Liverpool – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 19.
Liverpool
Teljesítmény:
N N D V N
  • Anfield
  • Augusztus 21. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap már elkezdtünk szemezgetni a hétvégi bajnokikkal, ma pedig ezen jó szokásunkat folytatjuk. Hogy mennyi fér bele mára, az még egyelőre előttünk is rejtély, de megpróbáljuk kihozni ebből a szép csütörtökből – egyeseknek péntekből, hiszen holnap augusztus 20-a lesz! – a legtöbbet.

Kezdjünk egy angol bajnokival, mit szóltok? Kinéztük a Liverpool – Burnley találkozót, és reményeink szerint egy kis aprópénzt be tudunk gyűjteni ebből a meccsből. Nincsenek most Szalahéknak jó emlékei a Burnleyről, a tavalyi – elég rosszul sikerült – szezonban Chris Woodék szakították meg a Pool hazai veretlenségi sorozatát, nagyjából innen datálható a vörösök mélyrepülése.

Kloppék aztán a szezon végét visszahozták és befutottak a harmadik helyre. Relatív, hogy ez most sikernek nevezhető-e vagy sem… Szerintünk igen, mert bár a Pooltól mindenki címvédést várt, ám az egész szezonban olyan szintű sérüléshullám sújtotta őket, hogy néha az utánpótlásból, néha a középpályáról kellett védőt szerezni.

A Burnley úgy kezdte a szezont, ahogy tőlük azt vártuk. Bár az újoncokról sok minden még nem derült ki, ám bátran mondhatjuk: Az együttes idén is a kiesés ellen fog harcolni.

Megismétlődhet a tavalyi csoda? Mi nem igazán bízunk ebben…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Norwich – Liverpool: 0-3

G.: Jota, Firmino, Szalah

Viszonylag sima győzelmet aratott az újonc együttes ellen a Pool. A Norwich amúgy ingázni szokott a Premier League és a Championship között, tavalyelőtt kiestek, aztán tavaly egyből kiharcolták a feljutást. Hogy mi lesz idén? Az első meccs alapján nincs sok reményünk. De nyilván a Pool az Pool.

Akik így álltak fel a meccsre:

Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Tsimikas – Milner, Keita, Oxlaide-Chamberlain – Jota, Szalah, Mané

Hosszú idő után Virgil van Dijk újra tétmeccsen léphetett pályára, most viszont Andy Robertson nem játszhatott sérülés miatt, így Konstantinos Tsimikas megkapta a lehetőséget. Tavaly erre ritkán volt példa.

A középpályáról Jordan Henderson és Thiago Alcantara hiányzott, míg Gini Wijnaldum a PSG-be szerződött.

Könnyed kis győzelemmel rajtolt el a Pool, az egész meccsen az látszott, hogy a vörösök csapata jobb labdarúgókból áll. Pont, ahogy mindenki várta. Már az első félidőben több helyzet kimaradt, kapura lőtt Mo Szalah és Diogo Jota is, akkor azonban még Tim Krul hárítani tudott. A 26. percben egy átadást Szalah rosszul vett át a tizenhatoson belül, de ezzel adott gólpasszt. Diogo Jota lecsapott a labdára, és Krul mellett a hálóba lőtt.

Ez volt az első félidő, ahol a Norwichnak egyetlen helyzete volt: Teemo Pukki lövését Alisson ütötte szögletre.

A folytatásban viszont a hazaiak már nem kerültek gólközelbe, a Pool annál inkább. Bobby Firmino a 61. percben váltotta Diogo Jotát, négy perccel később pedig már be is köszönt. A védelem ismét nem volt a helyzet magaslatán, Szalah okosan vette észre, hogy a brazil teljesen üresen van, neki ez meg rutinfeladat volt…

A két gólpasszt adó egyiptomi találata zárta a meccset, egy rossz felszabadítás után 16-ról csavart a jobb felsőbe Szalah.

Biztató kezdés, hasonlóban reménykednek a szurkolók, de a legnagyobb öröm a győzelem mellett az volt, hogy van Dijkot újra a pályán láthatták.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.19.Premier League
burnley
0:3
liverpool
Premier League
2021.01.21.Premier League
liverpool
0:1
burnley
Premier League
2020.07.11.Premier League
liverpool
1:1
burnley
Premier League
2019.08.31.Premier League
burnley
0:3
liverpool
Premier League
2019.03.10.Premier League
liverpool
4:2
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Brighton: 1-2

G.: Tarkowski ill. Maupay, Mac Allister

Mindig rosszul érezzük magunkat, amikor erről a két csapatról kérdeznek, de most is őszinték leszünk. A PL két talán legszürkébb csapata számunkra a Burnley és a Brighton. Ezúttal azonban egy egész korrekt mérkőzést játszottak.

Sean Dyche az alábbi tizenegyet küldte pályára:

Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeil – Wood, Rodriguez

Villámrajtot vettek a hazaiak, az első szögletükből már eredményesek tudtak lenni egy elég érdekes találattal. Westwood szögletét James Tarkowski fejelte be, ám ahogy a labda a hálóba került Robert Sánchez, a Brighton kapusa megrohamozta a játékvezetőt. Azt reklamálta a spanyol, hogy Jack Cork akadályozta őt a kijövetelben, meg amúgy még Maupay is eltűnt a földön nem sokkal messzebb.

A VAR szobában ülők alaposan kielemezték a találatot, de nem láttak szabálytalanságot, 1-0-s hazai vezetésről folytatódhatott a találkozó.

Úgy tűnt, a Burnley játékosai nem a focival vannak elfoglalva, a bírónak gyorsan két sárgát ki kellett osztania, Gudmundsson és Tarkowski feledkezett el magáról. És örülhetnek, hogy megúszták sárgával.

Később az izlandi egy nagy kapufával vétette még észre magát, ahogy Ben Mee is a keresztlécet találta el egy szöglet után. Ez volt az utolsó értékelhető jelenet az első félidőben.

A másodikban nagyon belehúzott a Brighton, a Burnley pedig ugyan lövésekig eljutott, de Sáncheznek egyszer sem kellett védenie, minden próbálkozás mellé vagy fölé szállt.

A nyomás a hajrában érett góllá: A 73. percben Moder lapos passzára Neal Maupay érkezett becsúszva, öt perccel később pedig az argentin utánpótlás-válogatott, a csereként Trossardot váltó Alexis Mac Allister is kapuba talált, fordított a Brighton. És meg is nyerték a mérkőzést.

Az első félidőben inkább a hazaiak, a másodikban inkább a vendégek uralták a találkozót. Peches vereség, hiszen kétszer is a kapufát találták el Woodék.

Összefoglalás

Olybá tűnik, hogy a Henderson – Thiago páros felépült, pár percet már kaptak egy vasárnap – zárt ajtók mögött – rendezett barátságos meccsen az Aston Villa ellen, ám a kezdőbe még egyiküket sem várjuk. Ott van Milner, Fabinho, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain és Minamino is el tud ott játszani. Curtis Jones és Andy Robertson viszont még mindig nem bevethető, marad Tsimikas a balbekk helyén.

Valószínűnek tarjtuk, hogy Fabinho azért visszakerül a kezdőbe, mi Oxlade-Chamberlaint vennénk ki a középső hármasból.

Elől megint szerencsés helyzetben van Klopp: Firmino, Szalah és Jota is gólt rúgtak, Mané is hasznosan játszott. Nem tudni, kit hagy ki most a német.

A Burnley-nél Dale Stephens és Kevin Long nem fog tudni játszani, Dyche-nak az okozhat fejtörést, hogy a Wood – Barnes – Rodriguez – Vydra négyes közül kik kezdjenek.

A tavalyi első meccs eredményét ugyebár ismerjük, 1-0-ra nyert a Burnley, a tavaszi visszavágón nagyon simán, 3-0-ra viszont a vörösök győzedelmeskedtek.

A felkészülés és az első forduló alapján tükörsima Pool győzelmet várunk. Önmagában az odds nem csábító, viszont 1-0-s hendikeppel már izgalmas lehet, ezt most 1.57-ért vesztegetik a Bet365-nél.

Izgalmas még az a választás is, hogy a Burnley nem talál be a kapuba, csak a hazaiak. Az most szintén 1.57.

A legkedvesebb választás számunkra most az over/under. Remekül kapta el a fonalat a Pool, a Burnley pedig hálás ellenfél alapjáraton, hat alkalommal is 2,5 feletti gólszám született az elmúlt tíz meccsükön.

Összefoglalva: Over 2,5-ben reménykedünk, miközben a Burnley nem talál be a kapuba. A hendikep eredményt is bátran javasoljuk, azzal szerintünk nem lehet hibázni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső