Liverpool – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 20.
Liverpool
Teljesítmény:
V D N N V
  • Anfield
  • Július 22. 21:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
Chelsea
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyértelműen a forduló leginkább várt mérkőzése a szerda este rendezendő Liverpool – Chelsea, ami a vendégek számára óriási téttel bír. Frank Lampard fiai jelenleg lépéselőnyben vannak a Leicester és a Manchester United előtt (sőt, a Leicester egy mérkőzéssel többet játszott!), így nincs más dolguk, „csak” hozni a saját meccseiket és megvan a bronzérem. Na, de azért ez nem annyira egyszerű, ha a bajnokhoz látogatsz.

Az Arsenalnak sikerült megvernie Kloppékat, azonban olyan egyéni hibákból születtek a gólok, ami után a német mester bizonyára berekedt a kiabálástól. Mert bajnokság ide vagy oda, a rangadó az rangadó, a presztízs az presztízs. Gondolom én, nem volt túl csendes a vehemenciájáról híres szakember.

A Chelsea lábában ráadásul van még egy plusz meccs, tegnap este az FA Kupa elődöntőjében sikerült kiütniük a sorozatból a Vörös Ördögöket, akár még trófea is lehet a szezon végén. Egy kupagyőzelem és egy bronzérem pedig mondhatjuk, sikeres idény lenne.

De vajon sikerül nyerniük?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Liverpool

Firminoék egy kicsit azért már kiengedtek a szezon utolsó részére, miután meglett a bajnoki cím nem annyira meggyőzőek, mint máskor. Ez valahol érthető is, hosszú és megterhelő szezonon vannak túl a futballisták, ráadásul a 19. bajnoki arany a zsebükben…

Ettől függetlenül ők szereztek vezetést, Robertson beadását Mané becsúszva lőtte Martinez kapujába, akinek a gól előtt volt egy hajmeresztő megoldása. Roberto Firminot találta telibe egy kirúgás alkalmával, a labda majdnem bepattant a kapuba. Ott még megúszta a gólt, Mané lövésénél már nem.

Azonban az Arsenal nem törődött bele, és még az első játékrész alatt sikerült fordítani. Igaz, ehhez szükség volt a Pool védelmére. Előbb van Dijk adott gólpasszt Lacazette-nek, majd Alisson passzolta el a labdát a saját tizenhatosának előterében, Reiss Nelson gólja pedig már 2-1-es londoni vezetést eredményezett.

Gól már nem született, hiába próbált meg a második félidőben mindent a Pool, Szalah-nak és társainak ezúttal nem termett babér.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.03.FA Kupa
chelsea
2:0
liverpool
FA Kupa
2019.09.22.Premier League
chelsea
1:2
liverpool
Premier League
2019.08.14.UEFA Szuperkupa
liverpool
5:4
chelsea
UEFA Szuperkupa
2019.04.14.Premier League
liverpool
2:0
chelsea
Premier League
2018.09.29.Premier League
chelsea
1:1
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Norwich City

A már kiesett Norwich látogatott a Stamford Bridge-re, ahol a Kékek megpróbálták kijavítani a Sheffieldben elszenvedett sima, 3-0-s vereséget.

Nem lett látványos a meccs, nem lett gólzápor, pedig elvárták volna a szurkolók, hogy a sereghajtót 3-4 góllal küldjék haza. Ha ránézünk a statisztikára, láthatjuk, hogy jó úton jártak ehhez, azonban a befejezések nem akartak összejönni, így meg kellett elégedniük 1 rúgott góllal. A bronz szempontjából ez is elég, hiszen az egygólos győzelem is három pontot ér. Azóta pedig már a szurkolókat is sikerült kiengesztelni, hiszen a csapat magabiztos játékkal jutott túl a Manchester Uniteden, így az FA Kupa döntőjébe került.

A Norwich elleni mérkőzés egyetlen gólját Olivier Giroud szerezte az első félidő hosszabbításában. Pulisic adta be a labdát balról, a francia világbajnok két védőt megelőzve, fejjel juttatta a hálóba a labdát.

Ennyi és nem több. Helyzetek voltak előtte is, utána is, gól viszont nem született.

Összefoglalás

Attól, hogy a Poolnak már nincs miért küzdeni, ez még egy igazi rangadó lesz, ez nem kétséges. A Chelsea-nek több vesztenivalója van. De ha a Poolt sikerül is megverniük, az utolsó fordulóban a remek szezont játszó Wolves lesz az ellenfelük. Nincs könnyű sorsolása Giroudéknak.

Mindezek ellenére a Pool esélyesebbnek számít, de mi adjon reményt a Chelsea számára, ha nem az, hogy legutóbb az FA Kupában már egyszer sikerült megverni őket?!

Mondjuk akkor ők játszottak hazai pályán…

És a hazai pálya igencsak sokat számít a Poolnál, hiszen idei 18 Premier League mérkőzésükből 17-et megnyertek az Anfield Roadon, az az egy döntetlen nem is olyan rég született a Burnley ellen.

A Chelsea idegenbeli formája viszont egyáltalán nem meggyőző, hat olyan meccs is volt a 2019/2020-as szezonban, amikor a Chelsea-t elkalapálták stadionjuktól távol.

Ez egy elég nehéz meccs, totálisan háromesélyes, ezért jobban járunk, ha a gólok felé irányítjuk tekintetünket.

Két ilyen gigászi klub esetén lehet abban bízni, hogy a gólok is potyogni fognak. Ezért ezúttal arra tippelek, hogy 2,5-nél több gól esik majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső