk megnézni a mai napon, először a Liverpool – Burnley találkozót, majd aztán az Ibériai félszigetre utazunk egy kicsit, hogy elmerüljünk a La Liga küzdelmeiben is.

Amilyen jól ért véget a Poolnak 2020, annyira rosszul kezdődött. Az évet az élen zárták, a Newcastle elleni 0-0 ellenére is, viszont 2021-ben eddig van egy vereségük (A Southampton verte őket 1-0-ra) és egy döntetlenjük (A Manchester Uniteddal nem bírtak az Anfielden), és amilyen szoros a mezőny, máris lecsúsztak a negyedik helyre. A Manchester City is magára talált, tör fel, mint a talajvíz, már a harmadik helyen állnak, az élen a városi riválisuk, a United áll, és persze ott van a Leicester is, kemény tavaszra számítok a Premier League-ben.

Most viszont egy olyan meccs következik, ahol kötelező a győzelem. A Burnley ugyanis a tabella hátsó részében helyezkedik el, egy hajszál választja el őket a kiesőhelyektől, szóval csipkedniük kellene magukat.

De pont az Anfielden? Pont a Pool ellen? Nem csak a hazai győzelemre számítok, de a gólokra is. Kezdjünk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Manchester United

Gólokra számítottam, csalódtam… Röviden ennyit a meccsről. Kicsit kibontva: A sok lehetőség ellenére nem született gól a találkozón, ami inkább a Manchester számára jelent örömet, hiszen így maradtak az élen.

A legveszélyesebb vendég helyzet az első játékrészben Bruno Fernandes nevéhez fűződik, 18 méteres szabadrúgása alig kerülte el a jobb felső sarkot.

A félidő háromnegyedét a Liverpool uralta, azonban nagyobb helyzetet nem tudtak kidolgozni, David de Geának nem igazán akadt dolga. Mohamed Szalah a második félidő elején helyzetbe került, de három védő vette körül, azt pedig nem láthatta az egyiptomi, hogy mellette teljesen üresen áll Sadio Mané, így belebonyolódott a cselekbe és bár lőni tudott, az jócskán mellé ment.

A hazaiaktól Thiago veszélyeztetett még, távoli lövését szépen védte honfitársa, de Gea. A legnagyobb lehetőség viszont Paul Pogba előtt adódott, a francia játékos öt méterről leadott lövését hatalmas bravúrral védte Alisson.

Zsinórban harmadik meccse nem találtak be a vörösök, a védelem után most a csatársor miatt is főhet a feje Jürgen Kloppnak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.11.Premier League
liverpool
1:1
burnley
Premier League
2019.08.31.Premier League
burnley
0:3
liverpool
Premier League
2019.03.10.Premier League
liverpool
4:2
burnley
Premier League
2018.12.05.Premier League
burnley
1:3
liverpool
Premier League
2018.01.01.Premier League
burnley
1:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Burnley

A hétvégi tippek közül ebben voltam majdhogynem a legbiztosabb. Bíztam a londoniakban, hogy hazai pályán nem jelent majd akadályt a Burnley legyőzése. Szimpi volt az 1,8 körüli odds is, minden stimmelt. Nem kellett csalódnom, bár az eredmény miatt szinte végig izgulnom kellett.

Pedig nagyon szépen indult, a csapatba újfent bekerülő Michail Antonio már a kilencedik percben vezetést szerzett a hazaiaknak, miután egy baloldali beadást mindkét Burnley-védő (Mee és Tarkowski) is elnézett. Innentől piszok könnyű dolga volt a csatárnak, csak bele kellett tennie a lábát a labdába, Nick Pope pedig kővé dermedve figyelte az akciót.

Még ebben a játékrészben jöhetett volna egy újabb hazai gól, de Ogbonna közeli fejese a jobboldali kapufán csattant. Mérgelődött is a védő rendesen, de nem volt mit tenni, maradt az 1-0.

A második félidőben újfent Antonio volt az egyik legveszélyesebb, a 30 éves támadó a tavalyi szezon végén lendült bele igazán, azóta pedig kis híján megállíthatatlan. A félidő elején Bowen beadása után fejelhetett, Pope már verve volt, de a gólvonalon helyezkedő Mee ki tudta rúgni a labdát.

Declan Rice is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, ha kicsit jobban céloz, szabadrúgása azonban fölé szállt. A kaput Jarrod Bowen sem tudta eltalálni kicsivel később, de csak idő kérdése volt a második hazai találat. Ami vágy maradt csak, még a végén Jarmolenko is kihagyott egy ziccert, és majdnem ráfáztak a kalapácsosok, mert Jay Rodriguez véletlenül gólt rúghatott volna… Rárúgták a labdát. Sokat elárul a Burnley második félidei teljesítményéről, hogy ez volt a legveszélyesebb lehetőségük…

Megérdemelte a győzelmet David Moyes együttese, a Burnley pedig nagyon közel került a kiesőzónához.

Összefoglalás

Három meccs gól nélkül. Ez egy Liverpoolnál nagyon furán hat. Egy Liverpoolnál, ahol olyan játékosok futballoznak, mint Sadio Mané, Roberto Firmino és Mohamed Szalah. A középpályások is gólerősek, Giorginio Wijnaldum, Thiago Alcantara is tudnak váratlant húzni. Szóval, nem is tudom, mikor fordult elő az, hogy ennyi időn át gólképtelen maradjon a Mersey-parti csapat.

Ez pedig nem tarthat a végtelenségig. Ilyenkor jön jól egy gyengébb képességű ellenfél, akiket jól meg lehet szórni. Van egy olyan érzésem, hogy a Burnley beleszalad egy nagyobb verésbe, hogy kiszakad a gólzsák Liverpoolban. Persze, a védelmük jó, a fél Premier League által körbeudvarolt Tarkowski és Mee páros jó, de egy (vagy két) fecske nem csinál nyarat.

A Manchester csak 1-0-ra tudta megverni őket, de amennyi helyzetet elpuskáztak Cavaniék… Lehetett volna az több is. És ne feledjük, Nick Pope kivédte a szemüket is!

A lehető legrosszabbkor sérült meg Diogo Jota, nagyszerű formában volt a portugál, rajta kívül még a fél védelem hiányzik (van Dijk, Gomez, Keita), Matip játéka kérdéses. Amennyiben nem épül fel, úgy ismét Jordan Hendersonnak kell Fabinho párjaként játszania, de annyira nem hiszem, hogy félni kell az ellenféltől, 17 meccsen 9 (!) gólt szereztek. Ez a legrosszabb mutató a Premier League-ben.

A Liverpool győzelme számomra nem kérdés, a gólszám viszont izgi: 1.5 körül adják a fogadóirodák, pontosan azért ilyen magas, mert régóta nem szereztek gólt a vörösök. De ez most meg fog szakadni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső