Liverpool – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 27.
Liverpool
Teljesítmény:
N N N D V
  • Anfield
  • Augusztus 28. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Chelsea
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már csak egy angol bajnokink maradt mára, de – talán már szokásosnak mondhatóan – a legjobbat a végére hagytuk. Nevezhetjük rangadónak a Manchester City – Arsenalt, de az igazi rangadó a Liverpool – Chelsea mérkőzés lesz.

Az előző szezon talán egyértelműen a londoniaknak sikerült jobban, hiszen a bajnokságban negyedik helyen végeztek – Frank Lampard irányítása alatt ez lehetetlen feladatnak tűnt -, valamint felülhettek Európa trónjára, megverték a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája döntőjében.

A Liverpool számára a tavalyi évet lehet nevezni csalódásnak, de amennyi probléma érte őket az egész szezonban csoda, hogy végül a bronzérmet meg tudták szerezni.

Mounték nem titkoltan a BL címvédés mellett a bajnoki címre is rárepülnek, a Pool pedig megtépázott renoméját szeretné visszaállítani.

A két csapat egyelőre veretlen, mindketten nyerni tudtak mindkét meccsükön, és eddig egyikük sem kapott gólt.

Rendkívül kíváncsiak vagyunk arra, hogy ebből mi fog kisülni… Reményeink szerint nem csak pénzzel, hanem egy jó meccsel is gazdagodni fogunk szombat este.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Burnley: 2-0

G.: Jota, Mané

A hazai győzelemben bíztunk, de mivel akkora értéket nem láttunk benne, inkább másfelé lavíroztunk. Azt javasoltuk, hogy az over 2,5-re tegyetek pénzt, ami nem volt egy buta ötlet, tekintve, hogy valóban három gól esett a mérkőzésen. Csak az a gond, hogy abból egyet nem adtak meg, így végül nem csak Mo Szalah, de mi is szomorúak lettünk.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Eliott, Henderson, Keita – Szalah, Jota, Mané

Burnley:

Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Brownhill, Cork, McNeil – Wood, Barnes

18 hónap nem kevés idő. Ez alatt számtalan dolog történt a nagyvilágban. Ennyi ideje nem telt meg az Anfield Road szurkolókkal, most viszont erre már lehetőség adódott, a szurkolók pedig közösen énekelték a kezdés előtt a You’ll never walk alone-t.

Nincsenek a fanatikusoknak jó emlékeik a Burnley együtteséről, hiszen ők voltak azok, akik a több mint negyven mérkőzésen át tartó hazai veretlenségi sorozatukat a tavalyi idényben megszakították. És valahol akkortájt indult meg a lejtőn Jürgen Klopp együttese.

Most is veszélyesen kezdtek, majdnem góllal, Dwight McNeil 14 méteres lövését Alexander-Arnold simogatta valahogy a kapufára, de közben az asszisztens is emelte a zászlaját, Chris Wood miatt szabadrúgással jöhetett a Liverpool.

Óvatosan kezdett a hazai együttes, az első helyzetükre a 18. percben került sor, abból viszont gól lett. A görög védő, Konstantinos Tsimikas – aki csak azért játszik, mert Andy Robertson sérült – adta be balról a labdát, a középen egyedül hagyott Diogo Jota pedig a hosszú sarokba fejelt. Ez volt a portugál második gólja az idényben, az első mérkőzésen is betalált a Norwich kapujába.

A 23. percben Mo Szalah is megvillant, akkor még Nick Pope védeni tudott, de aztán négy perccel később az egyiptomi is hálóba talált, Harvey Eliott príma labdáját csavarta be. A játékvezető viszont kapott egy fülest, miszerint a támadó lesen volt az indításkor, maradt az egygólos hazai vezetés.

A második félidő elején ugyanígy járt a Burnley együttese is. Ashley Barnes pofozott be egy jobboldali beadást, de itt még videóbíróra sem volt szükség, a partjelző egyből mutatta kollégájának, hogy a csatár a megengedettnél előbbre állt.

Ez a meg nem adott gól viszont felrázta a hazaiakat, Szalah után Mané lőtt, egyikből sem született azonban gól.

Nem úgy a 69. percben, amikor Eliott – Szalah – Mané volt a labda útja, a szenegáli kapásból lőtt a hálóba.

A trió harmadik tagja, Mohamed Szalah el volt átkozve, a 87. percben is kihagyott egy nagy helyzetet, így ezúttal ő gól nélkül zárt.

A csapata viszont nyert, aminek köszönhetően két fordulót követően a harmadik helyen áll. Ugyanolyan mérleggel, mint az előttük álló Chelsea…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.04.Premier League
liverpool
0:1
chelsea
Premier League
2020.09.20.Premier League
chelsea
0:2
liverpool
Premier League
2020.07.22.Premier League
liverpool
5:3
chelsea
Premier League
2020.03.03.FA Kupa
chelsea
2:0
liverpool
FA Kupa
2019.09.22.Premier League
chelsea
1:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Chelsea: 0-2

G.: Lukaku, James

Két tippel készültünk erre a meccsre, amelyet meg is osztottunk veletek. Az egyik a sima londoni siker… Mármint a kékmezes londoniaké. A másik pedig – a korábbi találkozókból kiindulva -, hogy legalább két és fél gól esik a meccsen. Az egyik jött, a másik nem.

A kezdők:

Arsenal:

Leno – Soares, Holding, Pablo Mari, Tierney – Lokonga, Xhaka – Pépé, Smith Rowe, Saka – Martinelli

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Jorginho, Kovacic, Marcos Alonso – Mount, Havertz – Lukaku

Sok sérülttel kellett számolnia Mikel Artetának, emiatt egy kissé tartalékos kezdőt tudott csak pályára küldeni. A túloldal viszont duzzadt az erőtől, azonnal a kezdőbe került a 115 millió euróért vásárolt Romelu Lukaku, aki egyszer már volt a Chelsea futballistája, ám akkor nem futott be akkora karriert a csapatban, hamar túl is adtak rajta.

Most viszont nem fognak, pláne, ha úgy teljesít, ahogy az első meccsén. A 15. percben jártunk, amikor a belga háttal a kapunak tartott meg egy labdát, leosztotta Jorginhonak, ő kiugratta Jamest a szélen, középen pedig már Lukaku várt gólra éhesen. Gól is lett belőle. Kijátszották nagyon az ágyúsokat, akik keresték a labdát, de mindhiába.

Még az első félidőben sikerült megduplázniuk góljaik számát a vendégeknek. Reece James ugyanúgy a jobbon ugrott ki Mason Mount labdájával, ám ezúttal nem passzolt, hanem lőtt. Egyenesen a jobb felsőbe.

Az Arsenal védelem már az első meccsen sem brillírozott, de hiába rakta ki Arteta a gyenge futballt bemutató White-ot, a teljesítmény nem lett jobb…

A második félidőben Bukayo Saka unta meg, hogy Edouard Mendy unatkozik a kapujában, 22 méteres bal felsőbe tartó lövését a francia hárította. Szép volt mind a lövés, mind a védés.

Itt már a Chelsea is tudta, hogy ezt a mérkőzést meg fogják nyerni, nem is hajtottak annyira, mintha az életük múlna rajta. Egy harmadik gól azért így is majdnem összejött, Romelu Lukaku fejese csattant a kapufán Bernd Leno közbenjárásával.

Újabb biztos Chelsea siker, Tuchel nagyon jó irányban halad a kékekkel…

Összefoglalás

Az irány jó, a bukik mégis azt mondják, hogy a favorit ezúttal a Liverpool. Tény, ők sem játszanak rosszul, de eddig nehéz ellenféllel nem találkoztak, nem nagyon lehet tudni, hogy élcsapat ellen mennyire lesz elég a Klopp legénység.

Komoly változtatásokra egyik kezdőnél sem gondolnánk, Fabinho lehet az, aki Harvey Eliottot válthatja, illetve mivel felépült Andy Robertson, Tsimikas újra kispadra kerülhet. Pedig megérdemelné, hogy kezdőben maradjon, jól teljesített az elmúlt két fordulóban.

A Chelsea csapatán változtatni felesleges, előfordulhat, hogy a felépülő Kanté helyet követel magának Jorginho mellett, Mateo Kovacic kárára.

Ruben Loftus-Cheek és Christian Pulisic koronavírussal küzd otthonában, más hiányzója a Chelsea-nek nincs.

A Poolnál Curtis Jones mellett James Milner van a maródiak listáján.

Mindkét csapat a támadó futballt preferálja, a Liverpool triója jól kezdett, Jotával az élen, de Romelu Lukakuban, Mason Mountban és Kai Havertzben is benne van mindig a gól.

Így egy kézenfekvő megoldás mellett döntöttünk: Két és fél gól feletti eredményt fogadunk. Az utolsó öt Anfield Roadon rendezett meccsükön ilyen eredmény született, a forma is kielégítő mindkét oldalon… Botorság lenne nem ezt választani.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső